Nadciągają Demony Chaosu ??
Moderator: KrzysiekW
http://www.wh40k-news.x12.pl/zasady/-co ... us-powers/
Codex Ruinous Powers
W sieci pojawiły się pewne informacje dotyczące Codex Ruinous Powers!
- Źródła donoszą, że podręcznik ma być większy niż przeciętny codex, możliwe nawet, że zostanie wydany w twardej oprawie!
- Podręcznik przedstawi w głębi wszystkie 4 strony mocy chaosu, razem z tłem wydarzeń i chronologią wydarzeń, oraz określi ich miejsce w warpie. Opisze każdą kreaturę, od bogów do bestii
- Podręcznik będzie obejmował zarówno WH40k jak i WHFB.
- Dostępne będą dwie oddzielne listy które pozwolą graczowi rozegrać bitwe zarówno w WHFB, jak i WH40k.
- Pojawi się dużo unikalnych charakterów od Foulspawn do Doombreed
- Codex nie jest kompatybilny z codexem CSM, a niektórzy mówią, że nie będzie wogóle legalny na zawodach i jest po prostu dodatkiem takim jak Apocalypse!
Zbliżający się codex będzie przypominał to, co GW wydało w 1980, a mianowicie podręcznik Realm of Chaos, uważany za jeden z lepszych dodatków.
to sie nie moge doczekac sie
-
- "Nie jestem powergamerem"
No bloodletter słodziutki, ale stare daemonettki mi się bardziej podobaja
no to ciekawe czy jakie szasady im dadza albo potanieja chociaz, bo figsy zapowiadaja sie slodko
rycinki coool, szkoda ze na warseerze nie ma nic wiecej napisane.
Ten z mackami po prawej będzie moim następnym plaugbeastem Może jutro, pfu tj dzisiaj go zacznę
Powiem wam że demony już nie figurują w ofercie Chaos Space Marinów na Styczeń. CSM demonicznego to mają teraz Princa Possessedów i Typhusa na MO. Cała reszta niedostępna. Czyli musimy czekać na nowe
A czemu nikt nie wkleił ostatniej plotki z warseer'a?
http://warseer.com/forums/attachment.ph ... 1194541824
A na tym pdf-ie demonetki prezentują się jak dla mnie bardzo obiecująco:Originally Posted by GeneralofChaos pisze:After reading some of the rumor posts about the New Daemons, I felt the forum a shot in the arm. I been lucky to talk with people who played tested the New Daemons, plus have a inside source at GW.
I play Tzeentch so most of the questions, I asked was about Tzeentch Daemons. Here some of the feedback I recieved.
1: 5+ true ward save if within 12 inches of your General. If out of the 12 inch range it's a 5+ Daemonic Ward Save.
2: Units to drop back down to a LD8
3: New Lore of magic for Slaanesh, Nurgle & Tzeentch
4: Bloodletters with 4T now
5. Flamers with S4 magical bolt, in the last play list.
6. Screamers will get a D3 fly over attack, question is S4 or S5?
7. Look for new units for Slaanesh & Nurgle [Fiends of Slaanesh, Beast of Nurgle & Nurgle Palanquin]
8. Horrors got new bound spells
9. Best for last, no more Daemonic Instabiliity at least in the last play tested list.
Been told with VC a wrap except minor things, full fantasy attention is now on Daemons. Look for the book to be printed some time in Feb. Will post even more information when I get them.
GoC
http://warseer.com/forums/attachment.ph ... 1194541824
fajnie ze sa ploty o zasadch ale ja bym wolal ploty o tym co to w zasadzie bedzie.. nowa niezalezna do hord armia, wymianka demonow z hord na jakies nowe lepsze z mozliwoscia laczenia z mortalami, cos pomiedzy...
moze Szaman sie niedlugo zacznie udzielac
moze Szaman sie niedlugo zacznie udzielac
Moim zdaniem same demony. Bo w wh40k tez będą i tam są na 100% same demony bo w codexie csmów nie ma demonów.