Pruszków: Galaktyczna liga #9 [1200pkt] 15.10-12.11
Re: Pruszków: Galaktyczna liga #9 [1200pkt] 15.10-12.11
Sporo racji w tym co piszesz. Na papierze wygląda to obiecująco. Tyle, że defens jest dużo prostszy niż granie ofensywne więc nie rozumiem czemu miałby być premiowany. Grając Wochem przeciwko DF czy OnG zdecydowanie schowałbym punkty za górką/domkem i przeczekał 6 tur. Mówimy tu o standardowych rozpach i o dość skrajnym zestawieniu najbardziej defensywnych i ofensywnych armii. Druga sprawa jest taka, że małe punkty rządzą się swoimi prawami i warhammer jaki znam z większych punktowo formatów jest redefiniowany przez zupełnie inne złożenia i szybszą rozgrywkę niż "normalnie". Pożyjemy, zobaczymy. Ja jeszcze nie grałem wg. nowej punktacji więc nie mam zbyt wiele do powiedzenia ale uważam, że fajnie że coś się zmienia, bo stagnacja nigdy nie jest dobra
Dobra, idę malować hordę Black Orków
Dobra, idę malować hordę Black Orków
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Jak zlamiesz rywala to wygrywasz, jak nikt nie pęknie to remis.
Dodatkowo sprawdzasz czy zwycięzca zdobył 2x więcej vp, jeśli tak to 4:0.
@Bobson
Tu nie chodzi o to że zaczynamy premiowac defensy, tylko ze przestajemy premiowac zdecydowanie otwarty styl gry, co ma miejsce w każdym formacie opartym na systemie 0:20.
Nigdy nie uda się znaleźć idealnego rozwiązania, szczególnie w takiej grze jak wfb, ale uważam, że warto spróbować odejść na chwilę od utartych, polskich standardów i nalecialosci ETC, choćby dla samego urozmaicenia.
Dodatkowo sprawdzasz czy zwycięzca zdobył 2x więcej vp, jeśli tak to 4:0.
@Bobson
Tu nie chodzi o to że zaczynamy premiowac defensy, tylko ze przestajemy premiowac zdecydowanie otwarty styl gry, co ma miejsce w każdym formacie opartym na systemie 0:20.
Nigdy nie uda się znaleźć idealnego rozwiązania, szczególnie w takiej grze jak wfb, ale uważam, że warto spróbować odejść na chwilę od utartych, polskich standardów i nalecialosci ETC, choćby dla samego urozmaicenia.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
Hej,
Jak ktoś potrzebuje sparing-partnera to prosze o PM
Po 19.10.2014 (po hussarze) mogę się z kimś spotkać i zagrać testowe potyczki.
Posiadam HE
Jak ktoś potrzebuje sparing-partnera to prosze o PM
Po 19.10.2014 (po hussarze) mogę się z kimś spotkać i zagrać testowe potyczki.
Posiadam HE
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Nie mam teraz podręcznika przy sobie, ale z tego co pamietam to jest remis.
Generalnie gramy zgodnie z zasadami oryginalnego scenariusza.
Generalnie gramy zgodnie z zasadami oryginalnego scenariusza.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
- Elvis is (un)dead
- Oszukista
Poproszę o zgłoszenie z rozpą z poprzedniej Ligi, nie miałem czasu wymagikować nic nowego :/
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Frekwencja będzie niższa, bo kilka osób zapowiedziało, ze w tej edycji nie dadzą rady.
Nie zdziwie sie, jesli dopust lordów odstraszy kilku graczy.
Lista zgłoszen u góry.
Nie zdziwie sie, jesli dopust lordów odstraszy kilku graczy.
Lista zgłoszen u góry.
Ja tez poprosze o dopisanie. Rozpiske wysle ok 17. Piona
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Link do pliku na górze wątku, oraz tutaj:
KLIK
W pierwszej rundzie gramy Battleline, wyniki zgłaszamy do srody, godz. 20:00.
Miłego karcenia się!
KLIK
W pierwszej rundzie gramy Battleline, wyniki zgłaszamy do srody, godz. 20:00.
Miłego karcenia się!