A gdzie masz dopisek, że zasada tyczy się rozpisywania? Poza twoim IMOToczek pisze:a gdzie masz dopisek o wystawieniu bo jak dla mnie ta zasada tyczy sie rozpisywania zeby nie kupowac 10 assasynow na jeden oddzial.Domino pisze:Ej serio, co w tym jest niejasnego?Each dark elf infantry unit (Excepts Harpies) may include a single assasin.
Trochę inne DE.
Re: Trochę inne DE.
Ale Rince chyba się mylił w jednym przypadku,
Nie mamy tu wyboru,jeden assassin w jednej jednostce typu infantry, gdyż dalej/wcześniej jest napisane "Each dark elf infantry unit (Excepts Harpies) may include a single assasin."
Mam nadzieje że jest to wyczerpująca odpowiedź.
Po ujawnieniu możesz śmiało przebiec dwoma do jednostki która ma assasina jeszcze schowanego.
Nie masz możliwości wyboru. zasada hidden mówi: "An Assassin is a special type of character, He begins the game hidden in one of the following unit's..."Rince pisze:.....ktory moze skorzystac z 3ech metod wystawienia: normalnej, w scoucie i "hidden"....
Nie mamy tu wyboru,jeden assassin w jednej jednostce typu infantry, gdyż dalej/wcześniej jest napisane "Each dark elf infantry unit (Excepts Harpies) may include a single assasin."
Mam nadzieje że jest to wyczerpująca odpowiedź.
Po ujawnieniu możesz śmiało przebiec dwoma do jednostki która ma assasina jeszcze schowanego.
Eeee? Przeciez w momencie wystawienia bohaterow mozesz zdecydowac, czy chcesz go ukryc, czy wystawic normalnie.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Może czegoś nie doczytałem, ale zasada hidden wydaje się być jednoznaczna.
Ma scout wiec w oddziale scoutow sie moze wystawic schowany
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
Ubiegłeś mnie Marys
Jedyne co mi przychodzi do głowy to, scout jest tam by wystawić go razem z inną jednostką która posiada Scout. Chyba że w RB jest coś na ten temat (zostawiłem u kumpla i nie mogę sprawdzić).
Po ponownym przeczytaniu nadal IMHO wygląda na to że nie możesz wystawić jak zwykłego bohatera.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to, scout jest tam by wystawić go razem z inną jednostką która posiada Scout. Chyba że w RB jest coś na ten temat (zostawiłem u kumpla i nie mogę sprawdzić).
Po ponownym przeczytaniu nadal IMHO wygląda na to że nie możesz wystawić jak zwykłego bohatera.
Czyli skoro "each dark elf infantry unit (Excepts Harpies) may include a single assasin", to w trakcie bitwy żaden asasyn nie może wejść do oddziału, w którym siedzi inny asasyn? Trochę dziwne Zawsze myślałem, że ten zapis dotyczy tylko "hidden".
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Ale przecież jest wprost napisane, że oddział nie może zawierać więcej niż jednego assasyna. W takiej sytuacji zawiera już dwóch. Imo sporo w tym absurdu prawda?
Co za tym idzie można wystawić nieodkrytego assasyna w szejdach jako scouta, jeśli jest tam już jakiś hidden, czy nie można?
Co za tym idzie można wystawić nieodkrytego assasyna w szejdach jako scouta, jeśli jest tam już jakiś hidden, czy nie można?
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
A ja mysle, ze nic nie zabrania wchodzenia dwoma assassynami do jednego unitu, jak rowniez wystawienia w jednym oddziale assassyna ukrytego i takiego wystawionego, jako zwyklego bohatera.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
sposób jaki jest napisane (odwołuje się tu do mojej znajomości słowa pisanego po angielsku) wskazuje że dzieje się to podczas kupowania jednostki, czyli popularnie zwanym ma poziomie rozpiski. a następnie wskazuje na zasadę Hidden jako że tam są szczegóły jak to ma działać.
Trudno jest to inaczej wytłumaczyć.
EDIT: możesz się normalnie ruszać.
natomiast Rince jak byś mógł w wolnym czasie podać gdzie w zasadach jest że może się inaczej wystawiać. Do dzisiaj twierdziłem, że jest tak jak mówiłeś, z tym wystawianiem. Czarno na białym jest co innego, wiec albo; się myliliśmy, albo jest gdzieś zasada która pozwala assasinowy wystawić się normalnie.
Trudno jest to inaczej wytłumaczyć.
EDIT: możesz się normalnie ruszać.
natomiast Rince jak byś mógł w wolnym czasie podać gdzie w zasadach jest że może się inaczej wystawiać. Do dzisiaj twierdziłem, że jest tak jak mówiłeś, z tym wystawianiem. Czarno na białym jest co innego, wiec albo; się myliliśmy, albo jest gdzieś zasada która pozwala assasinowy wystawić się normalnie.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2012, o 19:15 przez Kanadian, łącznie zmieniany 2 razy.
Stary, edycje Ci się pomieszały. Nie możesz go wystawić normalnie.Czyli wedlug twojego rozumowania, nie moze skorzystac z zasady scout, ktora rowniez posiada ? Ogar.
Errata do kodeksu z 6 edycji. Po prostu czasem się nie weryfikuje starych przyzwyczajeń, albo się wymyśli jakąś mega kminę i się nią tak podnieci, że się zapomni, iż jest nielegalna - jak na przykład fajny myk z teleportowaniem chariota z herosem na 20" ze steed of shadows. Ale się zapomni,że chariot nie może maszerowaćCzarno na białym jest co innego, wiec albo; się myliliśmy, albo jest gdzieś zasada która pozwala assasinowy wystawić się normalnie.
Ja przez kupe czasu byłem np. przekonany, że assassin ze swojego boundspella nie może popchnąć smoka. A może. Albo że koicioł wyciąga 13A - a ma raptem 10,a po stracie frenzy - 7.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Ujawniasz go na początku swojej tury. Wiec strzelać, szarzować i magować mozesz normalnie.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
A dokładniej.
zasada hidden (w opisie assasina) "...The assassin may be reviled at the start of any of your turns, or any CC phase..."
czyli na początku którejś z twoich faz, lub na początku dowolnej fazy walki wręcz.
zasada hidden (w opisie assasina) "...The assassin may be reviled at the start of any of your turns, or any CC phase..."
czyli na początku którejś z twoich faz, lub na początku dowolnej fazy walki wręcz.