300 pts - czyli mieści się do niego już tylko jeden bohater. Shadowblade wychodzi - pierwsza tura challenge, druga kontra i w piach. Słaby sposób na zmarnowanie 300 pts. Większością speciali już zajęliśmy się na LS. Mocnych jest tylko kilku, kilku daje szansę na zrobienie zupełnie innej rozpy. Lamenty, jak w 99% przypadków, są totalnie nieprzemyślane.Bardziej bym się czepił Shadowblada - wy chyba nie do końca wiecie jak on działa - skoro chcecie go dopuścić
master w Poznaniu TERMIN 27-28 PAŹDZIERNIKA
Re: master w Poznaniu TERMIN 27-28 PAŹDZIERNIKA
Ban na settre? A czemuż to? Ban na Kroaka? A co on potrafi? Queek head taker? A ten co potrafi? Poza zablokowaniem dzwonu? Z dupy ta Twoja lista z całym szacunkiem. Głupie cięcia tylko sprawią, że i tak się żadnych speciali nie weźmie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Sam może wyrżnąć cały park maszynowy - jeśli nie masz championa w oddziale to wyżeza Ci każdego maga - zabija kowadło - tylko ktoś kto dokładnie wie jak działa Shadowbalde ma szansę się obronić - zmienia grę i dlatego go nie dopuścili w Młotkowym
kusisz:)Tutajec pisze:Przyjmuje zaklady ze w ciagu calego turnieju nie przegram grajac WE bardziej niz 12-8. Stawka dowolna, pieniadze, dom, samochod, zapisy przyjomuje na otwartym forum aby nie bylo ze sam napisalem posta czy cos.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Kowadła raczej nie zabije - ma 4A, kowadło ma 5 woundów. Chłop ma po pierwszej turze 4S. Runelord go powinien pokroić. Samo założenie, żeby nie dopuszczać speciali, jeśli zmieniają grę, jest słabe. Po co wprowadzać urozmaicenia, skoro wszystko ma zostać po staremu?jeśli nie masz championa w oddziale to wyżeza Ci każdego maga - zabija kowadło - tylko ktoś kto dokładnie wie jak działa Shadowbalde ma szansę się obronić - zmienia grę i dlatego go nie dopuścili w Młotkowym
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
runlord go nie pokroi z 1 atakiem (1 mu zabiera) a 1 gurada Blade po prostu zastępuje (2 zabija 1 atakiem) ... poza tym może mieć siły 7 .Jankiel pisze:Kowadła raczej nie zabije - ma 4A, kowadło ma 5 woundów. Chłop ma po pierwszej turze 4S. Runelord go powinien pokroić. Samo założenie, żeby nie dopuszczać speciali, jeśli zmieniają grę, jest słabe. Po co wprowadzać urozmaicenia, skoro wszystko ma zostać po staremu?jeśli nie masz championa w oddziale to wyżeza Ci każdego maga - zabija kowadło - tylko ktoś kto dokładnie wie jak działa Shadowbalde ma szansę się obronić - zmienia grę i dlatego go nie dopuścili w Młotkowym
"Słabe" to jest takie mówienie jak Twoje ,że przecież po są to spece ,żeby zmieniali grę zwłaszcza w przypadku kiedy gra się z ograniczeniami Euro które z założenia mają bilansować armie.
Wydaje mi się ,że tu są spece po to ,żeby dobrze się bawić i trochę urozmaić standard - UROZMAICIĆ A NIE ZMIENIĆ.
Ale może ja to źle odbieram

- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Ah nie bój sie tak jednego assasynka 

Teclis nie ma.banner of sorccery? 

https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Jagal na pierwszej stronie tematu pytał o specjali z innych źródeł takich jak np WD. Podpinam się pod zapytanie. Dla mnie jest to o tyle ważne, bo bym mógł sobie wystawić wtedy Sir Amalric of Gaudron (Nr 310). Nie jest on wcale gięty porównując go do innych wymiataczy i poza Green Knightem (który pojawia się lub nie) jest chyba jedynym sensownym wyborem za niską cenę. Problem jest taki, że jeszcze by trzeba było trafić na nieumarłych, a nie jest powiedziane, że się uda.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Chodzi mi właśnie, że nie działają. Chciałem Teclisa i BoS wystawić, ale wtedy jest dylemat nad wyborem domeny, light wydalby sie fajny, ale trzeba dkupywac paziow, zeby baniszment byl fajna opcja.Dymitr pisze:a jak ma działać jego dodatkowe D3 kostki, jak zjada limit 3PD? ^^WojtuśŚ pisze:Teclis nie ma.banner of sorccery?
1.Shadowblade nie jest się wstanie wystawić ani w kowadle, ani w kotle, gdyż musi wymienić jeden model na podstawce 20x20 lub 25x25, a tam nie ma żadnego takiego obecnie.
2.Jak ktoś chce grać jakimś niestandardowym specjalem, niech mi wyśle zasady na maila oraz ich źródło. Wiadomo, że jak nie są z oficjalnej publikacji GW to nie warto ich wysyłać, nie chodzi o to by pisać swoich ale kilku było w white dwarfach i nie mam do nich zasad więc nie dodawałem ich tutaj.
@Wojtuś. Na ETC jest limit PD, nie wydaje Ci się że dwa banery of sorcery to byłoby za dużo?
@Demony. Ograniczenie na flamery przestało mieć sens w obliczu nowych zasad i znika.
2.Jak ktoś chce grać jakimś niestandardowym specjalem, niech mi wyśle zasady na maila oraz ich źródło. Wiadomo, że jak nie są z oficjalnej publikacji GW to nie warto ich wysyłać, nie chodzi o to by pisać swoich ale kilku było w white dwarfach i nie mam do nich zasad więc nie dodawałem ich tutaj.
@Wojtuś. Na ETC jest limit PD, nie wydaje Ci się że dwa banery of sorcery to byłoby za dużo?
@Demony. Ograniczenie na flamery przestało mieć sens w obliczu nowych zasad i znika.
Teclis przy tych ograniczeniach to wszystko zjada co tylko może, dodatkowych kostek PD i DD już nie generuje bo nie ma na to limitu (przynajmniej tak to rozumiem).
IMO całkiem sensownie, cała domena + BoH = 3 PD, brak miscastów + scroll = 2 DD.
I tak go nie wystawie
IMO całkiem sensownie, cała domena + BoH = 3 PD, brak miscastów + scroll = 2 DD.
I tak go nie wystawie

Fajnie byłoby rzucić na wiatry 2x4 dorobić 4 kostki i wypuszczać 3 czary na turę z ifki, na dodatek nie bijąc się o miscast. sodas see nee mommas mired relievo