Underdog units
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Re: Underdog units
Ushabti powinny mieć 20...
Fajny pomysł. Znalazłem na tej liście prawie wszystkie moje ulubione jednostki.
Fajny pomysł. Znalazłem na tej liście prawie wszystkie moje ulubione jednostki.
Bez przesady z tymi assasynami u DE
Oni są naprawdę fajni (da się fajnie 2 złożyć) tylko maja jeden poważny problem ze razem kosztują prawie tyle co klocek np egzekutorów czyli 320 pk
Dla tego przegrywają walkę o miejsce w rozpisce (przynajmniej u mnie)
Oni są naprawdę fajni (da się fajnie 2 złożyć) tylko maja jeden poważny problem ze razem kosztują prawie tyle co klocek np egzekutorów czyli 320 pk
Dla tego przegrywają walkę o miejsce w rozpisce (przynajmniej u mnie)
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Pamietajmy, ze to przedział 1000-1600, bez lordów, i nawet przy maksymalnej skali rozgrywki, mamy tylko 400pkt na herosów, a to oznacza, ze asasyn konkuruje bezposrednio z BSB, oraz czarodziejką/ami, i w zasadzie jego wziecie uniemożliwia posiadanie 2 czarodziejek. Im niższy limit punktowy, tym bardziej asasyn ogranicza mozliwosc solidnego złozenia herosów.
To samo dotyczy wiekszosci herosów, którzy znaleźli się na tej liście.
To samo dotyczy wiekszosci herosów, którzy znaleźli się na tej liście.
Trafiłes w sedno. To jest powód, dla którego wszystkie jednostki trafiły na te listę: "przegrywają walkę o miejsce w rozpisce" z innymi jednostkami, przez co zostają na półeczce w domu...Dla tego przegrywają walkę o miejsce w rozpisce (przynajmniej u mnie)
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
Bardzo fajny temat, posłużyłbym się skalowaniem jednostek takie jakie już tu padło bo nie każda niegrywalna jednostka jest równa innej niegrywalnej:
!!! - skrajnie drogie w porównaniu do możliwości
!! - za drogie w porównaniu do możliwości
! - zdecydowanie przegrywają z innymi wyborami w swoich kategoriach
OK
! Hunter, Zwykłe Ogry (jako większy oddział), Gorger
!! Leedbelchersi, Yeti, Katapulta, Thundertusk, Stonehorn( oba ze względu na działa)
!!! Giant(ze względu na działa)
!!! - skrajnie drogie w porównaniu do możliwości
!! - za drogie w porównaniu do możliwości
! - zdecydowanie przegrywają z innymi wyborami w swoich kategoriach
OK
! Hunter, Zwykłe Ogry (jako większy oddział), Gorger
!! Leedbelchersi, Yeti, Katapulta, Thundertusk, Stonehorn( oba ze względu na działa)
!!! Giant(ze względu na działa)
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
W dodatku nie można do nich dołączyć herosa, ja jak już się go wystawi razem z nimi, to nie można go odłączyć. Za samo "squig" w nazwie powinno od razu nabijać 50 punktów.
A, i oczywiscie nie może uciec w reakcję na szarzę
@Bearded Unclean
Ta lista, w zamierzeniu fajna, ma imo trochę niekonsekwentną punktację "warzywności", te bonusy są dopisywanye troche "na czuja" i nie zawsze adekwatnie.
Można to troszkę usystematyzować, np tak:
1) jednostki najbardziej warzywne, skrzywdzone samą mechaniką gry, którymi po prostu nie da się grac, największe bonusy:
Squig Hopers
Flamecannon
2) jednostki mocno odstające, z zawyżonym kosztem punktowym/innymi wadami, z których jednak da się czasami "coś" wyciągnąć
Gigant
Ushabti
3) jednostki grywalne sytuacyjnie
Ironbreakers
Boar Boyz
Tomb Swarm
4) jednostki grywalne, mające swoje zalety, przegrywające z lepszymi alternatywami we własnym booku, najmniejsze bonusy
Troll Slayers
Spear Chukka
Black Orks
Skeleton warriors TK
To taki luźny przyklad
Pozdrawiam
@Bearded Unclean
Ta lista, w zamierzeniu fajna, ma imo trochę niekonsekwentną punktację "warzywności", te bonusy są dopisywanye troche "na czuja" i nie zawsze adekwatnie.
Można to troszkę usystematyzować, np tak:
1) jednostki najbardziej warzywne, skrzywdzone samą mechaniką gry, którymi po prostu nie da się grac, największe bonusy:
Squig Hopers
Flamecannon
2) jednostki mocno odstające, z zawyżonym kosztem punktowym/innymi wadami, z których jednak da się czasami "coś" wyciągnąć
Gigant
Ushabti
3) jednostki grywalne sytuacyjnie
Ironbreakers
Boar Boyz
Tomb Swarm
4) jednostki grywalne, mające swoje zalety, przegrywające z lepszymi alternatywami we własnym booku, najmniejsze bonusy
Troll Slayers
Spear Chukka
Black Orks
Skeleton warriors TK
To taki luźny przyklad
Pozdrawiam
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Ja to wszystko rozumiem, ale więcej dać nie mogę
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Z pkt widzenia niegrywalnosci, to jednakie jednostki.
5 squig hopperów nie moze byc wartych więcej, bo to zaledwie 60pkt, i może służyć za nieoptymalną odginaczkę/przeszkadzajkę.
Wszystkie nieoptymalne odginaczki starałem się wycenic podobnie
5 squig hopperów nie moze byc wartych więcej, bo to zaledwie 60pkt, i może służyć za nieoptymalną odginaczkę/przeszkadzajkę.
Wszystkie nieoptymalne odginaczki starałem się wycenic podobnie
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
W oparciu o wątki, którymi zaśmieciłem wszystkie działy armijne, oraz moje osobiste kalkulacje i przemyślenia, a także sugestie osób, z którymi jestem w bezpośrednim kontakcie, powstała nakładka "Underdogs", która jest opcjonalnym elementem pruszkowskiego formatu ligowego.
Wkrótce startuje liga, która będzie swoistymi beta-testami tejże nakładki, oraz samego formatu, zachęcam do zerknięcia, i byc może wzięcia udziału KLIK
Mam nadzieję, że format nie okaże sie niewypałem, i że znajda sie osoby, które zdecyduja sie odkurzyć zapomniane modele, lub dać szanse tym, które po poczatkowym zachwycie związanym z premierą, stały się crapem
Chciałbym podziekować wszystkim, którzy wzięli udział w ankietach, kontaktowali sie ze mną poprzez PM i osobiście, dzieląc sie swoimi przemysleniami i uwagami!
Niskie ukłony!
Wkrótce startuje liga, która będzie swoistymi beta-testami tejże nakładki, oraz samego formatu, zachęcam do zerknięcia, i byc może wzięcia udziału KLIK
Mam nadzieję, że format nie okaże sie niewypałem, i że znajda sie osoby, które zdecyduja sie odkurzyć zapomniane modele, lub dać szanse tym, które po poczatkowym zachwycie związanym z premierą, stały się crapem
Chciałbym podziekować wszystkim, którzy wzięli udział w ankietach, kontaktowali sie ze mną poprzez PM i osobiście, dzieląc sie swoimi przemysleniami i uwagami!
Niskie ukłony!