Moderacja - Organizacja
Moderator: misha
Mi to się bardziej skojażyło z wizją piekła Dantego:
1 „Przeze mnie droga w miasto utrapienia,
Przeze mnie droga w wiekuiste męki,
Przeze mnie droga w naród zatracenia.
4 Jam dzieło wielkiej, sprawiedliwej ręki.
Wzniosła mię z gruntu Potęga wszechwłodna,
Mądrość najwyższa, Miłość pierworodna;
7 Starsze ode mnie twory nie istnieją,
Chyba wieczyste — a jam niepożyta!
Ty, który wchodzisz, żegnaj się z nadzieją..."
1 „Przeze mnie droga w miasto utrapienia,
Przeze mnie droga w wiekuiste męki,
Przeze mnie droga w naród zatracenia.
4 Jam dzieło wielkiej, sprawiedliwej ręki.
Wzniosła mię z gruntu Potęga wszechwłodna,
Mądrość najwyższa, Miłość pierworodna;
7 Starsze ode mnie twory nie istnieją,
Chyba wieczyste — a jam niepożyta!
Ty, który wchodzisz, żegnaj się z nadzieją..."
- Chaoschild
- Chuck Norris
Cos z jajem - Co tu tak smierdzi...A to moja armia:))))
Jestem za![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Jestem za
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Tak, bo to parafraza napisu nad bramą piekła, właśnie z Dantego: Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate (Porzućcie wszelką nadzieję, wy, którzy tu wchodzicie, Abandon hope, all ye who enter here, Laßt jede Hoffnung hinter euch, ihr, die ihr eintretet.)Macki pisze:Mi to się bardziej skojażyło z wizją piekła Dantego.
Ja sobie z tego zrobiłem podpisy na forumach, aż nagle odkryłem, że ten właśnie włoski tekst, który mam w podpisie na NG znalazł się w opisie tematu .. z zasadami do WFB tamże.
Tu w tekście też dodałbym "wszelką", pasuje IMO.
"Wy, którzy tu wejdziecie, porzućcie wszelką nadzieję."
Pozdrawiam krwiopijców
Krzysiek
Jeśli wygrała by opcja druga to może warto by było dorzucić wyraz "wszelką" miedzy wyrazy "porzućcie" i "nadzieję". Co ty na to Christos?
- Chaoschild
- Chuck Norris
Kuna ale panowie czemu od razu tak na powaznie ten temacik. Moze warto by wybrac opcje pierwsza czyli z jajem. Spojrzcie na inne fora, maja podpisy z usmiechem w tytule.
Moze warto zrobic druga ture wyborow, miedzy tymi dwoma kandydatami![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Moze warto zrobic druga ture wyborow, miedzy tymi dwoma kandydatami
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
No ja też jestem za drugą turą i wcale nie dlatego, że oddałem głos na pierwszą pozycję w ankiecie
Ale przyznam, że durga też mnie się widzi.
A swoją drogą to nas tak mało jest grających VC? Tylko padły 22 głosy, myślałem że jest nas więcej...
![Laughing :lol:](./images/smilies/ng_lol.gif)
A swoją drogą to nas tak mało jest grających VC? Tylko padły 22 głosy, myślałem że jest nas więcej...
A trzeba się przyznać, że głosowali też tacy, co VC grają jak pożyczą od brata...Heinrich_von_Tod pisze: A swoją drogą to nas tak mało jest grających VC? Tylko padły 22 głosy, myślałem że jest nas więcej...
Ehem, wystarczy zobaczyć na inne podfora jak się tam tematy rozwijają by stwierdzić, że VC są albo mało atrakcyjne i nikt nimi nie gra albo mało graczy udzielać się chce
. Ale się wszystko zmieni jak rewizja wyjdzie, wtedy na potęgę nowych adeptów się pojawi
.
Mi się najbardziej podoba hasło:
.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Mi się najbardziej podoba hasło:
Najlepiej pasuje moim zdaniem do całego forum bo inne podfora mają teksty utrzymane w podonym klimacie. Tyle, że jestem jedynym który tak uważaPamiętaj, aby przed wejściem do krypty zaopatrzyć się w czosnek, pochodnię i wodę święconą
Nie chodzi o wypalanie postów i tematów, ale o liczbę osób grających VC, jakoś mało nas. Zresztą po Topicu "Prawdziwa twarz vampira" widać, że malutko nas.Christos pisze:Czy ja wiem czy tak słabo wypadamy?? 22 tematy,459 postów. Lepiej niz Imperium, Bretonia, Dark i High Elfy i jeszcze pare innych.
Wiec tak źle nie jest.