Coś na chamstwo z lasu...

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Na chamstwo z lasu to 2x10 kuszoli by wyrznac te brzydkie luki oraz kowadlo plus 2x klopa ognista.To tak naprawde lesne maja pod gorek nie wy :D
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

to nie łucznicy czy drzewce stanowią ból to driady i wildzi zwłaszcza w duzych ilosciach. Jak ja gram to drzewce siedzą w lesie (i jest to nieosiągalne 600 pkt) a reszta armii z masowym wardem , skirmiszem i fearem biega w koło i robi rzeź. I tak naprawdę jakiś drobny pech może mocno namieszać (typu zacięte kowadło czy organki ... nawet na 1 ture) mogą spowodować utrate maszyn i dopiero wtedy drzewa wychodzą z krzaków i zaczynają młucić klocki. Osobiście uważam driade za najwieksza zmore dwarfów (poza kopaczami) skirmisz utrudnia trafienie ze strzelców a z katapulty zabije sie 1-2 , Ward ratuje dodatkowo od strzelców i organek , są cholernie mobilne w porównaniu do dwarfów i dobrze walczą , sieją strach , wysoki T dodatkowo chroni je przed strzelcami i organkami , są tanie jak barszcz np jak wybiegnie w 1 turze z lasu 4 oddziały to naprawde jest trudno to wyłapać lub wystrzelać wszystko a starczy ze do maszyn dojdzie 3-4 driady i już leci jedna po drugiej.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

hmmm... masz racje, pomyliłem sie.. ale 2+ z przerzutem tez jest fajne :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

spróbowałem zbudować takiego wypasionego thana, ale abuilder 2.2c nie pozwala na używanie 2 run z tej samej kategorii. czy to tylko kwestia ustawień? czy może jednak nie wolno budować zbyt potężnych bohaterów?
Obrazek

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Post autor: marcus_cheater »

Jak najbardziej można, ale może po prostu wziąłeś dwie wielkie runy lub coś w tym rodzaju??...

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Jak chcesz zrobić przedmiot runiczny, zaznaczasz wszystkie wybrane runy z danej kategorii a dopiero potem klikasz "Create Item"
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

DOKŁADNIE!! okazuje się ze dodając runy z danej kategorii trzeba je dodawać razem (jednym kliknięciem/zatwierdzeniem), bo potem już sie nie da dodać do nich czegoś nowego. DZIĘKI!
Obrazek

Awatar użytkownika
Flint Fireforge
Wałkarz

Post autor: Flint Fireforge »

A czy na driady działa zasada "Zabójcy"? no czyli zrównanie siły Slayera z wytrzymałością potwora, ale to pewnie wiecie :wink:

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

zasada "Zabójcy" działa na wszystko... jeśli coś ma wiekszego T niż nasze pancury (po uwzględnieniu modyfikatora za broń) to możemy im podnieść S tak zrównało się z T przeciwnika (do max 6, tylko Gotrek nie ma żadnych ograniczeń i może napierdzielać z S10 :D )

Awatar użytkownika
OstryTM
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: OstryTM »

Rakso_The_Slayer pisze:(do max 6, tylko Gotrek nie ma żadnych ograniczeń i może napierdzielać z S10 :D )
.... super... a co ma T10?? :wink: btw ta zdolność specjalna Gotreka jest lipna :? bo i tak nic prawie nie ma T>6 :?

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

no w sumie fakt... ale zawsze to miło wiedzieć ;)

ale ogólnie slayerzy to fajna sprawa na treemana... jak zaszarżują go jakimś cudem i mamy przedni szereg z zabójców gigantów to możemy wypalić drewniakowi 12 ataków z trafiajacych i raniacych na 4+ :) troszke farta i po szarży juz mamy drewno na opał :)

Awatar użytkownika
Vanirh
Chuck Norris

Post autor: Vanirh »

Thorm pisze:
Rakso_The_Slayer pisze:(do max 6, tylko Gotrek nie ma żadnych ograniczeń i może napierdzielać z S10 :D )
.... super... a co ma T10?? :wink: btw ta zdolność specjalna Gotreka jest lipna :? bo i tak nic prawie nie ma T>6 :?
o ile sie nie myle to t7 ma hellka i ten największy smocek HE,

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Smoczurek ma niestety lub stety ( :wink: ) T6... Ja tam ostatnio testowalem Dragon Slayera... Zajebista rzecz posiekal jakas ta matycore i inne smieci typu rydwan... W innej bitwie wraz z oddzialem przetrzymal przez 4 tury lance az w koncu ja wybil... :) Musze jeszcze poprobowac nie w wersji zatrzymywacza a obroncy maszyn... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

no ja go własnie w takiej funkcji używam... i machinki od razu są o wiele bezpieczniejsze bo przeciwnik sie dwa razy zastanowi zanim tam coś wpusci a jak nawet wpuści to slayer często ratuje. Moim zdaniem opcja fajna a i od razu sie klimacik armii popawia jak znad maszyn wystaje pomarańczowy irokez i wzniesony topór :)

Awatar użytkownika
Vanirh
Chuck Norris

racjaa, jeszcze jak damy niezłamywalnoćs na maszynki to w tedy robi się miło, jak przeciwnik sie boi by nic nie przezyło bo iaczej ten chłopak mu zrobi ...... źle

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

co to jest niezłomność?

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Nie wprowadzaj zamieszania bo on napisal:
niezłamywalnoćs
:lol:

Pozdro...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

a to sory, spoko ;)

Awatar użytkownika
Vanirh
Chuck Norris

ale tez gdzies w jakims polskim armybooku widziaem niezłomnośc, chyba nawert w krasiach,

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Post autor: marcus_cheater »

Unbreakable to dosłownie "niezłomność" i owszem tak jest napisane w polskiem podręczniku... 8)

ODPOWIEDZ