Nowy armybook?!
Moderator: Ziemko
Re: Nowy armybook?!
W sumie małe też robi im jesień średniowiecza. To są tylko dwa czary, ale niestety to nie jest jedyny problem saurusów. Brak im uderzenia- w innych armiach piechota corowa o podobnym koszcie może wykupić sobie jakąś fajną broń- mam tu na myśli przede wszystkim GW. Przy obecnym status quo kohorta z kroxami jest po prostu lepszą opcją.
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN
- Hybrydzioch
- Wałkarz
Kiedyś saurii miały 4 ws - może coś w statystykach pokombinują, choć na poprawę inicjatywy bym nie liczył. Ewentualnie stanieją o punkcik lub włócznie będą zamienne z hw. Ale raczej zostanie tak jak jest.
No cóż,skoro brak im uderzenia to gram nimi defensywnie, wykupuję tarcze, staram się rzucać +2/+4 do T, dożywiam,To są tylko dwa czary, ale niestety to nie jest jedyny problem saurusów. Brak im uderzenia
po to żeby jak najwięcej trzymali wroga.
Racja, w sumie to chciałem powiedzieć że nie wykupuję im spearów i stawiam na parry....Okoń pisze:Saurusy tarcze dostają z bazy, więc nie musisz ich dodatkowo kupić.Crane pisze: No cóż,skoro brak im uderzenia to gram nimi defensywnie, wykupuję tarcze, staram się rzucać +2/+4 do T, dożywiam,
po to żeby jak najwięcej trzymali wroga.
W zależności od spawningu unit dostawałKayolPixel pisze:Co dawał kiedyś ten spawnig, bo nie kojarzę już 6ed booka.
Tzunki - +1 inicjatywy i aquatic
Sotek- +1 atak w szarży
Quetzl - +1 scaly skin save
Tlazcotl - ItP
Chotec - dodatkowa kostka do gonienia i wybierane dwie najwyższe (trzy w kawalerii)
Huanchi - coś ala 8ed forest strider
Tepok - dodatkowa kostka do dispella jak jest unit na stole
Itzl oraz Old ones były dla bohaterów tylko (ten pierwszy pozwalał wsiadać na CO i Carnosaury ten drugi dawał d3 przerzuty na grę)
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
via Cytadela.pl
Nakai bardzo fajnie
Kawaleria carnosaurów
i po co wykrakaliście ja przykładowo wolę armię partyzantkę niż granie na kawalerii.
Nowe saurusy heh.... zgaduję, że usiądą na Delfickich CO (które są ładne) i będą chudzi
.
Swarmy grywalne juhuu
I na koniec dzisiejszej odsłony CDN mam dla Was ploteczki związane z reedycją Lizardmenów, która podobno ma się niebawem pojawić:
- pojawi się model Nakai the Wanderer
- Carnosaur cavalry jako rare
- nowa jednostka w stylu Chameleona
- dual kit z dużym potworem i machiną z Old One'ami
- nowe Saurusy na Old One'ach
- swarmy będą wreszcie przydatne
- Slannowie będą drożsi w punktach
Nakai bardzo fajnie

Kawaleria carnosaurów

Nowe saurusy heh.... zgaduję, że usiądą na Delfickich CO (które są ładne) i będą chudzi

Swarmy grywalne juhuu

LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Nikt im nie kontroluje tego co wypisują na tej cytadeli ?
Przecież Old Ones to była ta rasa panów której lizaki służyły. To musiała by być niezła zmiana fluffu żeby teraz służyli w machinach albo jako wierzchowce saurusów
więc zgaduje że literówka i miały być Cold one'y.
Carnosaur cavalary jako pojedynczy monster jakby staniał były by zajebisty.
Nie wiem co musieli by dać swarmom żeby były przydatne
Przecież Old Ones to była ta rasa panów której lizaki służyły. To musiała by być niezła zmiana fluffu żeby teraz służyli w machinach albo jako wierzchowce saurusów

Carnosaur cavalary jako pojedynczy monster jakby staniał były by zajebisty.
Nie wiem co musieli by dać swarmom żeby były przydatne
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
To przebija nawet swordmasterów na magach!rimbo pisze:Nowe saurusy na Old One'ach?

Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
A jak duzi są Pradawni? Bo to będzie kawaleria potworów czy może potwory?
Naviedzony
Naviedzony
Według mnie nie do końca masz rację, co prawda czasu jeszcze zostało dużo ale część tego info wydaje się w pewnym stopniu dość realne. Zmiana kosztu pkt slana czy też jakaś MC to jednak nie taka znowu świeżynka. Co prawda nie spodziewałbym się ugrywalnienia swarmów. Nowy s.hero jest prawdopodobny w końcu wyszło ich kilku z nowymi bookami jak np ci od TK czy chaosowi. Nowe figurki na cold'onach bo sądzę, że o to chodziło to dla mnie duża nie pewna. Duży kit tez tak na +/- w końcu są stedzieByqu pisze:Wygląda fajnie, ale nie dawałbym wiary żadnym plotkom na tak długi czas przed premierą.
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Wiem, ale skoro powrócą jako kawaleria...Byqu pisze:[Pradawni mieszkają teraz z rodzicami batmana]
A atak na serio, to może ktoś napisze na cytadeli żeby to poprawili?
Naviedzony
Naviedzony