Rary

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

szafa@poznan pisze:działa dow to plewy.

tak naprawde bardziej strasza niz cos zrobia...
I oto chodzi...
BSB z godsem trzymany w herdzie, magowie wood elficcy poza line of sight.
Biegacze lizakowi tak samo ;]

Awatar użytkownika
Szymon the Mad
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Szymon the Mad »

Aya !

hellc jest zbyt nieprzewidywalny i malo zabija - niezastapiony na bretke, dwarfy i VC, obcy Chaos, ale poza tym...

ja wole gigant+4 DO mocne uderzenie przy ofensywnej taktyce pasuja do klimatu i sprawdzaja sie :)

Pozdro
StM

Awatar użytkownika
Marios
Mudżahedin

Post autor: Marios »

Ja już chyba nigdy nie wystawię hellki, po tym jak mnie zawiodłą na ETC straciła u mnie miejsce w rozpie...

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

u mnie nigdy nie wystepowala... jest zbyt slaba na papierze, zeby mogla sie okazac mocna na stole

kupielm figurke, nigdy nie skleilem, jakis czas temu sprzedalem..

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Nawet wielki fanatyk hellki Bartas od nas wywalil ja na rzecz 3xDRO i jednej kawy... Hellka potrafi zrobic duzo , albo nic i to jest w niej skopane :/ Choc i tak pamietam jak bartas zdjal nia treemena , a smoka zostawil na 1 ranie - a to wszystko w 2 tury :D

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

No ale za to jaki kozacki model ma... A ta losowość to wlasnie piekne w niej.... nie przegieta nie za slaba, w sam raz.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Siemek
Chuck Norris

Post autor: Siemek »

nie przegieta nie za slaba, w sam raz.
no wlasnie o to chodzi za slaba-270 i duza szansa ze trafisz wswoj oddzial,ale model jest swietny
pzdr

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

Siemek pisze:
nie przegieta nie za slaba, w sam raz.
no wlasnie o to chodzi za slaba-270 i duza szansa ze trafisz wswoj oddzial,ale model jest swietny
pzdr
z tym trafianiem w swoich to tak bez przesady, jednak masz chaotic rune of accuracy :P

Osobiscie uwazam ze nie jest wart swej ceny glownie z tego powodu ze zadko uda mu sie nbic jakies wieksze punkty bo rzadko ma wystarczajaco drogie cele :P a bardzo czesto i latwo da sie go wyciagnac jakimis kundlami na szarze, zebrac sie o ile to fast, podjechac znowu...

storyteller
Plewa

Post autor: storyteller »

No, to jak nie ma Hella moje Treemany mogą sobie hasać swobodnie po stole ;P

Łosiu
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Łosiu »

a ja testowalem helke ostatnio i mi sie podoba. Jest to Chaos czystej postaci:P Jak stwierdze ze jest mega plewa to przerobie ja na earthshakera do mojej powstajacej armii ChD:P

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

hela jest dobra choc duzo kosztuje. ale czasem moze namieszac przeciwnikowi. nie raz strancalem wieksze cele i prawie zawsze mi sie splaca. w szczegolnosci jak gramy sige to sie przydaje na rozwalanie murow :P

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Próbował ktoś grać spawnami Tzeentcha? Bo zianie ogniem mogło by być chyba fajne, można by tym krzywdzić wrogich magów w oddziałach, ew. jakichś archerów, czy coś innego z T3 bez save'a.
W ogóle jak grać tymi spawnami? Bo próbowałem jak narazie 2 gry Slaaneshowymi, ale się nie sprawdzali, a podobno są dobrzy.. iść nimi jakoś bokiem, czy brosto na hama we wroga czy jak? I w co nimi się wbijać, a w co lepiej nie?
Myślę żeby nimi grać, bo teraz grałem DO, ale drogi ten oddział a często ginie od byle czego (panika, strzelanie itp).
PS- wiem że temat sprzed ponad roku, ale jest aktualny chyba nadal :P

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

spawny najlepsze sa slaanesha, duzy MV to ich najwieksza zalety. spawn i zje fasta i przytrzyma klocek jak odpowiednio go ustwisz.

