Plany- liga 08/09 i mastery

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

Green Knight pisze: Jakto nie musi być masterem??? Musi. Inną kwestią jest czy powinno być zaliczane do ligi.
Jedno wyklucza drugie. Skoro nie liczone do ligi.. to nie bedzie masterem..

Jeżeli macie jakieś ciekawe propozycje, konsultujecie to z waszymi klubami, pogadajcie a wasz (wasi) przedstawiciele przedstawia to na LL.

Masterów w sezonie 08/09 będzie 10, taki jest wynik glosowania przedstawicieli klubow.

Motyw z 5 masterami odpada.. bo... jak było 8.. to więkoszość mówiła że za mało.. jak było 8 i challengery.. to też było za mało masterów a za dużo prawie challengerów. Poźniej było 13 masterów i okazało się że pojawiły się prawie mastery....

Więc 10 masterów będzie najrosadniejszym wyborem.

Powrót challengerów odpada, IMHO można je wprowadzić gdy będzie przeludnienie na masterach :P (ale nie sądze by szybko to nastąpiło).
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Szmajson pisze: Jeżeli macie jakieś ciekawe propozycje, konsultujecie to z waszymi klubami, pogadajcie a wasz (wasi) przedstawiciele przedstawia to na LL.
Albo sami napiszcie :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Furion pisze:...

uwazasz, ze to obnizy frekwencje??....
Obawiam sie że tak. Może obnżyć frekwencje.

Wiem, że i tak będzie to najliczniejszy turniej, ale o wiele trudniej będzie podnieść frekwencje by pobić tegorocznego rekorda. :wink:
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

w sumie argument za DMP jako masterem może być taki, że to kolejna impreza którą trzeba w kalendarzu upchnąć.

a łatwiej zmieścić 9 masterów + master DMP + Euro niż
10 masterów + nie-master DMP + Euro.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

w nastepnym sezonie EURO nie jest w Polsce - pojedzie na nie ok 10 graczy - nie wiem czy potrzeba rezerwowac az cały miesiac (chyba sierpien) dla tego turnieju tylko dla tych 10 osob - chyba spokojnie mozna zrobic mastera np tydzien przed - na frekwencji nie ucierpi, moze troche na jakosci, bo czołowki moze nie być.
Watpie by wielu polaków pojechało na ETC Side Tournament do Włoch. ;-)

oczywiscie gdy ETC jest w Polsce lub gdzies blisko (kraje oscienne) to trzeba brac je pd uwage w kalendarzu masterowym :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

a znamy juz wstepna liste masterow?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Gajowy pisze:a znamy juz wstepna liste masterow?
na nastepny sezon? jeszcze w tym sie wszystkie nie odbyły.. wiec ciezko jednoznacznie stwierdzic.... napewno jest juz kilku kandydatów do tego by ich nie było w nastepnym sezonie, jak rowniez jest tez kilku prawie pewniaków (Ci z najwieksza frekfencja)..
z tego co pamietam (nie chce mi sie teraz sprawdzac)to:
DMP, Master Blaster, Dracon, PGA i Macki wyrobiły frekwencję sporo ponad wymagane 60 osob :)

chyba polowa miejsc na przyszly sezon juz obsadzona ;-)

ale poczekajmy - jeszcze 3 mastery przed nami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Hurtmaker
Chuck Norris

Post autor: Hurtmaker »

może ten wątek był już gdzieś poruszany, może nikogo to nie zainteresuje, a może się poprostu mylę, ale mam taką drobną uwagę i chciałbym ( z uwagi na temat wątku) się z Wami nią podzielić.
nikt nie zaprzeczy, że ranking jest ustalany dla jednostki w oparciu o jej najlepsze wyniki uzyskane na masterach i lokalach. jednakże spora część turniejów jest organizowana na zasadach 2vs.2 lub innych niż 1 vs. 1. w końcowym rozrachunku, ustalanie wyniku w stosunku do jednostki na podstawie wszystkich turniejów w tym tych "grupowych" zakrzywia końcową indywidualną ocenę gracza.
logicznie myślać należałoby chyba albo nieprzyznawać do rankingu indywidualnego pkt zdobytych w turniejach grupowych albo ustalić jakąs zdrową proporcję punktową pomiędzy tymi turniejami, ewentualnie wprowadzić osobny ranking dla teamów.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

masz racje, ale ludzie za bardzo lubia parowki i druzynowki, aby takowe glosowanie mialo szanse zyskac poparcie.

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Kiedy będą wybierani kandydaci na mastery?

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

prawdopodobnie po Mastermaindzie ;) bo wtedy bedzie wizja i skala porownawcza wszystkich 13 ;)

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

To za tydzien zaczynamy glosowanie nad masterami na przyszly sezon ?

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

dla mnie sytuacja jest tak klarowna ze mozna by glosowanie pominac ;) ale generalni wychodzi na to ze tak :D

Koszu
Chuck Norris

klarowna?
no nie wiem, musimy zlikwidować 3 mastery, jakoś trzeba je wybrac.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

3 bardzo latwo wytypowac, nie bede sie chwalil swoimi typami ale mi wybor zajal jakies 5 sekun... dawno nie bylo tak latwo jak w tym sezonie ;)

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

no to sie pochwal, jestem ciekawy.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

w sumie to mi to dynda...wiec moge sie pochwalic 8)

IMO:
- Mastermind (tak tak, jestem z Gdańska i uwazam ze powinien odpasc, wiem jakie wydaje sie to byc niespotykane ;))
- Tropik, osrodek Legionowski juz raczej nie dziala jak kiedys, o ile wogle dziala, sama frekw w tym roku IMO Tropik na nadchodzacy sezon dobila
- Bazyliszek, IMO 1 master w WaWa wystarczy.. wszak same srodowisko W. nie ukrywa ze maja problem z zorganizowaniem sie do wspolnej pracy

pzdr ;)
(tylko nie bijcie :P)

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

wywalic masterminda? veto!

mastermind ma najfajniejsza po DMP formule...
zobaczymy po weekendzie jak wypadnie organizacyjnie.

co do pozostalych 2 sie zgadzam :twisted:
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

jako ze miara mastera jest głownie jego frekwencja oto małe zestawienie.
mastery, które nie przekroczyły magicznego progu 60 osób w obecnym sezonie:
ARENA - 57
TROPIK - 40
BAZYLISZEK - 54
STRATEGIKON - 55

dane na podstawie http://ligawfb.pl/

do grona może (ale wcale nie musi) dołączyć Mastermind - jeszcze się nie odbył, wiec nie można oceniać.
Obrazek

Koszu
Chuck Norris

ja w pełni popieram Thuriona. Pomorze i Wawa powinny mieć po jednym masterze, do tego wypada Tropik i mamy dyszkę licząc z DMP.

ODPOWIEDZ