Morliński Paradox 15 września- PREZNIESIONY NA NARBUTTA

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

Niestety mnie nie będzie. Proszę o wykreślenie mnie z listy.

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

co to za zamulanie

wpadać na turniej i tyle!
Obrazek

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

Tam juz jest turniej 40k to nie koliduje?
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
kis1
Mudżahedin

Post autor: kis1 »

SlanesH pisze:Tam juz jest turniej 40k to nie koliduje?
Nie :)

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Post autor: Husiat »

Może bym się pojawił jutro....
Czy można mieć niepomalowane niektóre figsy?
Czy nadal, skoro tur jest przeniesiony, jest ograniczenie dla niepełnoletnich? :roll:
Bum...!

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

1 to nie master
2 nie było chyba takiego ograniczenia ? duke i niedbla byli wpisani :)

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Rozumiem że smok w DoW dopuszczony? ^^
No, to raczej przyjadę... Nie na 100%, ale skoro są wolne miejsca to mogę i jutro się dopiero zgłosić, na miejscu :roll: :wink:
Bum...!

Awatar użytkownika
grabarian
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: grabarian »

Panowie Organizatorzy: w związku z tym że obok gra 40k, to prosiłbym o pojawienie się koło 8.40 - 9.00 coby wspólnie ustawić stoły itd itd, kolejną rzeczą jest to że gramy na drugim piętrze od strony piwnicy z blatami.

z góry dzięki.

Awatar użytkownika
pazdzioch
Chuck Norris

Post autor: pazdzioch »

o jak miło wolne miejsca, powinienem sie pojawic chyba ze sie ze bede miał za mocnego kaca.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

jechac, jechac, my z kielonem pownie spoznimy sie z 2-3minuty. Prosimy o wylosowanie nas razem ze wszystkimis. (Nie mamy wczesniej pociagu). Bedziemy w kazdym badz razie na pewno.

pzdr

Awatar użytkownika
pazdzioch
Chuck Norris

Post autor: pazdzioch »

Fajny turniej , taka esencja lokala :D
zapodasz wyniki "zielony rycerzu" :P

pzdr

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

poziom tego lokala pasowalby do mastera :)
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
kis1
Mudżahedin

Post autor: kis1 »

Sądząc po osobistościach na turnieju to ponad połowa to czołówka ligi, więc spoko master :P

Fajnie się grało zwłaszcza bitwę z Dukem, gdzie bałem się trochę, żeby nie spełniła się jego zapowiedź 20:0. Na szczęscie wygrałem 12:8 :) po bitwie okazało się, że Duke jest wałerem i zrobił rozpiskę na 1188 pkt :D

W drugiej bitwie strasznie mi się spodobała szarża fasta i goblina (10 S na jedną turę i D6 S6 jak się go zabije) na czołg, 4 rany i później już się sam zabijał, skończył na jednej ranie. Mobi jeszcze bardziej się zdziwił jak zaszarżował generałem i w czalendżu zabił mi goblina :) 3 rany na czołgu i generał w zamian za 91 pkt :) 13-7 też dla mnie

Trzecia bitwa z Trojkiem na 9 panik z Pipes of Doom (3 rydwany, 3 rydwany z bohaterami, 3 fasty) nie zdał jednej :) Ale fakt jakbym odpalił turę wcześniej jak Trojek zauważył to trochę lepiej by się skończyła bitwa, a tak 3-17 dla niego :)

Fajny turniej, szkoda, że nie wszystkim chciało się nosić blaty. Nagrody też były chyba spoko :lol2:

Awatar użytkownika
Trojek
Mudżahedin

Post autor: Trojek »

w sumie turniej calkiem spoko, troszke martwi "tradycja" wychodzenia jak sie juz nie ma zapalu do grania, ale chyba sam tak robie wiec ciezko miec o to pretensje...

sam turniej calkiem niezle jak na dosc spora przerwe i granie samymi gobosami :) daly czadu, chociaz 2x dostalem imperium co dosc bolalo moje goboski, szczegolnie 4 armaty robsona ktory byl przeszczesliwy jak ozbaczyl ze nia mam bolcow :) ale troszke szczescia z czolgiem i najpierw 15:5 potem 12:8 dwoma imperiami na raz. Na trzecia bitwe Kis i moje dzielne gobosy zdaly 8 testow na ld 6-7 w jedna ture :)

turniej swietny, bardzo dobra atmosfera, no moze poza kantami i walkami GK z ktorym choc nie gralem to cala Polska widziala... :p

