Nic mi nie przychodzi do głowy jaka może być przyczynaBobson pisze:i znowu 8 osób
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Nic mi nie przychodzi do głowy jaka może być przyczynaBobson pisze:i znowu 8 osób
Odpiszę, na twój post bo po pierwsze staram się mocno udzielać dla tego turnieju i chciałbym bardziej zrozumieć twoje podejście, po drugie troche się czuje dotknięty złym dotykiem nurgle'a....ale niestety jak zobaczyłem fotki z edycji #2 i armie z 9 bestiami Nurgla
I właśnie dlatego chce mi się angażować całe 3dni, naciągać przyjaciół na nocleg i jechać 210km.Open, TLOS frekwencji nie dodaje, ale jako spotkanie towarzyskie 8 osób jest ok i chyba o to chodziło
Idea spotkania z duzym naciskiem na hobbystyke jest jak najbardziej ok, i dlatego powtarzam, ze jesli ma ono formę turnieju, to punkty za hobbystyke i szeroko pojęte fair-play powinny stanowić jak największy ułamek całkowitej noty, nie tak jak to ma miejsce na wiekszosci turniejów ligowych, gdzie ocena hobbystyczna jest farsą, i ma marginalny wpływ na ostateczny wynik.Open, TLOS frekwencji nie dodaje, ale jako spotkanie towarzyskie 8 osób jest ok i chyba o to chodziło
Urzekła mnie Twoja historiaWykonanie 9 Bestii Nurgle'a, które przyprawiają Cie o łzy... zajęło mi około 13miesięcy, od konceptu, planu, rzeźby, formy, odlewu, sklejenia i malowania zrobiłem je sam. Jak miałbym brać coś na turniej hobbystyczny to właśnie je, skoro to jest turniej to dlaczego mam nie chcieć wygrać, dlaczego nie brać najsilniejszej kompozycji i spodziewać się takiej po przeciwnej stronie?
wyraziłem żal, ze niektórzy maja to podejscie inne.niestety jak zobaczyłem fotki z edycji #2 i armie z 9 bestiami Nurgla, to mi się zrobiło smutno
Oczywiscie, mozna zrobic o wiele bardziej softową rozpiske demonów na 1000pkt, ale nie wmawiaj nikomu, ze to czym grałem jest hardcorem, przypominam, ze jesteś szanowaną na tym forum personą (również przeze mnie)zresztą Szczepan zobacz co miałeś na którymś spotkaniu 2x15 czy ile tam horrorow, heralda tzeencha i 2 oddziały screamerów, też to nie jest soft na 1000 ptk
Urzekająca jak stado nurglingów...Urzekła mnie Twoja historiaJa moje modele malowalem tez około roku, ale z innych przyczyn. Tylko co to ma do rzeczy..?
Nie będę tego komentował, bo będziemy tworzyli zbędny spam... zakończmy temat twierdzeniem, że po prostu mamy różne zdanie i każdy z nas ma inną definicję czym jest turnieju hobbystyczny a fluffowa potyczka.Na pytanie, które zadałes odpowiem nastepująco: zeby pokazać klasę.
Ja jestem na serio świeży na BP, miałem długą przerwę w wyjazdach, powoli wracam do grania w szerszym gronie i wychodzę do świata. Po czym mam wnioskować, szczerze nie wiem..., że na tym turnieju mam się spodziewać softowych armii... Bo ja jak zobaczyłem:Być moze jestem idiotą, ale ja z tych samych przyczym dla których Ty wystawiasz 9 bestii Nurgla i armate khorne'a, nie wystawiam ani jednego, ani drugiego.
Obaj wiemy co jest overpowered w podręczniku demonów, róznica jest taka, ze Ty intencjonalnie po to sięgasz, a ja intencjonalnie zostawiam to na półce, kiedy wybieram sie na turniej hobbystyczny, gdzie spodziewam sie spotkac przynajmniej kilku ludzi z softowymi armiami.
Nie rób scen, to ze ktoś kto i tak nie będzie na imprezie wyraził swoje zdanie nie oznacza, ze musisz strzelać focha.To ja wobec powyższych rezygnuję.
jaki związek ma powyższa dyskusja z tym ze nie bedziesz?Schalazar pisze:To ja wobec powyższych rezygnuję.
Może kiedyś na Szturm 4.
Pozdrawiam
swego rodzaju testem tego co piszesz będzie Kromlech WFB ChallengeGrolshek pisze:Wyważacie otwarte drzwi. Rada ode mnie ? Pozostawcie to co macie dobre: full pomalowane, pełna hobbystyka, wysiwyg, zero proksów, konwersje do akceptacji. Weżcie to co wypracowaliśmy wspólnie i działa: slos, mapki etc, zestaw zasad PKS. Albo róbcie po swojemu nie dziwiąc się że frekwencja wyniosła jedynie 8 osób. Wasz turniej, wasze zasady. Przecież nikt wam na euro grać nie każe...
Trudno sie nmie zgodzić z Bobsonem, oczekiwanie zbilansowanej gry po tym systemie to mrzonka.Wszystko przez formę Open. Ta gra cierpi na niewyważenie kilku armybooków i pretensje można mieć tylko do ich autorów.