[Warszawa], AoS, 20.02.2016, Szturm #10 - Campaign Day
Re: [Warszawa], AoS, 20.02.2016, Szturm #10 - Campaign Day
GrimgorIronhide, Lopo - dopisani
-
- Warzywo
Dopiszcie mnie na tę chwilę ale ograniczenia punktowe mnie przerażają
Deathmaster Snikch ma nadal dostępne zasady w Warscrolls Compendium: Skaven, więc spokojnie można ten model wystawić na zasadach bohatera specjalnego. Oczywiście, możesz też go wystawić jako zwykłego assasina. Grunt, żeby w liście modeli było jasno zaznaczone jako co ten model będziesz wystawiał, żeby nikt nie miał wątpliwości
Pytanko, bo trochę jestem do tyłu z AoS.
Rezerwy są liczone za połowę punktów. Tylko których? Przynoszę armię za 45pkt. Do bitwy wystawiam 30. A pozostałe 15 jako rezerwy i z tego tytułu są one warte 8pkt ?? Czy przynoszę armię za 45pkt. wystawiam za 30 i w ramach tych 30tu umieszczam jakieś oddziały w rezerwach.
Rezerwy są liczone za połowę punktów. Tylko których? Przynoszę armię za 45pkt. Do bitwy wystawiam 30. A pozostałe 15 jako rezerwy i z tego tytułu są one warte 8pkt ?? Czy przynoszę armię za 45pkt. wystawiam za 30 i w ramach tych 30tu umieszczam jakieś oddziały w rezerwach.
Przynosisz 45, przed bitwą wystawiasz na stół i do rezerwy w sumie za 30 punktów, z czego na stół za pełny koszt a do rezerwy za połowę kosztu jednostki. Stół + rezerwy (liczone za połowę) nie mogą nigdy przekroczyć 30 punktów.Kyoshi pisze:Pytanko, bo trochę jestem do tyłu z AoS.
Na przykład, możesz wystawić 22 punkty na stół i 8 do rezerwy (w rezerwie masz wtedy jednostki warte 16 punktów).
Dopisałem Cię, Karolu. Fajnie, że będziesz
Mamy obecnie 15 zgłoszonych osób. Oznacza to, że jest jeszcze kilka ostatnich miejsc wolnych!
Tym, którzy jeszcze tego nie zrobili przypominam, że w przedpłacie oszczędzacie piątaka (kto wpłacił a kto nie można sprawdzić na pierwszej stronie tematu). Przypominam też, żeby każdy miał ze sobą spisaną listę modeli na 45 battle points - tylko z tych modeli będzie można się wystawiać. W razie wątpliwości w tej kwestii - piszcie do mnie na PW albo na mail (albo na FB kto ma).
Mamy obecnie 15 zgłoszonych osób. Oznacza to, że jest jeszcze kilka ostatnich miejsc wolnych!
Tym, którzy jeszcze tego nie zrobili przypominam, że w przedpłacie oszczędzacie piątaka (kto wpłacił a kto nie można sprawdzić na pierwszej stronie tematu). Przypominam też, żeby każdy miał ze sobą spisaną listę modeli na 45 battle points - tylko z tych modeli będzie można się wystawiać. W razie wątpliwości w tej kwestii - piszcie do mnie na PW albo na mail (albo na FB kto ma).
- Kriz Da Old'Bwoy
- Powergamer Rozpiskowy
Po dluzszej przerwie, kolejny powrot;)
Olek, dopisz mnie z moimi pasiastymi goblinami do Smierci i Zniszczenia. Kampanii nie udalo mi sie skonczyc, ale choppy trzeba odkurzyc;)
Olek, dopisz mnie z moimi pasiastymi goblinami do Smierci i Zniszczenia. Kampanii nie udalo mi sie skonczyc, ale choppy trzeba odkurzyc;)
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Ech, z powodów ode mnie niezależnych nie będzie mnie jutro. Have fun nontheless.