Za swoja cene jest genialny.
Niby nie robi nic a przeciwnik jak chce sie go pozbyc to musi i tak w niego strzelic przez co wazniejesze cele maja spokoj. Gdy z kolei zbagaterlizuje go to wrypie sie gdzie w bok klocka i bedzie tam stal dopoki rycerze nie wyczyszcza wszystkiego i go nie zjada...

Mikel
Wałkarz

Post autor: Mikel »

Spawny Tzeentcha nie są specjalnie dobre. Grając na Tzeentchu zdarzyło mi się je wystawiać ale specjalnie nie polecam. Chyba że dla klimatu. Zionięcie mało co robiło. Przydawały się na coś dopiero kiedy udawało się im wejść w combat a do tego Slaaneshowe są zdecydowanie lepsze. Ruch o 1 kostkę większy robi kolosalnąróżnicę. Świetnie przytrzymują wszystko co nie ma dużej siły.

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Spawny slaanesha to przydatne łajzy, to fakt, ale ostatnio jednak wróciłem do gry dogrami - psychologia trochę boli, ale trzeba przyznać, że mają wygar skubańce (mod. trikk)

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

A co myślicie o rarach teraz kiedy wyszedł ten Army List?
Apropo hellcanona to mam do niego mega pecha ostatnio 3 misfayery na
4 próby strzału.
p.s.
Taka troche nekromancja tematu znowu ale po co zakładać drugi

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

michau5300 pisze:A co myślicie o rarach teraz kiedy wyszedł ten Army List?
Apropo hellcanona to mam do niego mega pecha ostatnio 3 misfayery na
4 próby strzału.
p.s.
Taka troche nekromancja tematu znowu ale po co zakładać drugi
pech to zabobony :) wkoncu ci sie przelamie i zrobi 1000pkt w ktorejs bitwie.. imo obecne rary poza helka to smiech na sali :) mozna pomyslec nad gigantem ewentualnie, ale to raczej na ponizej 2k gdzie nie ma mozliwosci wystawienia helki

pzdr

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

Może mały uptdate

Jakieś zmiany poglądów w 7 edycji ?

Mi się całkiem warshrine spodobał bo helka i spawny osłabione dość konkretnie no i Dragon Ogry wypadły .

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

jak dla mnie:

Shagoth, zenujacy, najgorzsy stosunek jakosc do ceny, praktycznie nie uzywalny

Spawny, sa ok cenowo, powinny znalezc zastosowani w defensie na klockach maruderow i 4 magach, w ofensie sa za wolne, mi jak gralem dochodzily do combata kolo 4 tury.. gdy wiekszosc armii byla u wroga (albo juz dawno byla zagoniona ;) ) w 2 turze

Helka, nie mam jej jeszcze opanowanej... caly czas mysle ze ma potencjal ale ciagle mnie zawodzi, tak czy siak mimo wszystko obecnie najlepszy rare

Gigant, w wersji Slaaneshowej jest calkiem ciekawy, niestety nadal jest to 6W T5 bez sava... byle 2k6 S4 czy dwa bolce na krzyz go polowia, no i jesli cos to musialy by byc dwa takie na stole bo jeden jest mega latwy do rozpracowania

Warshrine, nie testowalem, nie probowalem, wersja tz ma duza przezywalnosc ale jest strasznie podatna na FO i latwe punkty dla przeciwnika, Khorne to wogle szkoda gadac w tym przypadku, nurgle tez niespecjalny, mysle ze Warshrine Slaanesha moglby byc calkiem ciekawy... niestety problem podobny jak w przypadku Spawnow, sa za wolne, a placenie 100+ punktow za rzucenie sobie raz na ture na eye of the gods imo sie nie kalkuluje

moj ranking od najlepszego do najgorszego:
Hellcannon, Spawny, Warshrine, Gigant, Shagoth

pzdr

Awatar użytkownika
Zed Zediculus
Mudżahedin

Post autor: Zed Zediculus »

A gigant z Mark of Nurgle :?: -1 do strzelania, może być ciekawą opcją...

ODPOWIEDZ