[MASTER] SALAMASTER 24 Włocławek 28-29.09.2024

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Re: [MASTER] SALAMASTER 24 Włocławek 28-29.09.2024

Post autor: goboss »

Koniecznie pogadajcie z knajpą na przeciwko, że będzie nas trochę i o ewentualnej opcji przedłużenia, bo w poprzednim roku czas oczekiwania był masakryczny.

Czy dopuszczacie możliwość zagrania na "nowe" jeśli obie strony się na to zgodzą? Ja np. nie widzę problemu przygotować sobie dwóch rozpisek.
Obrazek

boja wlkp
Wałkarz

Post autor: boja wlkp »

goboss pisze: 22 wrz 2024, o 09:06 Koniecznie pogadajcie z knajpą na przeciwko, że będzie nas trochę i o ewentualnej opcji przedłużenia, bo w poprzednim roku czas oczekiwania był masakryczny.

Czy dopuszczacie możliwość zagrania na "nowe" jeśli obie strony się na to zgodzą? Ja np. nie widzę problemu przygotować sobie dwóch rozpisek.

moim zdaniem zagranie na nowe zasady jak dwie strony wyrażają zgodę i oczywiście ORGANIZATOR brzmi całkiem spoko
,ale nie przesadzał bym z dwiema rospiskami jak chcesz to jedna rospa na stare i nowe zasady

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

UWAGA !!! Do dziś punktowane zgłoszenia, wpłaty i rozpiski.

Odpowiedzi na pytania od Slivka oraz odnośnie nowych zasad już dziś wieczorem.

Kupcie sobie popcorn i czekajcie na następne posty .... będzie się działo :twisted:
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Warhound
Pseudoklimaciarz

Post autor: Warhound »

Zagrajmy na nowe zasady - granie cały weekend w nieaktualne zasady brzmi nieco bezsensownie w mojej opinii :(

Szczuras
Pseudoklimaciarz

Post autor: Szczuras »

Tez jestem zdania że na nowe. Generalnie nie bedzie trza czekac na new recruta bo ponoc punkty sie nie zmieniają.
Jak nie skillem to fartem.

Waviel
Plewa

Post autor: Waviel »

Ważną kwestią pozostaje sędziowanie. Przy większych zmianach będzie gigantyczny chaos i każdy będzie wiecznie chodził i pytał a jak ta zasada działa z inną i nagle będziemy tracić 40 do 50 min na szukanie zasad chodzenie do sędziego czytanie 4 różnych appendixów.

Awatar użytkownika
Bulwok
Kretozord

Post autor: Bulwok »

Ale, że ludzie nie umieją czytać ze zrozumieniem? Przejrzeć jednej strony A4 changeloga w dwa dni robocze?
Obrazek

Awatar użytkownika
Klaudel
Falubaz

Post autor: Klaudel »

Szczuras pisze: 23 wrz 2024, o 09:37 Tez jestem zdania że na nowe. Generalnie nie bedzie trza czekac na new recruta bo ponoc punkty sie nie zmieniają.
Jestem za pod warunkiem ze bedzie mozna jeszcze w piatek zmienic rozpiski.
We can't stop here. This is bat country.

Waviel
Plewa

Post autor: Waviel »

Nie ma szans aby New Recruit tak szybko dokonał aktualizacji. A pragnę zauważyć że nawet na obecne zasady są bugi i problemy jak np Armia Ogrów ma shooting limit 30% czyli 1200pkt a w new recruicie było możliwe 1400
(problem już został naprawiony)

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Tak jak napisałem kilka postow wcześniej ... dzisiaj damy oficjalne stanowisko organizatorów i sędziego.

Spodziewajcie się ostatecznej i definitywnej informacji ok. godz. 22.

Przeanalizujemy wszystkie ZA i PRZECIW naprawdę solidnie.

Nie mamy łatwego zadania ale ....damy radę \:D/

Awatar użytkownika
Ciara
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Ciara »

Nr, zgłoszenie i kasa wysłana, essa.
Obrazek

Kallor
Wałkarz

Post autor: Kallor »

Bulwok pisze: 23 wrz 2024, o 11:04 Ale, że ludzie nie umieją czytać ze zrozumieniem? Przejrzeć jednej strony A4 changeloga w dwa dni robocze?
Powiedzmy to otwartym tekstem: prostu ogarną, warzywniak nie zna bieżących zasad, więc bez różnicy, grajmy na nowe zasady! WAAAAAAGH i do przodu!

Szczuras
Pseudoklimaciarz

Post autor: Szczuras »

Zawsze co do sprawdzania rozp można wykorzystać system sprawdzania rozp by wh40k, są losowane pary i masz sprawdzić swojego przeciwnika i podać na forum czy jest ok czy nie.
Jak nie skillem to fartem.

Krychu
Wałkarz

Post autor: Krychu »

Kallor pisze: 14 cze 2024, o 10:43 To ja na wstępie wyzywam na ubitą ziemię obmierzłe szczury Krycha :] Szykujcie wapno, bo będzie na bogatości :D
Przyjmuje :wink:
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

No dobra przyszła ta godzina i nasza definitywnie ostateczna decyzja:

GRAMY NA STARE ZASADY czyli jak stoi w naszym regulaminie
obowiązujące dnia 23.09.2024.

