Battlegate - niezaliczona liga bydgoska
Moderator: swieta_barbara
Re: Procedury reklamacyjne/odwoławcze?
Znaczy, zaraz - to kto jest w jakimś klubie to wewnętrzna sprawa klubu- i tak być powinno.
Zabieranie całemu klubowi głosu- no słabe , to psuje rozrywkę ludziom którzy nic nie wiedzą i nie zasługują na kare. Chyba jedyną sytuacją która usprawiedliwiałaby bana klubu na LL (aha bo nie można zmienić nazwy i dać koledze przywództwo?) to gdyby poszedł wał i klub krył/nie mógł ustalić realnych winnych.
Realne kary dla osoby zainteresowanej wynikami - no bo ktoś niezainteresowany wynikami nie oszukuje -bo po co
-niezaliczanie osobie masterów do rankingu przez sezon
-niemożliwość reprezentowania żadnego klubu na LL przez x sezonów
-brak możliwości dostania premii sędziowskich przez x sezonów
Po namyśle zabieranie turnieju wszystkim uczestnikom też jest słabe, no bo jak każdy by zareagował jakby przyszedł zagrał a potem ktoś mu zabrał wyniki bo jakiś pacan zwałował- chyba trzeba by to ograniczyć to tylko do wałkarzy- ale wtedy pojawia się problem marginalizowania odpowiedzialności, i kooperacji.
Zabieranie całemu klubowi głosu- no słabe , to psuje rozrywkę ludziom którzy nic nie wiedzą i nie zasługują na kare. Chyba jedyną sytuacją która usprawiedliwiałaby bana klubu na LL (aha bo nie można zmienić nazwy i dać koledze przywództwo?) to gdyby poszedł wał i klub krył/nie mógł ustalić realnych winnych.
Realne kary dla osoby zainteresowanej wynikami - no bo ktoś niezainteresowany wynikami nie oszukuje -bo po co
-niezaliczanie osobie masterów do rankingu przez sezon
-niemożliwość reprezentowania żadnego klubu na LL przez x sezonów
-brak możliwości dostania premii sędziowskich przez x sezonów
Po namyśle zabieranie turnieju wszystkim uczestnikom też jest słabe, no bo jak każdy by zareagował jakby przyszedł zagrał a potem ktoś mu zabrał wyniki bo jakiś pacan zwałował- chyba trzeba by to ograniczyć to tylko do wałkarzy- ale wtedy pojawia się problem marginalizowania odpowiedzialności, i kooperacji.
Wydaje mi się, że nikt tutaj nie chce się nad kimś pastwić. Pewne kroki przedsięwziąć trzeba. Zatem nie ma co kręcić "forumowej gówno burzy", zresztą Byro szybko ją ukrócił.
xYz
- swieta_barbara
- habydysz
Jak bedziecie sie nawzajem obrazac, bede Wam posty wycinal.
Szacun dla Byra za przyznanie się.
Głos na LL XIIIK może odzyskać w ciągu 1,5 miesiąca. Kara w postaci niezaliczenia Ligi nie jest tak dotkliwa jak się wydaje. Uważam też, że dopóki nie ujawnicie winnych dopóty wszyscy będziecie za takich uważani. Tylko pełne przyznanie sie winnych, może odsunąć podejrzenia od reszty. Nie ma co kryć tyłka oszustom. Przecież jeśli winni wezmą to na klatę i postąpią honorowo, przeproszą, to z czasem się zrehabilitują. Ktoś coś powie, zażartuje, ale nie będzie tak, że nie będziemy im podawać ręki.
Głos na LL XIIIK może odzyskać w ciągu 1,5 miesiąca. Kara w postaci niezaliczenia Ligi nie jest tak dotkliwa jak się wydaje. Uważam też, że dopóki nie ujawnicie winnych dopóty wszyscy będziecie za takich uważani. Tylko pełne przyznanie sie winnych, może odsunąć podejrzenia od reszty. Nie ma co kryć tyłka oszustom. Przecież jeśli winni wezmą to na klatę i postąpią honorowo, przeproszą, to z czasem się zrehabilitują. Ktoś coś powie, zażartuje, ale nie będzie tak, że nie będziemy im podawać ręki.
