Hydra - potwory siejące groze
Moderator: Yudokuno
- Paraszczak
- Falubaz
- Corvus Albus
- Kretozord
Co do tematu Hydry mam pytanie:
Czy na turniejach mozna stosowac podzial hydr na 3 rodzaje? Veteran, Royal i Spell cos tam ? Czy to jest oficjalnie zatwierdzone ? bo niby znalazlem na GW stronce rozpiski do nich, ale czy są dozwolone, czysię gra wg tych zasad, czy bardziej 4fun opcje?
Czy na turniejach mozna stosowac podzial hydr na 3 rodzaje? Veteran, Royal i Spell cos tam ? Czy to jest oficjalnie zatwierdzone ? bo niby znalazlem na GW stronce rozpiski do nich, ale czy są dozwolone, czysię gra wg tych zasad, czy bardziej 4fun opcje?
- Corvus Albus
- Kretozord
Jak wogóle oceniacie przydatność tego stwora na polu walki? Czy jest wogóle sens wystawiania hydry? Niby w czasie mojego pojedynku ze skavenami się sprawdziła, wystraszyła 2 oddziały i wybiłą połowę 3, ale to 250/255? pkt (nie pamiętam dokładnie ale coś koło tego) za royal. Czy nie lepiej wystawić za to czegoś innego ?
Jakie jest Wasze zdanie na jej temat?
Jakie jest Wasze zdanie na jej temat?
Hydra jeszcze jest beznadziejna. Za droga i nic nie robi. Poczekaj chwil kilka, a będzie nowa, ciekawsza. Patrz temat przeklejony przez Jankiela.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
- Paraszczak
- Falubaz
Vincent pisze:co lepsze veteran czy królewska
Który Fiat 125p jest lepszy, czerwony czy zielony?
Hydra? Plewa ale dzięki terrorowi i temu ze skupia uwage wroga mozna ją wykozystac.
Która lepsza? hmmm zalezy do czego ma słuzyc. Royal jest niezła na cos z sporym savem i nieźle sie trzyma przy sporym ostrzale. Natomiast veteranka jest nieobliczalna jednak co za tym idzie jeśli trafimy na tą tresure którą chcemy moze naprawde duzo namieszac. Magiczna jest nieuzywalna.
Ja wybieram najczesniej Veteranke.
Która lepsza? hmmm zalezy do czego ma słuzyc. Royal jest niezła na cos z sporym savem i nieźle sie trzyma przy sporym ostrzale. Natomiast veteranka jest nieobliczalna jednak co za tym idzie jeśli trafimy na tą tresure którą chcemy moze naprawde duzo namieszac. Magiczna jest nieuzywalna.
Ja wybieram najczesniej Veteranke.
A propo Hydry....może nie powiem nic odkywczego, ale ona najlepiej mi sie spisuje jako swoisty detachment do warriorow. Czasem nabije jakies woundy ale głównie to sciąga ranki a warriorzy daja tak potrzebne do wygrania szeregi.
175 Pkt., siła oddechu zależy od ilości pozostałych ran (jest ich 5), regeneracja, reszta statów bez zmian (pancerz pozostał na 4+), nie wiem jak jest z poruszaniem się Hydry (czy porusza się jak harcownik czy nie) ale chyba też bez zmian.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
- Corvus Albus
- Kretozord
szkoda bo tyle głów, że powinna widzieć z każdej stronyTullaris pisze:nie wiem jak jest z poruszaniem się Hydry (czy porusza się jak harcownik czy nie) ale chyba też bez zmian.
hydra jest monsters & handlers, więc porusza się jak skirmish oraz obowiązują te dodatkowe zasady co w booku (czyli podczas szarż poganiacze są ignorowani, a tylko mierzymy od i do hydry)
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
No więc skoro porusza się jak skirmish to może chyba spokojnie łazić po trudnym terenie.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
To zasada z bicza czy czegoś takiego jeśli dobrze zrozumiałem - więc 2 bronie ręczne, 2 ataki i AP na nich. A staty to standard WS 4, S3, I5Torres pisze:Czy staty beastmasterów różnią się jeszcze czymś od warriorów oprócz 2A i AP? (i skąd w ogóle to AP? )
Draconis - FOR EVER !!!