Rozważaliśmy długo ZA i PRZECIW i wyszło jak powyżej.

Dodatkowo chciałbym doprecyzować parę podniesionych wcześniej kwestii:
ślivek pisze: 19 wrz 2024, o 14:02 Co do Leadership Skills to dobrze rozumiem, że maks 1 skill można wziąć? W Season Packu jest, że jedna postać może wziąć jednego skilla. Nie, że kazda postać może wziąć jednego skilla.
Tylko jedna postać i jeden Ledarship Skill na armię.
ślivek pisze: 19 wrz 2024, o 14:02 Primary Objectives zostaną wylosowane i każdy gra te same - rozumiem, że przed turniejem ale po zebraniu rozpisek, tak?
Rozlosujmey po paringach i opublikowaniu rozpisek czyli środa/czwartek

ślivek pisze: 19 wrz 2024, o 14:02 Secondaries każdy losuje sam przed bitwą jak już zna swojego przeciwnika zgodnie z podręcznikiem czyli po tym jak już się wymienimy army listami a przed tym jak losujemy deployment type - zgadza się (tak jest w podręczniku)?
Dokładnie tak - przed wylosowaniem Deployment Type.
goboss pisze: 22 wrz 2024, o 09:06 Czy dopuszczacie możliwość zagrania na "nowe" jeśli obie strony się na to zgodzą? Ja np. nie widzę problemu przygotować sobie dwóch rozpisek.
Nie ma takiej opcji - taka jest decyzja sędziowska. Gramy wszyscy na te same zasady.

Przypominam ... do pólnocy rozpiski, zapis i wpłata = punkty na plus do generalki.

Jutro dam znać co z knajpą na przeciwko jak dostanę od nich info.

Na razie tyle mordeczki :mrgreen:

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Rozpiska jest, zapis jest, wpłata jest. :)
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

Tiatiabowh
Plewa

Post autor: Tiatiabowh »

Cześć. Niestety muszę zrezygnować z przyjazdu.

Kallor
Wałkarz

Post autor: Kallor »

A kiedy parringi, ja się tradycyjnie pytam? :]

Awatar użytkownika
Klaudel
Falubaz

Post autor: Klaudel »

Heptun pisze: 23 wrz 2024, o 20:52 No dobra przyszła ta godzina i nasza definitywnie ostateczna decyzja:

GRAMY NA STARE ZASADY czyli jak stoi w naszym regulaminie
obowiązujące dnia 23.09.2024.

Rozważaliśmy długo ZA i PRZECIW i wyszło jak powyżej.

Dodatkowo chciałbym doprecyzować parę podniesionych wcześniej kwestii:
ślivek pisze: 19 wrz 2024, o 14:02 Co do Leadership Skills to dobrze rozumiem, że maks 1 skill można wziąć? W Season Packu jest, że jedna postać może wziąć jednego skilla. Nie, że kazda postać może wziąć jednego skilla.
Tylko jedna postać i jeden Ledarship Skill na armię.
ślivek pisze: 19 wrz 2024, o 14:02 Primary Objectives zostaną wylosowane i każdy gra te same - rozumiem, że przed turniejem ale po zebraniu rozpisek, tak?
Rozlosujmey po paringach i opublikowaniu rozpisek czyli środa/czwartek

ślivek pisze: 19 wrz 2024, o 14:02 Secondaries każdy losuje sam przed bitwą jak już zna swojego przeciwnika zgodnie z podręcznikiem czyli po tym jak już się wymienimy army listami a przed tym jak losujemy deployment type - zgadza się (tak jest w podręczniku)?
Dokładnie tak - przed wylosowaniem Deployment Type.
goboss pisze: 22 wrz 2024, o 09:06 Czy dopuszczacie możliwość zagrania na "nowe" jeśli obie strony się na to zgodzą? Ja np. nie widzę problemu przygotować sobie dwóch rozpisek.
Nie ma takiej opcji - taka jest decyzja sędziowska. Gramy wszyscy na te same zasady.

Przypominam ... do pólnocy rozpiski, zapis i wpłata = punkty na plus do generalki.

Jutro dam znać co z knajpą na przeciwko jak dostanę od nich info.

Na razie tyle mordeczki :mrgreen:
Co ze scenariuszem Hidden Agendas? Jak mamy to grac? Max 18 pkt do zdobycia?
We can't stop here. This is bat country.

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Kallor pisze: 24 wrz 2024, o 09:03 A kiedy parringi, ja się tradycyjnie pytam? :]
Dzisiaj ogarniemy NRa - kto jest, kto wplacił i kto zagra. Myślę, że najwcześniej jutro paringi.
Na 100% będą w czwartek :twisted:
Klaudel pisze: 24 wrz 2024, o 10:25 Co ze scenariuszem Hidden Agendas? Jak mamy to grac? Max 18 pkt do zdobycia?
Zerkniemy na to wieczorem i damy odpowiedź.

ODPOWIEDZ