Dobra, skończcie ten shitstorm i palenie czarownic bo mi się głupio robi że coś takiego wywołałem. Sądziłem, że po prostu zostanie odjęte te kilka osób i tyle. A już na pewno nie chciałbym aby Kohorta traciła miejsce na LL czy jakieś inne reperkusje. EOT.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Zwałowali turniej i maja go mieć zaliczonego? To może zaliczymy wszystkie turnieje nieprzesłane w terminie, przecież lokalne środowiska tracą na tym, że nie mają zaliczonych turniejów i na pewno komuś jest smutno. Tu nie chodzi o Ciebie Karli, tylko o fakt oszustwa, który należy piętnować niezależnie od tego kto się go dopuścił. Jeśli granie turniejowe ma przyciągać młodych graczy, musi być to uczciwe granie. To starzy gracze ustanawiają standardy, czas najwyższy żeby pokazali, że się do tego nadają.
Jak już pisałem, miejsce na LL odzyskujesz po zrobieniu 3 turniejów. Nic prostszego. Kara jest wręcz symboliczna.
Jak już pisałem, miejsce na LL odzyskujesz po zrobieniu 3 turniejów. Nic prostszego. Kara jest wręcz symboliczna.
Proszę o 2 zmiany w moim wpisie w nowym rankingu (2013) - 2012 bez mian.
Jacek Kaczmarski - id 1332
Chodzi o:
- likwidację klubu Pavulon Team - obecnie brak klubu
- zmianę armii na Vampire Counts
Dziękuję.
Jacek Kaczmarski - id 1332
Chodzi o:
- likwidację klubu Pavulon Team - obecnie brak klubu
- zmianę armii na Vampire Counts
Dziękuję.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami

Zdrajca.JaceK pisze:- zmianę armii na Vampire Counts
Ja Paweł "Bigpasiak" Paszek przyznaję się do fałszowania wyników ligi odbywającej się na terenie Bydgoszczy pod patronatem klubu XIII Kohorta.
TO BYŁEM JA
lepiej?
TO BYŁEM JA
lepiej?
Ostatnio zmieniony 18 sty 2013, o 14:32 przez bigpasiak, łącznie zmieniany 1 raz.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
- swieta_barbara
- habydysz
A po co to robiles?bigpasiak pisze:Ja Paweł "Bigpasiak" Paszek przyznaję się do fałszowania wyników ligi odbywającej się na terenie Bydgoszczy pod patronatem klubu XIII Kohorta w celu osiągnięcia korzyści majątkowych...nie..., korzyści materialnych... też nie bardzo... Korzyści moralnych... tak! korzyści moralnych za co bardzo serdecznie i z głębi serca oraz ... ducha! przepraszam... za mało wyraziście PRZEPRASZAM... ciągle... PRZEPRASZAM
To tylko moja wina a nie klubu XIII Kohorta gdzie są sami prawi i uczciwi gracze [ choć sądzenie zostawia do życzenia parę kwestii... choćby polemika czy jakakolwiek obrona oskarżonego... ] i pragnę także prosić o nie atakować Gokisha [ to ta druga persona ] gdyż działem sam i z pełną świadomością jak i wyrafinowaniem zmanipulowałem w/w graczem w celu uzyskania... a tak ... korzyści moralnych poprzez zafałszowanie wyników ligi lokalnej pod patronatem szacownej XIII Kohorty Bydgoszcz.
TO BYŁEM JA
Zeby Piotr przeskoczyl karliego? Czy z jakiegos innego powodu?
bigpasiak pisze:Ja Paweł "Bigpasiak" Paszek przyznaję się do fałszowania wyników ligi odbywającej się na terenie Bydgoszczy pod patronatem klubu XIII Kohorta w celu osiągnięcia korzyści majątkowych...nie..., korzyści materialnych... też nie bardzo... Korzyści moralnych... tak! korzyści moralnych za co bardzo serdecznie i z głębi serca oraz ... ducha! przepraszam... za mało wyraziście PRZEPRASZAM... ciągle... PRZEPRASZAM
To tylko moja wina a nie klubu XIII Kohorta gdzie są sami prawi i uczciwi gracze [ choć sądzenie zostawia do życzenia parę kwestii... choćby polemika czy jakakolwiek obrona oskarżonego... ] i pragnę także prosić o nie atakować Gokisha [ to ta druga persona ] gdyż działem sam i z pełną świadomością jak i wyrafinowaniem zmanipulowałem w/w graczem w celu uzyskania... a tak ... korzyści moralnych poprzez zafałszowanie wyników ligi lokalnej pod patronatem szacownej XIII Kohorty Bydgoszcz.
TO BYŁEM JA
Przyznaję, że w ogóle tej akcji nie rozumiem. Na żadnym poziomie.
Nie rozumiem powodów, bo korzyści raczej nikłe.
