![Laughing :lol:](./images/smilies/ng_lol.gif)
GW-Bashing 2: Monopolista
buahahahahahahahahaaaaaaJankiel pisze:Jak oni zarządzają całą firmą tak, jak GT, to nie dziwię się, że ledwo przędą.
Czasami mam wrażenie, że ich plany finansowe wyglądają, jak podręcznik battla. W d6 krajach otworzymy po d20 sklepów.
Na GT na 5-6 damy hotel, na 1-4 kupę zbędnej makulatury. Dodatkowo opłacimy k100 personelu technicznego.
A potem na walnym zebraniu akcjonariuszy - sorry panowie, ale chujowe rzuty mieliśmy.
brawo
zaczytuje Szamana zagadanego, czy to prawda:
wiem ale nie powiem....
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Nikt lepiej tego by nie ujal!
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Powinni zabronić umieszczania tego tekstu w podpisie... ![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Może i zabronimy... ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Takie dwa artykuły o GW, z Telegraph i BBC News. (przed chwilą znalazłem na innym forum).
Zdaje się, że do GW dociera - jak już nie głosy ludu grającego, (choć np. ze specialami na GTEE dotarły) to wyniki finansowe.
Cytat z jednego z artykułów:
Zdaje się, że do GW dociera - jak już nie głosy ludu grającego, (choć np. ze specialami na GTEE dotarły) to wyniki finansowe.
Cytat z jednego z artykułów:
Co to oznacza dla "hobbyists"? Czas pokaże. Byle nie wyższe ceny...Ted Kirby, chairman and chief executive of Games Workshop pisze: "We have not been paying enough attention to the hobbyists. We need to get back to our bread and butter."
-
- Mudżahedin
Pewnie z mysla o hobbystach dali 10 osobowe regimenty , zeby bylo mniej malowania na raz ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
A sensownej alternatywy brak - jest pare fajnych systemow skirmishowych i tyle. Porzadnego bitewniaka z 100 figurek na strone jakos nie widac.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
A sensownej alternatywy brak - jest pare fajnych systemow skirmishowych i tyle. Porzadnego bitewniaka z 100 figurek na strone jakos nie widac.
IMO najwiekszym bledem, ktory pokazal Lotr to slaby system, ktory utrzyma graczy, a nawet bedzie powiekszal zasoby nowych osob.
Gral ktos w Lotr ? system niedopracowany, w miaregrania niewiadomo o co w nim chodzi. System skirmisha ktory niebardzo ma jakas taktyke.
Jedyna taktyka polegala na falowej armii, zasypujacej przeciwnika strzalami.
Brak heroicznych walk. System b. niedopracowany.
idac tokiem myslenia Jankiela:
obejzymy k10 filmow
zrobimy k12 armi na podstawie
k4 systemy
k100 odzialow
k1000 figurek
i utrzymamy firme z obrotami k1000000000
jesli zle rzucimy to pakujemy k10 walizek i idziemy do innej firmy
Gral ktos w Lotr ? system niedopracowany, w miaregrania niewiadomo o co w nim chodzi. System skirmisha ktory niebardzo ma jakas taktyke.
Jedyna taktyka polegala na falowej armii, zasypujacej przeciwnika strzalami.
Brak heroicznych walk. System b. niedopracowany.
idac tokiem myslenia Jankiela:
obejzymy k10 filmow
zrobimy k12 armi na podstawie
k4 systemy
k100 odzialow
k1000 figurek
i utrzymamy firme z obrotami k1000000000
jesli zle rzucimy to pakujemy k10 walizek i idziemy do innej firmy
LoTR był systemem skierowanym do dzieci, stąd prosta (niektórzy twierdzą, że prostacka) mechanika. Jaki tego efekt - można podziwiać codziennie w Cytadeli ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
"We have not been paying enough attention to the hobbyists. We need to get back to our bread and butter."
Moim zdaniem chodzi po prostu o to, że chłopaki położyli laskę na starszych i dojrzalszych klientów, postanawiając zbić kasę na "dzieciach pierścienia". Właśnie się zorientowali, że łaska dziecka na pstrym koniu jeździ - paragraf o sprzedaży poniżej oczekiwań z powodu wejścia nowej konsoli do gier na rynek rozśmieszył mnie totalnie
No i najwyraźniej się przekonują, że jeden stały i dojrzały klient jest wart więcej dla firmy niż piątka dzieci, które kupią starter do LoTRa, a potem rzucą w kąt żeby dalej pykać na Playstation.
