Spartacus
Re: Spartacus
dajecie mu chyba kupowac mase niewolnikow U nas nikt nie moze miec duzo niewolników, tak max 8, bo ich ceny sa chore
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Chyba Wasze gry trwaja mega dlugo, skoro kazdy ma po 8 niewolnikow.
On mial 6eciu. ( czyli idealnie, zeby 2 influenca dostac przez discardowanie)
On mial 6eciu. ( czyli idealnie, zeby 2 influenca dostac przez discardowanie)
To duzo wyjasnia jak mowicie max 8 slavow.
U nas ten co mial 5 to juz mega burzuj.
Jesli kazdy bedzie po lbie walil tego co wychodzi na prowadzneie to gra moze trwac dlugo.
U nas ten co mial 5 to juz mega burzuj.
Jesli kazdy bedzie po lbie walil tego co wychodzi na prowadzneie to gra moze trwac dlugo.
Ja w ostatniej grze wskoczylem na 12 z jednym guardem i scisneli mnie do 7.
That's the spirit...Ziemko pisze: Jesli kazdy bedzie po lbie walil tego co wychodzi na prowadzneie to gra moze trwac dlugo.
Generalnie raz jak gralismy to dwa razy tasowalismy tali a jak ktos ma 7 to juz sie go tepi, odcina od marketu i kart intryg innych niz jego wlasne
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Niezly hardcore, na jakims masterze musimy razem zagrac
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Mhm gierka całkiem przyjemna jako alternatywka dla bandy normalnie tnącej tylko w Munchkiny albo GoT planszowy,
Gdzie można nabyć ?
Gdzie można nabyć ?
Mega! Dużo więcej primusów, już od niskich leveli influence'a - w tym niektóre na ciekawych zasadach (np gra tylko dwóch graczy ale muszą wystawiać pary gladiator - niewolnik), fajna mechanika boast (chwalimy sie swoim gladiatorem, jaki to on zajebisty, jak wygra najbliższą walkę - profit, jak przegra, dostajemy mocno po dupie), nowy Teokles, urywający wora bez znieczulenia - walczy sam w primusach, ale naprawdę jest na tyle dobry że załatwia dwóch gladiatorów naraz (no, dwóch T1 jednoczesnie nie położy, chyba ze sprzęt), nowi Crixus i Spartacus, nowy fajny dom którym można sprowadzic do parteru Glabery i inne.. Słowem, imo warto