Nie rozumiem reakcji winnych/winnego, która jest delikatnie mówiąc bardzo niewłaściwa.
Skrewiliście, więc przeproście. Bo wszystkim nam się to jak psu zupa należy.
Ale szczerze i bez dziwnych podtekstów.
A cały czas mam wrażenie, że jesteście na świat obrażeni, że ktoś Wam to raczył wytknąć.
I po trzecie nie rozumiem, jak mogło coś tak głupiego przyjść do głowy starym chłopom, z ugruntowaną pozytywną opinią.
Bez sensu i po ludzku szkoda.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami

No nie wiem jak z tą ugruntowaną pozytywną opinią. Słyszałem, że Pasiak już kiedyś na forum przepraszał za wały.JaceK pisze: I po trzecie nie rozumiem, jak mogło coś tak głupiego przyjść do głowy starym chłopom, z ugruntowaną pozytywną opinią.
Ale może to nie prawda, bo sam tego nie widziałem, jeśli tak jest to sorry i prosze, żeby mnie ktoś wyprowadził z błędu.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Najpierw Solo publicznie w wywiadzie opowiada jak to zwałował Maltańczyka czy innego przeciwnika....
Teraz akcja Bydgoska z fałszowaniem wyników, by dostać dyplom....
Potem będzie przez rok narzekanie "Czemu nie zostałem wybrany do Reprezentacji".
Chłopaki, sami sobie strzelacie w kolano, a to długo się leczy.... Jak napisał Jacek - TOTALNIE BEZ SENSU!
Tyle mojego,
powodzenia!
P.S. Jak mawiał Karlee: "Choćbyś zbudował setki pałaców i tysiące mostów, a raz zrobisz gałę - nikt Cię nie nazwie wielkim budowniczym...."
Teraz akcja Bydgoska z fałszowaniem wyników, by dostać dyplom....
Potem będzie przez rok narzekanie "Czemu nie zostałem wybrany do Reprezentacji".
Chłopaki, sami sobie strzelacie w kolano, a to długo się leczy.... Jak napisał Jacek - TOTALNIE BEZ SENSU!
Tyle mojego,
powodzenia!
P.S. Jak mawiał Karlee: "Choćbyś zbudował setki pałaców i tysiące mostów, a raz zrobisz gałę - nikt Cię nie nazwie wielkim budowniczym...."
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

to samo pomyślałem.Cauliflower pisze:...Chłopaki, sami sobie strzelacie w kolano...
Pasiaczku, teraz jak każdy zacznie ci patrzeć na ręce podczas gry to wyjdzie na to że rozegrasz 5 tur...z całego mastera...
głupio wyszło

Jestem za tym aby cały czas stał przy mnie sędzia Panowie i mówię to absolutnie poważnie, zobaczymy wtedy jak długo gram i czy to aby na pewno ja przeciągam tudzież naginam zasady.Gasior pisze:to samo pomyślałem.Cauliflower pisze:...Chłopaki, sami sobie strzelacie w kolano...
Pasiaczku, teraz jak każdy zacznie ci patrzeć na ręce podczas gry to wyjdzie na to że rozegrasz 5 tur...z całego mastera...
głupio wyszło
Kto jest za?
Ktoś narzekał na mój występ w kadrze pod względem merytorycznym i moralnym? Szczerze wątpię... poczytajcie sobie tamte tematy a może jednak rozjaśni się w głowach...Cauliflower pisze: Potem będzie przez rok narzekanie "Czemu nie zostałem wybrany do Reprezentacji".
Dobrze słyszałeś.Kalesoner pisze: Słyszałem, że Pasiak już kiedyś na forum przepraszał za wały.
JA przynajmniej miałem odwagę się przyznać, że kiedyś miałem coś na sumieniu.
Jakoś nikt w moje ślady nie poszedł a różne rzeczy się widzi na turnieju, tylko każdy udaje wtedy ślepego i głuchego... nieprawdaż?
Twoim językiem...:Przemcio pisze:tak Piotr napewno o niczym nie wiedział, że jego firend robi wała by ten był przed Karlim... żałosne...
żenujące...
Chyba nie chcesz mi pisać jak powinno wyglądać przyznanie się do fałszerstwa?JaceK pisze:Ale szczerze i bez dziwnych podtekstów.
A cały czas mam wrażenie, że jesteście na świat obrażeni, że ktoś Wam to raczył wytknąć.
Chyba, że masz doświadczenie to podziel się i wtedy chętnie skorzystam z rad.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned