Capitan Sicarius 2.0 (gotowy model)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

no wlasnie prostowanie szponow to ne taka prosta sprawa jak sie wydaje. a po za tym jak powiedzial to slawol- "element uszkodzen figurki" ;] tak to bede tlumaczyl teraz ;)

co do murzynskiego ryja- nie, on murzynskim nei mial byc :)

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Post autor: Adamdo »

teraz na murzynów nie mówi się murzyni tylko afro-amerykanie ;)
a żeby OT nie było to skończ buty ;)
A tak na serio to bardzo ładnie, ale ta szachownica byłaby nawet ok gdyby nie jeden moim zdaniem błąd! w zagłębieniach jest IMO za biało (za mało wycieniowane, rozumiesz o co mi chodzi ;) )

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Siasek pisze:no wlasnie prostowanie szponow to ne taka prosta sprawa
czyt. jestem leniwy
Siasek pisze:co do murzynskiego ryja- nie, on murzynskim nei mial byc :)
To stan przed lustrem i mi powiedz czy bialy czlowiek ma taki odcien twarzy? ;)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Nie czepiaj się Rapta, na solarkę chodził ;)

No ładnie, ładnie malujesz, ale te szpony to faktycznie mogłeś wyprostować :(
Tym niemniej +

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Siasek pisze:Sławol- uwielbiam twoje komentarze :D
Ja też :lol: Szczególnie ten właśnie obecny :D

Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Skavenblight pisze:Nie czepiaj się Rapta, na solarkę chodził ;)
Od tego tu jestem :) jedni zachwalaja, a ja sie bede czepial :wink:
Rozwijajac watek twarzy... Tzw. "battle damage" sluzy do nadania wiekszego "realizmu" modelowi. Skoro juz idziemy w tym kierunku to warto ten "realizm" zachowac na pozostalych elementach aby miec pelna spojnosc. Moim zdaniem bialy marines powinien byc blady skoro przez wiekszosc czasu zasuwa w helmie.
Siasiek imo powinienes jeszcze rozjasnic twarz, bo porownujac do reszty wydaje sie niewykonczona.

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

no niestety sie z rapta musze zgodzic tym razem co do ryja. ;) tez mam podobne odczucia. ale juz chce skonczyc ten model i neimiec z nim niz wspolnego. ile razy mozna malowac figurke ktora wyglada jak "ekshibicjonista" bez plaszcza ;)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Wczesniejsza twarz bardziej pasowala do murzyna , a obecna do mulata o jasnym zabarwieniu czerni ;)

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Bardzo fajne malowanie, podoba mi sie w sczegolnosci pancerz, ostrza wygladaja jakby sie zaraz mialy zlamac ;)
Co do twarzy i pochodzenia kapitana to powiedzialbym ze jest to raczej polski budowlaniec po ostrym weekendzie:D
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

Post autor: Robacek »

mowilem ze zepsujesz twarz;]

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

heh... juz mam dosc sicariusow na cale moje zycie. jak malowalem ostanie zeczy na tym modelu to w myslach sobie powtarzalem "spieprzaj dziadu i nie wracaj". dosc juz tych lysych ekshibicjonistow bez pediuciuru. gin i przepadnij w czelusciach piekielnych! (czesc zeczy juz robiona na odczep sie bo mi sie
neichcialo juz ;) )

tu figsa na cmonie:
http://www.coolminiornot.com/174032

no:
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 11 lis 2007, o 13:57 przez Siasek, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Mi sie podoba... Skalka na podstawce jaka wielka... :o Ale fajna... :wink: Troche slaby FH z tylu sztandaru ten bialy... Ale najbardziej mnie zniszczyla ta anarichia i te krzywe szpony... :D

PS: ile bierzesz za takiego Sicariusa bo moze bys mi pomalowal...? :P
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

anarcha namalowana z nudow, a potem postanowilem ze ja zostawie ;) krzywe szpony to efekt uboczny.

p.s- nawet mnie nie irytyuj :P nigdy wiecej sicariusa!

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Skałka to już rzeczywiście na "odwal się" ale ogólnie fajnie nawet wygląda ;) Jak po wizycie w solarium :P

Awatar użytkownika
Bonczek
Chuck Norris

Post autor: Bonczek »

Super wykonanie! Najbardziej podoba mi się jego parszywa gęba i NNM na pazurkach ;)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Model pomalowany na bardzo przyzwoitym poziomie , tylko ja Ciebie prosze - zamaluj ta TOTALNIE koslawa U i domaluj druga czesc orla , ktory wyszedl Ci fajnie (naprawde ten FR z U jest totalnie z dupy , krzywy jak jezus maria) , szkoda , ze miecza nie poprawiles ( tego ktory przebija tyrnida) . Tak samo szachownica jest slaba... Dziwie sie , bo na monolu naprawde fajnie Ci te FR wychodzily i dokladne byly , a tutaj troche kaszana. Reszta wyglada bardzo dobrze twarz jest superancka ( choc wczesniejsza byla lepsza) , no i genialne szpony ( szkoda , ze krzywe) , pancerz tez bardzo fajnie wyglada.
Ogolnie praca naprawde super , ale ma te niektore kaszaniaste elementy , ktore strasznie psuje jej poziom...

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

oprócz tego co zostało powiedziane- nie wiem czy celowo ale sztandar ma inny odcień niebieskiego niż model... chyba lepiej by wyglądał ten sam;) podstawke z terminatora można było też mu dać jak już tak wielka diorama na niej.
pozdro

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

=D>

Do moich poprzednich słów dodam tylko parę nowych ;)

Podstawka ładna, ale bez szaleństw :)

Tył sztandaru - orzeł OK, ale połówka omegi i szachownica... <wymoderowano> :D Ja Cię proszę, popraw te elementy, bo im bliżej końca z malowaniem jakiegoś modelu, tym szybciej chce się zobaczyć całość... A przez to niektóre rzeczy robi się "na pół gwizdka", a możesz o wiele lepiej ;) Taki prosty kształt jak omega (tak, tak, PROSTY :D), wyszedł - mówiąc bardzo dyplomatycznie - "przeciętnie", a pół orła wręcz świetnie, do tego jest bardziej skomplikowany, no i wycieniowany na takiej małej powierzchni :)

Ogólnie - bardzo ładna praca :)

Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

ODPOWIEDZ