Pierwszy Turniej Legionu Kraków
Re: Pierwszy Turniej Legionu Kraków
Niestety popieram Fluffiego niektóre ograniczenia są całkowicie nie przemyślane. Moim zdaniem za szybko wrzuciliście ten regulamin. Czym takie demony mają grać? Co do grzybów również myślałem że to przegięte, ale zmieniłem zdanie w kluczowym momencie może czar nie wyjść... Za to HE znów przyjdą na spamie fireballi. I wciąż się upieram że 300 pkt na oddział to za mało. Ban k'daaia bez sensu jak nie umiecie ustawić, odgiąć czegoś z freenzy to proszę was
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja
To jest wlasnie bezmyslnie zapisane skoro nie da sie tego wystawic przy ograniczeniu 300 pkt to po co wpisywac ?PiotrB pisze:Butan ty masz jakiś problem żeby zrozumieć że Kadai jest gięty na te punkty i że musi to być specjalnie napisane mimo ,że koszt oddziału jest do 300 (kadai kosztuje 325) ? :D Fortecy nie da się wziąć bez lordów więc o co chodzi?
A widze niesamowity muff ze strony WE. Ograniczenie oddzialow do 300pkt i +100 punkciow dla elfiatek bo sa slabe :D
Kolejny kwiatek:
Rary 0-1
Lizardmen:
Salamandry max dwie w oddziale
Scar-Veterans, Salamandry max 2
Myśleć!!!
c4h10 pisze:
Kolejny kwiatek:
Rary 0-1
Lizardmen:
Myśleć!!!
chodzi o to że możesz mieć 2 herosów albo 1 herosa i salamandre - nie możesz mieć 2 herosów i salamandry. Sam zacznij myśleć zanim coś napiszesz.
WE są uznawane za jedną z najsłabszych armii w WFB. To że mają dobrych graczy którzy sobie jakoś radzą to niczego nie zmienia.
Zastanówmy się nad genezą niezwykłego problemu O&G bo ja nie czaje tego grubego krzykacza. Możesz mieć 3 levele na magach tak? A więc możesz mieć 3 czary bo w O&G nie przedmiotu który by dawał dodatkowy czar. Możesz więc do każdego czaru dorzucić grzyba jeśli będziesz chciał. Możesz też dla odmiany pomyśleć i olać małe Wagh które jest nieporozumieniem i zainwestować w dobrego szamana orkowego z dużym Wagh i dobrymi czarami. I dalej możesz mieć +3PP! To jest takie krzywdzące? Brednie... małe Wagha ma jeden przyzwoity czar cała reszta to jest strata PP. Zasady O&G armijne są słabe - ale to proszę mieć prestensje do GW. Żeby pomóc graczom O&G dostajecie 100 pkt. To jest bardzo dużo.
Kadai i jego problem- była parówka we Wrocławiu - 2x1300 stwierdzili ,że na te formaty jest mega zgięty i ja im wierzę - i tak nikt już u nas nie gra Chd więc jest to kolejna dyskusja z dupy.
De - pok or hydra raczej zostanie- pok na pegazie na te punkty gnie system- więc też słabo z nim.
Wytłuściłem.PiotrB pisze:chodzi o to że możesz mieć 2 herosów albo 1 herosa i salamandre - nie możesz mieć 2 herosów i salamandry. Sam zacznij myśleć zanim coś napiszesz.c4h10 pisze:
Kolejny kwiatek:
Rary 0-1
Lizardmen:
Przydałby się ktoś z brzytwą...
olać małe Wagh które jest nieporozumieniem
małe Wagha ma jeden przyzwoity czar cała reszta to jest strata PP
A jednocześnie piszesz:Zasady O&G armijne są słabe
Więc WTF? Jak O&G sa takie słabe to po cholerę te cięcia?Jakoś musimy ogarnąć waszą magię i bardzo tanich szamanów...
A jednocześnie
Dobrze rozumiem, że wchodzi steam tank i dwa oddziały demigryfów po 3 + cory i bohaterowie? Rozumiem też, że wg Was jest to mniej groźne od ropzpiski na goblinach, którą w imię balansu uwaliliscie dokumentnie? (max 3 hero, ograniczenie grzybów, 3 lev magii).. Lol^2The Empire:
Demigryfys max 6 modele
Cannon/Steam tank/Standard of Discipline, max 2
Crown of Command/Steamtank, max 1
Bubel i kompromitacja. Przecież za takie "ograniczenia" powinien być paragraf..
c4h10 pisze:
Kolejny kwiatek:
Rary 0-1
Lizardmen:
ja pierdziele - MOŻESZ MIEĆ JEDEN ODDZIAŁ SALAMANDER W KTÓRYM JEST 2szt MAKSYMALNIE I JEDNEGO BOHATERA ALBO DWÓCH BOHATERÓW.
