Mastery 2023
Moderator: swieta_barbara
A czy komuś przeszkadzają mastery z frekwencją 30 osób?
Nie oszukujmy się, na dwudniowego lokala za kupę kasy nie zbierze się nawet tyle.
Najbardziej obsadzone imprezy i tak się obronią.
W tym roku było już 7 masterów, zapowiedziane jest jeszcze 3.
To komu podziękujecie w przyszłym roku? Jeżeli ktoś ma zapał i możliwości, tym lepiej, niech działa.
Nie oszukujmy się, na dwudniowego lokala za kupę kasy nie zbierze się nawet tyle.
To komu podziękujecie w przyszłym roku? Jeżeli ktoś ma zapał i możliwości, tym lepiej, niech działa.
- Big Boss M.
- Falubaz
Problem w tym że zbyt duża kumulacja masterów powoduje że cierpi frekwencja. IMO miesiąc odstępu to jest minimum które powinno być pomiędzy imprezamiStan pisze: ↑20 lip 2023, o 01:11 A czy komuś przeszkadzają mastery z frekwencją 30 osób?
A najlepiej 6 tygodniBig Boss M. pisze: ↑20 lip 2023, o 09:56 Problem w tym że zbyt duża kumulacja masterów powoduje że cierpi frekwencja. IMO miesiąc odstępu to jest minimum które powinno być pomiędzy imprezami
- swieta_barbara
- habydysz
Organizatorom zapewne, impreza musi być rentowna a koszty stałe się lepiej amortyzują przy wyższej frekwencji.Stan pisze: ↑20 lip 2023, o 01:11 A czy komuś przeszkadzają mastery z frekwencją 30 osób?
Myślę, że gdybyśmy wiedzieli z większym wyprzedzeniem jak będzie wyglądać sezon, byłoby łatwiej. Ja proponowałem trzy mastery na 2023 we wrześniu 2022 w przeświadczeniu, że mogą to być jedyne obok Salamastera i Macek mastery w roku. Organizatorzy nie chcieli nic powiedzieć z większym wyprzedzeniem nawet na pierwsze półrocze. Turniej 8-osobowy był fajnym eksperymentem, ale nie wiem czy będziemy go w stanie powtórzyć w 2024 z powodu frekwencji. Faktycznie nagromadzenie 7 masterów w pierwszym półroczu było zbyt duże. Teraz zbliża się Salamaster na koniec września, który datą trochę blokuje drugą część roku.
A czemu DMP nie mogłoby się odbyć w styczniu? Byłoby wiadomo jakie są wyniki ligi, można podsumować rok i zacząć nowy sezon.
A czemu DMP nie mogłoby się odbyć w styczniu? Byłoby wiadomo jakie są wyniki ligi, można podsumować rok i zacząć nowy sezon.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
No niekoniecznie bo ta data była znana wszystkim od początku roku i żadne inne kluby nic nie zgłosiły w 2 połowie roku. I to będzie WTF! 2 czyli Włocławski Turniej Figurkowy edycja druga
A co wtedy z DMK w Zielonkach ?
Poza tym można by otworzyć wątek Mastery 2024 by zobaczyć ilu jest chętnych na następny rok - my będziemy startować z tylko jednym masterem i to we wrześniu właśnie (Salamaster 2024).
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Heptun wiadomo, ogłaszaliście w próżni, tak jak ja na DMP rozmawiałem z Wrocławiem i Poznaniem, szukają miejsc. Namawiam też Łódź do organizacji Macek. Stan stwierdził, że w tym roku Lublin/ Świdnik raczej się nie podejmie. Na ile w razie potrzeby Wasz termin jest nienaruszalny?
Wszystko jest dograne z Centrum Kultury i niestety nie możemy go przełożyć. Twardy termin bez możliwości przesunięcia. A o co chodzi z tym przesuwaniem ? Na razie inne ośrodki nawet nie wyraziły chęci organizacji - poza tym mamy jeszcze październik (tutaj tydzień przed świętem Zmarłych najlepszy termin) i listopad jako ostatni w tym roku.
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Pytam tylko "w razie w", nie ma na razie tego tematu w ogóle.
Salamaster odbędzie się w ostatni weekend września. Wrocław, Poznań i Łódź myślą.