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Fajnie fajnie... Bardzo ładnie to wyszło, tylko szkoda że przyjechali gracze z którymi trudno mi było w ogóle coś grać, bo różnica poziomów była chyba za duża... :roll: :wink:
U mnie w rozpie smok, caddy, paymaster na piechte, 14 pikinierow ze sztandarem, 2x10 kusznikow, 10 halfingow, 2x3 irongutow, 5 fasta ze spearami. Czyli dosyć słabo, ale układałem ją na dzień przed turniejem i do tego wieczorem :roll:
Pierwsza bitwa z VC (Assura chyba, jeżeli dobrze pamiętam). 2 necrosów w klocku zombie, 3x5 wilkow, 2x10 BK :? (i jak tu zdjąć coś takiego), baty i CANNON (to mnie bolało bo miałem smoka z niezwykle miękkim jeźdzcem.
W pierwszej turze cannon walnął w smoka i zadał... jedną ranę jeźdzcowi :lol2: Myślę że gdyby mi zabił jeźdzca na wstępie, to by mi to mogło wszystko popsuć. W pierwszej turze VC się za bardzo nie ruszyli, co mnie bardzo zdziwiło, bo przecież miałem dosyć niezły ostrzał. Ale potem już ruszył pełną parą. Smok coś tam latał, zjechał BK jednych, potem dostał od drugich z dopychaczki. Mocno się biliśmy, ale najgorszy był moment, gdy pod koniec bitwy piki dostały z armaty, nie zdały liderki, i z paymasterem za planszę spieprzyły :evil:
3:17... A to i tak nieźle 8)

Druga bitwa z Kielonem i jego WE, 3x8 dryiad, 2x10 łuczników, 2x5 wildzi, caddy generał i treeman. Na początku wszystko mi poszło źle. Jedyna dobra rzecz która się bardzo opłaciła to to, że zaryzykowałem smokiem i poleciałem pod samych łuczników. A potem wszystkie moje oddziały prócz pikinierów się sypnęły. Niby potem się pozbierały niektóre, ale wtedy juz byłem skazany na porażkę. Smok latał, skosił dwa oddziały dryiad, oddział łuczników, generała. Treeman wpadł w kuszników i się odbił, przegrał o dwa CR, nie zdał LD uciekał a kusznicy go zagonili. To mnie wkurzyło bo nie lubię gdy dzieją się takie sytuacje tylko przez kostki. Końcowy efekt to: mi został smok bez jeźdzca na dwóch ranach, a jemu wildzi, 6 (5?) łuczników i 8 dryiad.
9:11...

Ostatnia bitwa z Imperium na dwóch armatach, czołgu, 3 piątkach rycerzy, kapłanie, 5 flaggenatach, BSB i magu. Niestety oddałem mu zaczynanie i chyba właśnie przez to przegrałem. Szybko podszedł i zmiótł mi poza smokiem całą armię, smok zagonił 2x5 rycerzy, zjadł działo, priesta, i już miał lecieć zjeść maga ale działo czołgowe go dobiło... No cóż, życie :wink:
1:19... Tutaj zrobiłem najwięcej błędów.

Turniej bardzo fajny, szkoda tylko że mało osób. Mam nadzieję że niedługo następny, i że nie dowiem się w ostatniej chwili że jednak mogę na niego iść 8) :lol2:
Bum...!

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

bardzo w pytkę turniej

bylo sporo dobrych graczy i tym bardziej mnie cieszy , ze udało mi się go wygrać

Jeźdźcy Hardkoru w dwuosobowym składzie, pojechali do oporu, zajmując dwa pierwsze miejsca na podium.

wszystkie moje bitwy toczyły się w świetnej atmosferze z bardzo miłymi i dobrymi przeciwnikami:

- z Markiem Golanem, grającym Imperium (dzięki dwójce Globadierów unieruchomiłem czołg) udało mi się wygrać aż 19:1

- z Dziopem i jego Beastami, którymi świetnie gra i w drugiej turze myslałem , ze będzie już bardzo źle, ale magia skaveńska zrobila porządek na stole i 18:2 dla mnie

- z Niedbalem i chyba 6 lancami errrantów, tu po prostu miałem na niego świetna rozpę i w kluczowych momentach udało mi się spanikować jego oddziały. Dzięki za nauczenie mnie tej sztuczki z Tunnelingami Niedbal!! 15:5

myślę, ze moja rozpa na Arenę się świetnie sprawdziła i prawdopodobnie wygram najbliższego Mastera

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Fisch pisze:
Jeźdźcy Hardkoru w dwuosobowym składzie, pojechali do oporu, zajmując dwa pierwsze miejsca na podium.

Gratsony dla braci z klubu ! :D
Kto byl na drugim? Kołata czy Debek?
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Dębek.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Czolg jednak jest nieefektywny na te punkty :).

Gratulacje dla jezdzcow. 8)

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

1. Fisch
2. Dębek
3. Trojek
4. Assur
5. Pażdzoch
6. Niedbal
7. Szczur