Czyli jest tak, jak pisałem - GW nie upadnie, ale tak dostanie po dupie (jeno dostało szybciej, niż bym oczekiwał), że management przypomni sobie, jaki stosunek należy mieć do jakiego klienta.
Budującym wnioskiem jest to, że LoTR jest najwyraźniej systemem odchodzącym, więc kasa zbita na warhammerowcach już nie będzie szła na formy do plastiku do Władcy.
"We have not been paying enough attention to the hobbyists. We need to get back to our bread and butter."
Moim zdaniem chodzi po prostu o to, że chłopaki położyli laskę na starszych i dojrzalszych klientów, postanawiając zbić kasę na "dzieciach pierścienia". Właśnie się zorientowali, że łaska dziecka na pstrym koniu jeździ - paragraf o sprzedaży poniżej oczekiwań z powodu wejścia nowej konsoli do gier na rynek rozśmieszył mnie totalnie
Czyli jest tak, jak pisałem - GW nie upadnie, ale tak dostanie po dupie (jeno dostało szybciej, niż bym oczekiwał), że management przypomni sobie, jaki stosunek należy mieć do jakiego klienta.
Budującym wnioskiem jest to, że LoTR jest najwyraźniej systemem odchodzącym, więc kasa zbita na warhammerowcach już nie będzie szła na formy do plastiku do Władcy.
-
- Chuck Norris
Ave
Osobiście zaczynałem od Lotra ( tak jestem młodym 17-letnim szczylem
) więc mam do niego sentyment, ale powiem że jest on fajny tylko do grania scenariuszy, a zwykłe bitwy to totalna kicha. Trudno mi sobie jednak wyobrazić to, że Gw zwiększy ilość żołnierzy w box'ach, bo to nie jest pierwsza przecież obniżka ich ilości w box'ach. To polityka długo falowa, więc nie jestem pod tym względem optymistom.
Osobiście zaczynałem od Lotra ( tak jestem młodym 17-letnim szczylem
cieszyloby mnie to, ze za cene ktora za boxa 16 kolesi
placilbys tyle samo za 10 ale w lepiej zrobionych
patrz konfrontacja, reaper - nie trzeba szukac daleko...
box nowych lucznikow do we - kompletnie mnie zalamal(taki przyklad, zeby nie wspominac scull pass) figurki IMO fatalne (nie wspominajac czaszkomani w imperiu)Nowym Gigancie(najlepszy jest najstarszy...
Powaznie zabierajac sie za figurki, nie mozna tworzyc takiej tandety...
Niech wroca do hobby i robia figurki, ktore beda warte ceny!
box nowych lucznikow do we - kompletnie mnie zalamal(taki przyklad, zeby nie wspominac scull pass) figurki IMO fatalne (nie wspominajac czaszkomani w imperiu)Nowym Gigancie(najlepszy jest najstarszy...
Powaznie zabierajac sie za figurki, nie mozna tworzyc takiej tandety...
Niech wroca do hobby i robia figurki, ktore beda warte ceny!
Dlatego coraz więcej osób będzie szukała figurek w innych firmach.zafael pisze:cieszyloby mnie to, ze za cene ktora za boxa 16 kolesi
Prosty przykład: Chariot DE, aktualnie kosztuje około 90zł.
W tej samej cenie mamy rydwan z Gamezone'a który IMO jest znacznie lepszy, a do tego cały z metalu (w tym produkcji GW są plastikowe CO).
Wkrótce, gdy figurki alternatywne, będą bardziej powszechne, częściej używane, ładniejsze a do tego tańsze w relacji cena/jakośc wybór dla klienta będzie stosunkowo prosty.
Oczywiście IMO
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
[quote="Patryk"]
Dlatego coraz więcej osób będzie szukała figurek w innych firmach.
[/quote]No i dobrze,w mojej armii prawie wszyscy czarodzieje są z reapera,mam bsbz gamezona,mam 2 smoki z czego jeden reaperowy,jakiegoś herosa nie wiemz kąd też mam,i na tych wszystkich figurach oszczędziłem z 100 zł
Dlatego coraz więcej osób będzie szukała figurek w innych firmach.
