Galeria Adama

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Re: Galeria Adama

Post autor: Silvestro »

W przyszłym tygodniu będę malować Tyrana więc zacznę od ostrza i dam znać co i jak :)
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

AdamKoz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: AdamKoz »

No i znowu te Bestigory na tapecie:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Uwagi mile widziane.

Silvestro, jak tam tyran idzie?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Ciśnij dalej, kolorek zbroi jest świetny. Czekam na fotkę już jakiegoś większego oddziału nadal :>

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Rób zdjęcia na większej przysłonie, niedobrze się ogląda figurki z taką mała głębią ostrości.

Malowanie miodne, podstawki słabe, mógłbys złamac czymś sztucznośc tej czerni i bieli.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

AdamKoz

Rasti - Dzięki! Oddziałek był na poprzedniej stronie, na oddział trzeba będzie chwilę poczekać :P

BUU - dzięki za podpowiedź co do przysłony, spróbuję pokombinować z tym, zobaczę co się da zrobić. Co do podstawek - jestem trochę niewolnikiem swojej starej koncepcji podstawek, i chcę żeby były wszystkie w jednakowej tonacji. Masz pomysł czym to złamać, żebym nie musiał godzinami ślęczeć nad całą już pomalowaną armią?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Ale to taki oddziałek oddziałek ;) Czekam na coś konkretniejszego, jakaś horda czy coś ;)

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Fajne kuśki, rogi dobrze wyszły i kolor zbroi genalny, bo nietypowy :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Zapowiadają się naprawdę fajne bestie :)

Chciałbym zobaczyć cała grywalna armie zrobioną, także ciśnij żebyśmy mieli co podziwiać :)
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

AdamKoz

Dzięki! Wreszcie ktoś zauważył coś poza zbrojami - rogi! :twisted:

Cisnę cisnę, może nawet zacznę znowu kiedyś grać (na co mi trudno w tej chwili czas wygospodarować).

Awatar użytkownika
Lenar

Post autor: Lenar »

Dobre na maxa.
AdamKoz pisze:Co do podstawek - jestem trochę niewolnikiem swojej starej koncepcji podstawek, i chcę żeby były wszystkie w jednakowej tonacji. Masz pomysł czym to złamać, żebym nie musiał godzinami ślęczeć nad całą już pomalowaną armią?
Możesz przemyć wszystkie podstawki gryphone sepia, tylko sprawdź najpierw na jednej czy efekt będzie zadowalający.

AdamKoz

Dzięki!

I dzięki za radę, z tym że mam Seraphim Sepia od cytadeli - czy jest to odpowiednik farbki którą podałeś?

Awatar użytkownika
Lenar

Post autor: Lenar »

Nie mam pojęcia. IMO każdy brązowy wash mógłby się sprawdzić. Ja próbowałem tonować sepią szare "miejskie" podstawki Dark Eldarów i wyszło całkiem całkiem (a potem zmieniłem pomysł na schemat kolorów w całej armii i z powrotem przemalowałem na szaro : P )

AdamKoz

Ok, już sprawdziłem, akurat nie wiedziałem że to poprzednik właśnie Seraphim Sepia w palecie cytadeli. Zastosuję radę i dam znać czy to rozwiąże sprawę :)

AdamKoz

No dobra, udało mi się w większości pomalować go przez weekend, a dziś go już wykończyłem, czyli staroedycyjny Beastlord:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Muszę przyznać, że wyjątkowo przyjemnie się go malowało. Ciekawe czy też tak macie, że od jednych figurek nie możecie się oderwać, a inne, nawet podobne, niemiłosiernie potrafią się ślamazarzyć? Ten na szczęście należał do pierwszej grupy :)
Ostatnio zmieniony 28 sie 2013, o 09:00 przez AdamKoz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

fantastyczne bestie, narazie najładniejsze jakie widziałem z galerii bestiowych :mrgreen: czekam na więcej!
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

AdamKoz

Dzięki crovaxus, komplement motywujący dość bardzo :mrgreen:

3 nowe bestigory:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

I przy okazji 5 ostatnich figurek na jednym trayu:

Obrazek

(a teraz mała reklama zadowolonego klienta) Wielkie dzięki dla Madmaxa za zrobienie zestawu trayów (takich jak ten widoczny na zdjęciu)!

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Patrząc na nich aż chce się zbierać kozy ;) Co do mojego tyrana to projekt zamarzł, ale udało mi się pomalować Jeźdźca na Mournfangu w ten deseń, jutro wrzucę foto :)
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Modele wyglądają na bardzo przyjemne do malowania. I bardzo fajnie pomalowane :wink: =D> ...

AdamKoz

Wrzucam fotki, które biorą udział w konkursie na innym portalu, stąd też nazwa tego portalu na pierwszej fotce (zapomniałem zapisać wersję bez tego napisu). Mam nadzieję że nikomu nie bedzie to przeszkadzało.

Jest mix figurek bestigorów z 3 edycji w sumie:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Robią się kolejne ;)

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Bardzo fajny oddział, prezentuje się elegancko =D> Kurcze coraz bardziej mi się podoba armia Beastmenów. Może jak wyjdzie nowy AB to sobie zmontuję jakąś małą Hordę Zwierzoludzi :)
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

ODPOWIEDZ