KULTOWO DRUŻYNOWO III - 17.11.2007
Karol J pisze:17 jest mecz Polski z Belgią. O jaką stawkę jest to spotkanie chyba nie muszę mówić. Mecz będzie albo o 18 albo o 20 (jeszcze nie wiadomo, to od TVP zależy). Ale jeśli będzie o 18 da radę rozpocząć i jednocześnie zakończyć turniej trochę wcześniej ?
Karol, nagraj sobie na wideo.
Sorry, ale nie chcialbym wstawac w sobote o 6 rano, zebys Ty mogl obejrzec sobie mecz. Albo rybka, albo pipka. Nie rob atmosfery niepotrzebnego pospiechu, bo to nie sluzy imprezie.
Jestem przeciwny przesunieciom w planie dnia. Bylbym wrecz za wydluzeniem czasu turnieju, zeby wszystko mozna bylo zagrac na spokojnie.
Moje gg: 1798697marcus_cheater pisze:Drobne ogłoszenie!
Poszukuję kogoś do mojego teamu, bo niestety kolega nie da rady zagrać... Ja gram Dwarfami, brat gra Bretonnią. Jak ktoś chciałby zagrać a nie ma drużyny to chętnie przyjmiemy?...Można się zgłaszać...
P.S. Nie gramy na jakimś super-hiper poziomie, więc się nie należy nastawiać na wygraną, ale na przyjemność z gry, bo na tym nam najbardziej zależy...
Bless po pierwsze nie ma sensu od razu reagować tak ofensywnie.
Po drugie chodziło mi o przesunięcie imprezy o ok pół godziny (czyli turniej rozpoczynałby się o 9) w przypadku gdyby mecz byłby jednak o 18 (w co raczej wątpię), więc to nie jest jakaś wielka róźnica.
Po trzecie ja tylko pytam więc chyba to nie jest coś złego.
Po czwarte to nagrywanie takiego meczu uważam za zbrodnie
Coś takiego trzeba obejżeć na żywo 
Po drugie chodziło mi o przesunięcie imprezy o ok pół godziny (czyli turniej rozpoczynałby się o 9) w przypadku gdyby mecz byłby jednak o 18 (w co raczej wątpię), więc to nie jest jakaś wielka róźnica.
Po trzecie ja tylko pytam więc chyba to nie jest coś złego.
Po czwarte to nagrywanie takiego meczu uważam za zbrodnie

nie przewidujemy zadnych przesuniec ze wzgledu na mecz.
harmonogram jest dobry - 2,5h na gre + dobieranie powinno wystarczyc.. szczegolnie ze format jest dosc ograny i nikt nie powinien przedluzac
pozdrawiam
harmonogram jest dobry - 2,5h na gre + dobieranie powinno wystarczyc.. szczegolnie ze format jest dosc ograny i nikt nie powinien przedluzac

pozdrawiam

jak ktos ma zamiar zwijac sie w polowie 3 bitwy to niech pamieta o wzieciu swojego stolu 

nie ma machpoitów.. o miejscu decyduje jedynie suma duzych punktów druznyDalmar pisze:Gramy jak rozumiem na machpointy - od ilu jest wygrana\zwycięstwo jednego bitwy jak drużyna.

turniej ma byc prosty i banalny do bolu, IMO nie ma co komplikowac systemu punktowania - to tylko lokal, tylko 3 bitwy,a pukty sa tylko za gre (i noszenie stołow

Widzę, że mój pomysł z +10 za blat już się przyjął - to dobrze, chociaż jeszcze nie widziałem na własne oczy jak on działa. 
Na mecz oczywiście trzeba zdążyć, pomysł żeby nagrać na video tak mnie rozbawił, naprawdę Bless chyba nie pisałeś tego na serio albo zapomniałeś, że chodzi o ten najważniejszy od jakiegoś czasu mecz z Belgią, historyczny bym powiedział, o tym być może będzie się wnukom opowiadać.

Na mecz oczywiście trzeba zdążyć, pomysł żeby nagrać na video tak mnie rozbawił, naprawdę Bless chyba nie pisałeś tego na serio albo zapomniałeś, że chodzi o ten najważniejszy od jakiegoś czasu mecz z Belgią, historyczny bym powiedział, o tym być może będzie się wnukom opowiadać.

Było tak, że osoby które pomagają dostają piwo, żadnych +10 nie było. IMO piwo skuteczniej nakłoni ludzi do pomocy.pingus pisze:Widzę, że mój pomysł z +10 za blat już się przyjął - to dobrze, chociaż jeszcze nie widziałem na własne oczy jak on działa.![]()

Kielon, ja wiem ze Ty za piwo jestes w stanie zrobic duzoKielon pisze:Było tak, że osoby które pomagają dostają piwo, żadnych +10 nie było. IMO piwo skuteczniej nakłoni ludzi do pomocy.pingus pisze:Widzę, że mój pomysł z +10 za blat już się przyjął - to dobrze, chociaż jeszcze nie widziałem na własne oczy jak on działa.![]()

+ 10 pkt - dla mnie to pomysł tymczasowy - na jeden, dwa turnieje.. potem powinno wrocic wszystko do normalnosc (czyli organizatorzy nosza, a gracze placa i graja

Nie moglem zapomniec czegos, o czym nie wiedzialem.pingus pisze: Na mecz oczywiście trzeba zdążyć, pomysł żeby nagrać na video tak mnie rozbawił, naprawdę Bless chyba nie pisałeś tego na serio albo zapomniałeś, że chodzi o ten najważniejszy...

Moze dlatego, ze pilka nozna mnie wlasciwie nie interesuje...