Coś na chamstwo z lasu...
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
to nie łucznicy czy drzewce stanowią ból to driady i wildzi zwłaszcza w duzych ilosciach. Jak ja gram to drzewce siedzą w lesie (i jest to nieosiągalne 600 pkt) a reszta armii z masowym wardem , skirmiszem i fearem biega w koło i robi rzeź. I tak naprawdę jakiś drobny pech może mocno namieszać (typu zacięte kowadło czy organki ... nawet na 1 ture) mogą spowodować utrate maszyn i dopiero wtedy drzewa wychodzą z krzaków i zaczynają młucić klocki. Osobiście uważam driade za najwieksza zmore dwarfów (poza kopaczami) skirmisz utrudnia trafienie ze strzelców a z katapulty zabije sie 1-2 , Ward ratuje dodatkowo od strzelców i organek , są cholernie mobilne w porównaniu do dwarfów i dobrze walczą , sieją strach , wysoki T dodatkowo chroni je przed strzelcami i organkami , są tanie jak barszcz np jak wybiegnie w 1 turze z lasu 4 oddziały to naprawde jest trudno to wyłapać lub wystrzelać wszystko a starczy ze do maszyn dojdzie 3-4 driady i już leci jedna po drugiej.
hmmm... masz racje, pomyliłem sie.. ale 2+ z przerzutem tez jest fajne
- marcus_cheater
- Oszukista
Jak najbardziej można, ale może po prostu wziąłeś dwie wielkie runy lub coś w tym rodzaju??...
Jak chcesz zrobić przedmiot runiczny, zaznaczasz wszystkie wybrane runy z danej kategorii a dopiero potem klikasz "Create Item"
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
- Flint Fireforge
- Wałkarz
A czy na driady działa zasada "Zabójcy"? no czyli zrównanie siły Slayera z wytrzymałością potwora, ale to pewnie wiecie
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
zasada "Zabójcy" działa na wszystko... jeśli coś ma wiekszego T niż nasze pancury (po uwzględnieniu modyfikatora za broń) to możemy im podnieść S tak zrównało się z T przeciwnika (do max 6, tylko Gotrek nie ma żadnych ograniczeń i może napierdzielać z S10 )
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
no w sumie fakt... ale zawsze to miło wiedzieć
ale ogólnie slayerzy to fajna sprawa na treemana... jak zaszarżują go jakimś cudem i mamy przedni szereg z zabójców gigantów to możemy wypalić drewniakowi 12 ataków z trafiajacych i raniacych na 4+ troszke farta i po szarży juz mamy drewno na opał
ale ogólnie slayerzy to fajna sprawa na treemana... jak zaszarżują go jakimś cudem i mamy przedni szereg z zabójców gigantów to możemy wypalić drewniakowi 12 ataków z trafiajacych i raniacych na 4+ troszke farta i po szarży juz mamy drewno na opał
o ile sie nie myle to t7 ma hellka i ten największy smocek HE,Thorm pisze:.... super... a co ma T10?? btw ta zdolność specjalna Gotreka jest lipna bo i tak nic prawie nie ma T>6Rakso_The_Slayer pisze:(do max 6, tylko Gotrek nie ma żadnych ograniczeń i może napierdzielać z S10 )
Smoczurek ma niestety lub stety ( ) T6... Ja tam ostatnio testowalem Dragon Slayera... Zajebista rzecz posiekal jakas ta matycore i inne smieci typu rydwan... W innej bitwie wraz z oddzialem przetrzymal przez 4 tury lance az w koncu ja wybil... Musze jeszcze poprobowac nie w wersji zatrzymywacza a obroncy maszyn...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
no ja go własnie w takiej funkcji używam... i machinki od razu są o wiele bezpieczniejsze bo przeciwnik sie dwa razy zastanowi zanim tam coś wpusci a jak nawet wpuści to slayer często ratuje. Moim zdaniem opcja fajna a i od razu sie klimacik armii popawia jak znad maszyn wystaje pomarańczowy irokez i wzniesony topór
Nie wprowadzaj zamieszania bo on napisal:
Pozdro...
niezłamywalnoćs
Pozdro...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
- marcus_cheater
- Oszukista
Unbreakable to dosłownie "niezłomność" i owszem tak jest napisane w polskiem podręczniku...