Trochę inne DE.

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Re: Trochę inne DE.

Post autor: Thain »

Toczek pisze:
Domino pisze:
Each dark elf infantry unit (Excepts Harpies) may include a single assasin.
Ej serio, co w tym jest niejasnego?
a gdzie masz dopisek o wystawieniu bo jak dla mnie ta zasada tyczy sie rozpisywania zeby nie kupowac 10 assasynow na jeden oddzial.
A gdzie masz dopisek, że zasada tyczy się rozpisywania? Poza twoim IMO 8)

Nina_love
Chuck Norris

Post autor: Nina_love »

Clara non sunt interpretanda ...

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Domino pisze:
Each dark elf infantry unit (Excepts Harpies) may include a single assasin.
Ej serio, co w tym jest niejasnego?

może chodzi o stan cywilny? :mrgreen:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

Ale Rince chyba się mylił w jednym przypadku,
Rince pisze:.....ktory moze skorzystac z 3ech metod wystawienia: normalnej, w scoucie i "hidden"....
Nie masz możliwości wyboru. zasada hidden mówi: "An Assassin is a special type of character, He begins the game hidden in one of the following unit's..."

Nie mamy tu wyboru,jeden assassin w jednej jednostce typu infantry, gdyż dalej/wcześniej jest napisane "Each dark elf infantry unit (Excepts Harpies) may include a single assasin."

Mam nadzieje że jest to wyczerpująca odpowiedź.
Po ujawnieniu możesz śmiało przebiec dwoma do jednostki która ma assasina jeszcze schowanego.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Eeee? Przeciez w momencie wystawienia bohaterow mozesz zdecydowac, czy chcesz go ukryc, czy wystawic normalnie.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Może czegoś nie doczytałem, ale zasada hidden wydaje się być jednoznaczna.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Czyli wedlug twojego rozumowania, nie moze skorzystac z zasady scout, ktora rowniez posiada :) ? Ogar.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Marys
Masakrator

Post autor: Marys »

Ma scout wiec w oddziale scoutow sie moze wystawic schowany
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Ubiegłeś mnie Marys

Jedyne co mi przychodzi do głowy to, scout jest tam by wystawić go razem z inną jednostką która posiada Scout. Chyba że w RB jest coś na ten temat (zostawiłem u kumpla i nie mogę sprawdzić).

Po ponownym przeczytaniu nadal IMHO wygląda na to że nie możesz wystawić jak zwykłego bohatera.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

A imho nie ma nakazu zakopywania assassina.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Czyli skoro "each dark elf infantry unit (Excepts Harpies) may include a single assasin", to w trakcie bitwy żaden asasyn nie może wejść do oddziału, w którym siedzi inny asasyn? Trochę dziwne :? Zawsze myślałem, że ten zapis dotyczy tylko "hidden".
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Geezus... Oczywiscie, ze moze przejsc...
Obrazek

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Ale przecież jest wprost napisane, że oddział nie może zawierać więcej niż jednego assasyna. W takiej sytuacji zawiera już dwóch. Imo sporo w tym absurdu prawda? :wink:

Co za tym idzie można wystawić nieodkrytego assasyna w szejdach jako scouta, jeśli jest tam już jakiś hidden, czy nie można?
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

A ja mysle, ze nic nie zabrania wchodzenia dwoma assassynami do jednego unitu, jak rowniez wystawienia w jednym oddziale assassyna ukrytego i takiego wystawionego, jako zwyklego bohatera.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

sposób jaki jest napisane (odwołuje się tu do mojej znajomości słowa pisanego po angielsku) wskazuje że dzieje się to podczas kupowania jednostki, czyli popularnie zwanym ma poziomie rozpiski. a następnie wskazuje na zasadę Hidden jako że tam są szczegóły jak to ma działać.

Trudno jest to inaczej wytłumaczyć.

EDIT: możesz się normalnie ruszać.

natomiast Rince jak byś mógł w wolnym czasie podać gdzie w zasadach jest że może się inaczej wystawiać. Do dzisiaj twierdziłem, że jest tak jak mówiłeś, z tym wystawianiem. Czarno na białym jest co innego, wiec albo; się myliliśmy, albo jest gdzieś zasada która pozwala assasinowy wystawić się normalnie.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2012, o 19:15 przez Kanadian, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Czyli wedlug twojego rozumowania, nie moze skorzystac z zasady scout, ktora rowniez posiada ? Ogar.
Stary, edycje Ci się pomieszały. Nie możesz go wystawić normalnie.
Czarno na białym jest co innego, wiec albo; się myliliśmy, albo jest gdzieś zasada która pozwala assasinowy wystawić się normalnie.
Errata do kodeksu z 6 edycji. Po prostu czasem się nie weryfikuje starych przyzwyczajeń, albo się wymyśli jakąś mega kminę i się nią tak podnieci, że się zapomni, iż jest nielegalna - jak na przykład fajny myk z teleportowaniem chariota z herosem na 20" ze steed of shadows. Ale się zapomni,że chariot nie może maszerować :)

Ja przez kupe czasu byłem np. przekonany, że assassin ze swojego boundspella nie może popchnąć smoka. A może. Albo że koicioł wyciąga 13A - a ma raptem 10,a po stracie frenzy - 7.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Czyli stało się z nimi to samo, co ze skorpionami, też nie można ich wystawić normalnie. W sumie dobrze wiedzieć.

Awatar użytkownika
Toczek
Chuck Norris

Post autor: Toczek »

To teraz niech ktos mi jeszcze wytlumaczy z odkrywaniem assasina i bede mial komplet nie domowien bo ostatnio sie pokolocilem z przeciwnikiem ze nie moge w strzelaniu go ujawnic.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Ujawniasz go na początku swojej tury. Wiec strzelać, szarzować i magować mozesz normalnie.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

A dokładniej.
zasada hidden (w opisie assasina) "...The assassin may be reviled at the start of any of your turns, or any CC phase..."

czyli na początku którejś z twoich faz, lub na początku dowolnej fazy walki wręcz.

ODPOWIEDZ