Role na ETC 2014

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Kalesoner
Szczur Królów

Re: Role na ETC 2014

Post autor: Kalesoner »

Taka mała propozycja dla kandydatów. Może dałoby radę żebyście umówili się na reprezentowanie polski w systemie zmianowym? Rok jeden z was, drugi rok następny? Gwarantem waszej umowy byłaby ll, która miałaby prawo wyciągnąć konsekwencje jeśli któryś z was się nie zastosuje lub pojawi się następny mięuzgodniony kandydat.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

to jest jakis pomysl!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

A jakie to konsekwencje LL mogła by wyciągnąć ?
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne :)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

zadnych, ale brzmi groźnie :)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Kalesoner
Szczur Królów

Przy uprzedniej zgodzie kandydatów praktycznie kazde, które wiaza się z LL, np zawieszenie na rok klubu kandydata z udzialu w LL
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

imo nie potrzeba zadnych
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

to też jest pomysł!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

A kudlty juz jakkolwiek odpowiedzial ci? mial to zrobic ponoc jeszcze w tamtym tygodniu.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Krzysiek sporo na ten temat napisał. Kudłaty wraca za 4 dni - zdążymy przecież

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

jesli dobrze przeczytalem to jedynie napisal, ze kudalty staral sie naprawic pr. Nie napisal nic na temat ar.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Krzysiek sporo na ten temat napisał. Kudłaty wraca za 4 dni - zdążymy przecież
ale generalnie i w telegraficznym skrócie (rozmowy do Chorwacji nie są najtańsze)
- Kudłaty chce zmierzać w kierunku liberalizacji euro, ale nie do PKS
- zamierza też stać w opozycji do głupich pomysłów niemieckiego szaleńca (ok, jego opis dodałem od siebie)
- ważne jest też upraszczanie zapisów zasad i rozsądne do nich podejście. Euro CSS musi być czytelny i zrozumiały dla graczy. Wszystkich graczy.

Większość z nas zna Kudłatego podejście do compa eurowego, nie jest więc to wyjęte z kosmosu.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Dobra wróciłem. Co do historii ze zgłaszaniem się z zeszłego roku pomińmy ten temat, był problem komunikacyjny, minęło, teraz jest nowy rok.

Porównywanie mojego podejścia (w ogóle nie wiem czemu robimy z tego konkurs, kto komu w propozycji zrobi bardziej dobrze) do PKS świadczy o niechęci do czytania. Kandydując do PKS wydawało mi się, że dałem jasno do zrozumienia, że nie jestem wybitnym entuzjastą opena, natomiast dysponuje na tyle przyzwoitą wiedzą z zakresu tej gry, że mój udział w tym gremium może wnieść wiele ciekawych pomysłów do tego projektu. Nie skończonego jeszcze, czego wiele osób niestety nie potrafi zrozumieć. Podobny pogląd swoją drogą prezentował Młody.

Co ciekawe miałem jakiś czas przed wyjazdem rozmowę z Shinem i nasze wizje się w sporej części zazębiają. W związku z czym nie będę uczestniczył w gotowej licytacji projektów, bo to nie o to chodzi.

Co do samego zamysłu związanego z ETC, to przede wszystkim chciałbym w wielu miejscach spróbować odejść od metody historycznej. Dotychczas cały czas przepychamy niektóre rzeczy jakby z automatu a nie są one jakoś super sensowne tym bardziej wraz z wydawaniem kolejnych armybooków. W tym roku takim limitem może być np. limit fast cavalry 0-3. Śmiało można wywalić cały rozdział o dispel diceach (zakładając, że problem krasnoludów sam się rozwiąże z nowym bookiem).

W kwestii boostowania swojej/swoich armii (zarzut często podnoszony niekoniecznie słusznie wobec TK Shina, które wcale tak fajne po FAQ GW nie są), to po pierwsze jak pokazał ten sezon musiałbym pół mety wesprzeć, a po drugie, naprawdę potrafię sobie odpuścić wykorzystywanie takich funkcji do ułatwiania sobie życia.