[/quote]No i dobrze,w mojej armii prawie wszyscy czarodzieje są z reapera,mam bsbz gamezona,mam 2 smoki z czego jeden reaperowy,jakiegoś herosa nie wiemz kąd też mam,i na tych wszystkich figurach oszczędziłem z 100 zł
To powinno Cię ucieszyć nowe Imperium. Za trochę większy koszt "jednostkowy" dostajesz o wiele fajniejsze niż poprzednie figurki, no i nie musisz już kupować pudła "detachment", żeby mieć samych handgunnerów.zafael pisze:cieszyloby mnie to, ze za cene ktora za boxa 16 kolesi
Wydawanie o połowę mniejszych pudeł już GW ćwiczyło w czterdziestce, z całkiem niezłym skutkiem. Podobnie plastikowi bohaterowie.
- Inkwizytor
- "Nie jestem powergamerem"
Ech, apmięta kotś te piękne czasy czwartej edycji, gdzie samych metalowych HE łuczników było chyba ze czternaście wzorów?
Niedługo zaatakuje nas kosmiczna lejąca się galaretka.
A i tak wszyscy zgnijemy w kobiałce![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
A i tak wszyscy zgnijemy w kobiałce
Ja pamiętam piękne czasy, jak do Chaosu do każdego boga było kilkanaście wzorów herosów.
I jak się jeszcze kupowało plastikowe "klony" na sztuki, a co!
Szkoda że gamezonenie robi (na razie) nic do szczurów, aż mnie zżera z ciekawości co daliby radę zrobić.![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
I jak się jeszcze kupowało plastikowe "klony" na sztuki, a co!
Szkoda że gamezonenie robi (na razie) nic do szczurów, aż mnie zżera z ciekawości co daliby radę zrobić.
Tomashu
Nowe imperium mnie poraze, przeraza i podraza...
Czachy mnie mecza -
usilnie cukierkowy wyglad czaszek irytuje
miejsca gdzie dojdzie czaska szokuje
ilosc czaszek wnerwia
Z repera mam Assasina-zajefajna figurka - nie spotkalem lepszej fig (ma 2 wady - zabawna czapke i dlgie buty - buty spilowalem i z czapka tez zamierzam cos zrobic)
Jest wiele innych figurek, o wiele lepszych od GW
ktore zamierzam bezczelnie wykozystac
taaa to byly czasy...
tyle roznych modeli w GW nie wystepuje juz![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
i watpie zeby wystepowalo
Co prawda klony tez bylu![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Nowe imperium mnie poraze, przeraza i podraza...
Czachy mnie mecza -
usilnie cukierkowy wyglad czaszek irytuje
miejsca gdzie dojdzie czaska szokuje
ilosc czaszek wnerwia
Z repera mam Assasina-zajefajna figurka - nie spotkalem lepszej fig (ma 2 wady - zabawna czapke i dlgie buty - buty spilowalem i z czapka tez zamierzam cos zrobic)
Jest wiele innych figurek, o wiele lepszych od GW
taaa to byly czasy...
tyle roznych modeli w GW nie wystepuje juz
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
i watpie zeby wystepowalo
Co prawda klony tez bylu
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Widziałem u kolegi nowych pistoliersów. Jeśli to mają być lepsze figurki to aj dziękuję. Owszem są jakieś takie bardziej proporcjonalne na pierwszy rzut oka, ale jak się im bliżej przyjżeć to nie są fajne. Przeraziła mnie wielkość nadlewek. Praktycznie cała figurka jest otoczona tak z 0,5 mm nadlewką. Jak to zeskrobać, tym bardziej że plastik z którego figurka jest odlana jest jakis dziwny. Zamast ładnie się skrobać pod nożykiem to on się ciągnie i kula. Masakra.
zapomnial wol jak cieleciem byl...Tomash pisze:LoTR był systemem skierowanym do dzieci, stąd prosta (niektórzy twierdzą, że prostacka) mechanika. Jaki tego efekt - można podziwiać codziennie w Cytadeli
wielu z graczy lotra zaczelo grac w battla. poza tym ludzie sie starzeja
jasne... kasa zrobiona na warhammerowcach bedzie szla na formy do plastiku do batta. oczywiscie formy z mniejsza iloscia figurek. pewnie jak wydadza nowe wampiry, to rowniez zamiast regimentu 20 figurek za 110 zl bedziemy mieli regimenciki po 75 PLN z 10 figurkami. pewnie jeszcze powiedza, ze figurki stanialyTomash pisze:Budującym wnioskiem jest to, że LoTR jest najwyraźniej systemem odchodzącym, więc kasa zbita na warhammerowcach już nie będzie szła na formy do plastiku do Władcy.