Jest to najstarsza i jedna z najsłabszych armii w WFB i nie jest to moje zdanie ale setek graczy na całym świecie.Xier pisze:Moim zdaniem WE nie są słabe ... Nie każdy ma AS 1+ lub 2+ spróbuj do nich dojść np demonami - nie da się
Imperium też nie jest ograniczone ...
Imperium jest przycięte - będzie miało ld 8 to jest straszna kara! Denigryfów mieści się 9 będzie 6. Na turniejach poniżej 2000 imperium zajmuje miejsca w 2 połowie tabeli - nie ma więc o czym dyskutować.
Z mojej strony koniec dyskusji z Tobą - do niczego ona nie prowadzi. Możesz zgłosić ten spisek na policje - może nas wsadząFluffy pisze:
Bubel i kompromitacja. Przecież za takie "ograniczenia" powinien być paragraf..
...i jeszcze cannonThe Empire:
Demigryfys max 6 modele
Cannon/Steam tank/Standard of Discipline, max 2
Crown of Command/Steamtank, max 1
Dobrze rozumiem, że wchodzi steam tank i dwa oddziały demigryfów po 3 + cory i bohaterowie? Rozumiem też, że wg Was jest to mniej groźne od ropzpiski na goblinach, którą w imię balansu uwaliliscie dokumentnie? (max 3 hero, ograniczenie grzybów, 3 lev magii).. Lol^2
Tu akurat się zgodzę, mocnejszej rozpy Imperium nie potrafie wymyślić
Dodałem pewne zmiany w pierwszym poście.
Prosze o merytoryczną dyskusję a nie, z tym przegrałem ostatnio na małe pkt to trzeba to przyciac.
Xier - złóż rozpiske WE dam ci armie.
Prosze o merytoryczną dyskusję a nie, z tym przegrałem ostatnio na małe pkt to trzeba to przyciac.
Xier - złóż rozpiske WE dam ci armie.
Ostatnio zmieniony 2 lut 2013, o 11:52 przez Dydu, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki, ale nie chce. Nie mówię że ta armia gra sama, chodzi mi o to że po prostu nie jest jakaś słaba. To jest tylko moja opiniaDydu pisze:Xier - złóż rozpiske WE dam ci armie.
Wstępnie zapisz Lizz/Breta
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja
A ja mogę? bo chętnie zagrałbym czymś takim jakbym nie miał egzaminów ^^:Dydu pisze: Xier - złóż rozpiske WE dam ci armie.
1 Noble @ 179.0 Pts
General; Longbow; Light Armour; Shield
Amaranthine Brooch [35.0]
Dragonhelm [10.0]
Potion of Foolhardiness [5.0]
1 Great Eagle @ [50.0] Pts
1 Noble @ 125.0 Pts
Longbow; Battle Standard
Hail of Doom Arrow [30.0]
Charmed Shield [5.0]
9 Glade Guard @ 132.0 Pts
Longbow; Musician
1 Lord's Bowman @ [6.0] Pts
9 Glade Guard @ 132.0 Pts
Longbow; Musician
14 Glade Guard @ 214.0 Pts
Longbow; Standard; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]
9 Dryads @ 132.0 Pts
1 Branch Nymph @ [12.0] Pts
8 Dryads @ 120.0 Pts
1 Branch Nymph @ [12.0] Pts
10 Wardancers @ 180.0 Pts
1 Treeman @ 285.0 Pts
Models in Army: 59
Total Army Cost: 1499.0
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
jeśli ktoś chce brać udział w dyskusji -ta część naszego forum gdzie one się znajduje jest otwarta dla wszystkich... nie trzeba być członkiem klubu.
http://true-legion-krakow.phorum.pl/vie ... p=810#p810
W rozmowie proszę brać pod uwagę wszystkie przedstawiane argumenty a nie tylko te które nam nie odpowiadają. Jeśli komentujemy i skupiamy się tylko na wybranych uprawiamy POLITYKĘ a nie dyskusje...
Bardzo fajna rozpa QC - chalenge!
Figurki Ci załatwimy...
http://true-legion-krakow.phorum.pl/vie ... p=810#p810
W rozmowie proszę brać pod uwagę wszystkie przedstawiane argumenty a nie tylko te które nam nie odpowiadają. Jeśli komentujemy i skupiamy się tylko na wybranych uprawiamy POLITYKĘ a nie dyskusje...
Bardzo fajna rozpa QC - chalenge!
Figurki Ci załatwimy...