Shino podniósł temat specjal charakterów. Ja osobiście widzę tą sprawę trochę inaczej, aczkolwiek również chciałbym specy na ETC w końcu ujrzeć. Mianowicie planowałem w takich decyzjach strategicznych, jaką w sumie jest wpuszczenie specjali na ETC trochę umyć ręce i wyręczyć się captains votem. Generalnie znacznie bardziej od narzucania własnej (niekoniecznie słusznej) wizji zamierzam się oprzeć na serii captains votów na TWF i oczywiście w przypadku kluczowych kwestii głosowań na BP. Mam wizję trochę takiego bardziej konta krajowego na TWF, które w razie co bez problemu przejdzie w łapy Shina czy kogokolwiek innego na wypadek jakiejś losowej sytuacji (które jak pokazały historie wielu osób się po prostu zdarzają), niż turbo autorskiego podejścia.

Na koniec takiego programu wypadało by zdyskredytować chociaż trochę konkurenta. Aczkolwiek tak naprawdę główna różnica jest w podejściu. Shino się w zeszłym roku w dość kluczowym momencie, kiedy na AR, jak wszyscy wiemy było słabo, wypalił i odpuścił nie za bardzo informując co tam jest grane. Oczywiście wychodzenie z założenia, że w każdej takiej sytuacji tak poczyni, jest krzywdzące, bo nie siedział tam pierwszy rok. Nie mniej wydaje mi się, że mam znacznie więcej sił na walkę z El Reyem czy Dirty Playerem (który nie oszukujmy się ostatnio wyluzował).

pozdrawiam
kudłaty

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Aczkolwiek tak naprawdę główna różnica jest w podejściu. Shino się w zeszłym roku w dość kluczowym momencie, kiedy na AR, jak wszyscy wiemy było słabo, wypalił i odpuścił nie za bardzo informując co tam jest grane. Oczywiście wychodzenie z założenia, że w każdej takiej sytuacji tak poczyni, jest krzywdzące, bo nie siedział tam pierwszy rok. Nie mniej wydaje mi się, że mam znacznie więcej sił na walkę z El Reyem czy Dirty Playerem (który nie oszukujmy się ostatnio wyluzował).
Generalnie mala przerwa w mojej aktywnosci wynikala ze spraw osobistych. Niestety nie jest i nie bedzie wfb na pierwszym miejscu w moim zyciu. U ciebie zakladam, ze jest podobnie, wiec nie powinienes tego dawac jako przyklad. POza tym proponowalem kilku osobom dostep do mojego konta w tym czasie aby korygowac sprawy bardziej na bierzaco (ja zagladalem na forum raz na 2-3 dni, co i tak pewnie bylo za czesto patrzac na aktywnosc innych czlonkow).

Na walke z El Reyem i Dirty layerem mamy pewnie bardzo podobna sile ze wzgledu na to, ze nie kandyduja. Stad tez nie wiem czemu o nich wspominasz. Wiekszym problemem moga byc nowi ludzie, ktorzy sie okaza nieogarami jak chociazby Chorwat, ktory juz na forum z aplikacjami stwierdzil, ze problemu slabszych armii nie ma. Wszystkie armie sa silne, ale niektore po prostu sa mniej lubiane przez graczy i dlatego pojawiaja sie rzadziej.
Co ciekawe miałem jakiś czas przed wyjazdem rozmowę z Shinem i nasze wizje się w sporej części zazębiają
bardzo ogolnie sie zazebiaja, stad tez nie nazywalbym tego do konca w taki sposob. Z tego co pamietam z naszej rozmowy to nasze wizje szczegolami dosc mocno sie roznia.
Dotychczas cały czas przepychamy niektóre rzeczy jakby z automatu a nie są one jakoś super sensowne tym bardziej wraz z wydawaniem kolejnych armybooków. W tym roku takim limitem może być np. limit fast cavalry 0-3. Śmiało można wywalić cały rozdział o dispel diceach (zakładając, że problem krasnoludów sam się rozwiąże z nowym bookiem)
problemem tu jest brak wiedzy na temat tego jak inne kraje widza comp. Wiem, ze nasza wizja jest najsluszniejsza, lecz gdyby on przeszla to w tym roku armie by bardzo dziwnie wygladaly. Wystarczylo pogadac z kilkoma osobami z repy zeby to zauwazyc. Bodajze to Szaitis mi powiedzial po ujawnieniu rozp, ze nie widzial sensu w ograniczaniu wilkow do 0-3 a po wyrzuceniu rozp sie okazuje, ze wszyscy tam maja ogromne ilosci odginaczek. Inna sprawa, czy taka meta jest sluszna, lecz ciezko tu rozmawiac o konkretach nie pokazujac innym co maja wystawic.

