@truepunk - ciekawa uwaga z tym gromem...
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Nie powiedziałem, że ma biegać z butaTomash pisze:Mocne. Nie ma załogi, znaczy king pewnie biega obok pustego rydwanu. Nie masz nic przeciwko temu, żebym cytowany tekst umieścił sobie w sygnaturce?tomekjar pisze:Co oznacza, że nie staje się załogantem, tylko zrzuca ich z rydwanu i tyle. Czyli rydwan musi użyć WSki koników, bo nie ma innej załogi.
A gdzie to jest napisane o tym Gromie? Bo patrzę i nie widzę.TruePunk pisze:wbrew logice, wbrew zasada (; dajcie luzu chlopaki, prince/TK jest zaloga i tyle. Niech ktorys odpowie na moj argument o Gromie (specjalny heros z OnG) - gdyby normalnie nie wykorzystywano WSa herosa, poco mialby on adnotacje, ze atakujac jego rydwan jego WSa sie nie uzywa? Po co tworzyc zasade specjalna, jesli to byloby normalne?
Reyki: skoro przy normalnych miscascie jest adnotacja = jest to jakis wyjatek => brak adnotacji w AB OnG = brak wyjatku = nie dostaje hita.
Displace =/= replace.Kołata pisze:
A gdzie to jest napisane o tym Gromie? Bo patrzę i nie widzę.
IMO w dechy się wali na WS najwyższy, niezależnie do kogo należy. A heros jest załogantem. Jest napisane w książce, że może jeździć na rydwanie "displacing one of the chariots normal crew", czyli zastępując jednego z załogantów. Co tu jest niejasnego??
Nie rozumiem wogóle o co ta kłótnia.
Ja zajrzałem również:Kołata pisze:Trikk
Zajżyj do słownika. Ja sprawdziłem i wiem co mówię
monstery nie mają łączonej statystyki dlatego nie mają napisane żeby wykorzystywać najwyższy WS, a zasady walki mają identyczne, tylko strzela się ciut inaczejAsassello pisze: monstery nie maja napisane by uzywac najwyzszego WS zalogi a rydwany maja...
nawet jak sie na nich tak samo jezdzi, to od razu widac ze zasady walki maja juz troche inne i nie mozna sobie tworzyc az tak daleko idacych analogii (np. monster=rydwan)
O. To chyba masz lepszy słownik od mojegotomekjar pisze:Ja zajrzałem również:Kołata pisze:Trikk
displace: put out of its usual place, position, or relationship
replace: substitute a person or thing
Jak dla mnie po przeczytaniu powyższego jasne jest, że załogantem się nie staje. AB przy sobie nie mam, ale skoro Kołata twierdzi, ze takiego zapisu nie ma w opisie Groma, to twój ostatni argument chyba diabli wzięli TruePunku...
Asassello: właśnie o to chodzi, że nigdzie nie jest napisane, ze jest członkiem załogiI nie wiem czemu nadal twierdzicie, ze jest. Wszystko temu przeczy: słówko displace zamiast replace, opis rydwanu, który mówi, że załoga jest zawarta w modelu...
jak dla mnie oczywistym chyba powinno sie wiec stac, ze driady od hitow z magii maja warda... w koncu nigdzie nie ma napisanego, ze ataki od magii sa magicznetomekjar pisze:Ja zajrzałem również:Kołata pisze:Trikk
displace: put out of its usual place, position, or relationship
replace: substitute a person or thing
Jak dla mnie po przeczytaniu powyższego jasne jest, że załogantem się nie staje. AB przy sobie nie mam, ale skoro Kołata twierdzi, ze takiego zapisu nie ma w opisie Groma, to twój ostatni argument chyba diabli wzięli TruePunku...
Asassello: właśnie o to chodzi, że nigdzie nie jest napisane, ze jest członkiem załogiI nie wiem czemu nadal twierdzicie, ze jest. Wszystko temu przeczy: słówko displace zamiast replace, opis rydwanu, który mówi, że załoga jest zawarta w modelu...
Brawo! Miażdżące!Shino pisze:jak dla mnie oczywistym chyba powinno sie wiec stac, ze driady od hitow z magii maja warda... w koncu nigdzie nie ma napisanego, ze ataki od magii sa magiczne