Element o dispel dice'ach tez nie jest najlepsza rzecza do wywalenia jesli mamy zachowac limit kostek mocy. Pamietaj, ze ograniczenia etc mimo wszystko sa robione na druzynowke (choc ja uwazam, ze dobre ograniczenia na druzynowke beda dzialaly i na singla ze wzgledu w;lasnie na ograniczenie potworkow all-in).

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Czyli co teraz, czekamy który się zgłosi w ostatniej chwili czy jak? Czy może po prostu bez pitolenia wystawiamy kudełka gdyż:
- knurek był
- "i agree"
- "i think"
- nie wziął się na euro, dajcie brodzie coś od życia :D

Najwyższa pora skończyć tą szopkę. LL nie ma nic wspólnego z TWF, a z euro ma wspólnego tylko wybór selekcjonera.
Jeszcze chwilę i będzie głosowanie kto ma być głównym sędzią na etc, ja Lidder czy może Guido?

Kalesoner
Szczur Królów

Nie wziął się na euro i co? Mamy mu dziękować? To chyba oczywiste, że nie pojechał. Być mu za to wdzięcznym, to jak być wdzięcznym kobiecie w mięsnym, że umyła ręce po sraniu. Za przeproszeniem. Skoro ll nie ma nic do gadania, to po co robisz kampanię reklamową Kudłatemu?

Moim zdaniem system zmianowy będzie najlepszy, chłopaki niech się dogadają kto pierwszy bierze miejsce i skończmy te szopkę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Żeby się znowu się z tego nie zrobiło sprawdzanie, kto ma więcej szabel na LL.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Kalesoner
Szczur Królów

Dokładnie, kudłaty, telefon w dłoń i załatw to z michałem. Im mniej naszego gadania tym większy zysk dla was obu.
Obrazek

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Naprawdę Kaleson nie wiem skąd bierzesz tak rewolucyjne pomysły. Jak ty sobie taką rozmowę wyobrażasz?

- Cześć Shino zrezygnujesz?
- Pewnie, śmiało, teraz twoja kolej.

Gdyby ktoś z nas chciał odpuścić to by odpuścił. Chciałem tego nie ruszać, ale już w zeszłym roku odpuszczałem gdy dostałem wyborną opcję dogadania tego w gronie selekcjonerzy plus Shino (dwóch kumpli z Ordinu i ja -wypas). Spodziewanie się rewanżu jak widać było błędem.

Co do El Reya czy dirty palyera to wszyscy wiemy, że wielu kandydatów wchodzi na ostatnią chwilę. Doskonałym dowodem jest to, że pierwsza z 3 ofert na miejscówkę 2014 pojawiła się ledwo dobę przed końcem zapisów, pozostałe były wysyłane niczym rozpy na mastera. Co do walki z nieogarami, to akurat jako spoke person zabieram tam od kiedy przejąłem tą funkcję głos raczej często boksując się z wszystkimi "fanatykami", którzy chcą uzdrawiać tą grę, więc nie wiem skąd taki pomysł.

Sam fakt, że wizje się różnią szczegółami jest delikatnie mówiąc nieistotny, nie wiem czy wiesz, wariant Fiński kandydowania gotowym produktem nie przechodzi. Stąd to, że jakieś detale się różnią naprawdę nie robi. Dlatego też nie musimy sobie w tym temacie tłumaczyć dlaczego globalny limit DD nie jest potrzebny lub nie.

Kalesoner
Szczur Królów

W takim razie jakie rozwiązanie proponujesz?

Twierdzisz, że się nie dogadacie.
Żaden z was nie jest skory do rezygnacji.
Większość wypowiadających się członków ll, woli uniknąć głosowania.
Macie dwa dni na zgłoszenia?
Obrazek

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Zupełnie nie chcę wchodzić w dyskusję między Shino a Kudła, ale nie wiem gdzie to wkleić, a uznałem za interesujące.

Jak jeden z modów uzna za stosowne to niech gdzieś to przeniesie, gdzie będzie można o tym porozmawiać :wink:

Propozycje El Reya, który w AR COM będzie na 100%:

https://www.facebook.com/notes/el-rey/e ... 1907270247

pozdro
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

ODPOWIEDZ