Mastery w sezonie 07/08 a mastery w sezonie 08/09
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Mysle ze glosowanie w sprawie glosowania to dobry pomysl. Takie szybkie, 5 dni starczy pewnie.
Natomiast jesli chodzi o glosowanie na nowe osrodki, to nalezaloby wyraznie sprecyzowac to pojecie, bo w przypadku gdy w ZG bedzie DMP organizowane przez te same osoby co robily mastera w tym roku, to osrodkiem nowym IMO nie jst. We wpuszczaniu nowych, chodzi o to aby nowe grupy ludzi zorganizowaly mastera, rozbudowaly u siebie baze terenowa, rozpropagowaly hobby w swoim miescie, wywarly presje na jakosc masterow w starych osrodkach, wniosly cos nowego w zycie ligowe.
DMP to nadal DMP, i tak naprawde nieistotne jest pod wzgledem przyznawania masterow czy bedzie w Wawie, Lublinie, Gorzowie, ZG czy Pipidowie Dolnym. Takze jesli wygra opcja glosowania na nowe osrodki, to ZG z tego kregu na pewno trzeba bedzie wykluczyc.
Natomiast jesli chodzi o glosowanie na nowe osrodki, to nalezaloby wyraznie sprecyzowac to pojecie, bo w przypadku gdy w ZG bedzie DMP organizowane przez te same osoby co robily mastera w tym roku, to osrodkiem nowym IMO nie jst. We wpuszczaniu nowych, chodzi o to aby nowe grupy ludzi zorganizowaly mastera, rozbudowaly u siebie baze terenowa, rozpropagowaly hobby w swoim miescie, wywarly presje na jakosc masterow w starych osrodkach, wniosly cos nowego w zycie ligowe.
DMP to nadal DMP, i tak naprawde nieistotne jest pod wzgledem przyznawania masterow czy bedzie w Wawie, Lublinie, Gorzowie, ZG czy Pipidowie Dolnym. Takze jesli wygra opcja glosowania na nowe osrodki, to ZG z tego kregu na pewno trzeba bedzie wykluczyc.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2008, o 19:35 przez Karli, łącznie zmieniany 1 raz.
Opcja Greena mi sie najbardziej podoba.
Przypomina mi sie kwestia challengerow, albo inaczej nazywanych prawie masterow dla tych przegranych w glosowaniu, ale nie chce wrzucac granatu w szambo
P.S. Ziemko, najpierw Green napisal o skur... a dopiero potem Scimitar wymienil Ciebie, wiec to do niego powinienes miec "ale"
Przypomina mi sie kwestia challengerow, albo inaczej nazywanych prawie masterow dla tych przegranych w glosowaniu, ale nie chce wrzucac granatu w szambo

P.S. Ziemko, najpierw Green napisal o skur... a dopiero potem Scimitar wymienil Ciebie, wiec to do niego powinienes miec "ale"

"Ktokolwiek ośmieli się podnieść rękę na Stowarzyszenie Bazyliszek,
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."
Kurna i sie tara będą czepiać przez całe życie.
Pisząc to co napisałem nie miałem ani namyśli Ziemka ani Scimiego ani Szmaji. Miałem na myśli osobe niezależną, spoza LL.
I zaznaczam, że wierzę w uczciwość naszych modów.
Pisząc to co napisałem nie miałem ani namyśli Ziemka ani Scimiego ani Szmaji. Miałem na myśli osobe niezależną, spoza LL.
I zaznaczam, że wierzę w uczciwość naszych modów.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.
moim zdaniem trochę zbyt rozwlekłe w czasie te głosowania - szczególnie to nad tajnością, gdzie widać już na starcie jaki mniej więcej wynik będzie; szkoda aż tyle czasu na głosowania w stylu "czy zjemy w salonie czy na werandzie" zamiast "co zjemy".
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Nie marudz Scimi do 7 maja beda ustalone mastery - uwazam , ze to niezly wynik w porownaniu z rok temu...
scimi ma racje. skroc te glosowania o tydzien, zeby lista masterow gotowa byla na 1 maja.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
Ono zostalo ustawione na tydzien , to co ma trwac 2 dni ?? Co z tego jesli w momencie przekreoczenia kworum zamkne to glosowanie , skoro jest jeszcze drugie rownolegle odnosnie sposobo glosowania na mastery w ktorym rozklad glosow idze leb w leb i co moim zdaniem jest wazne , zeby w glosowaniu zostal ten sposob wybrany... ?? Tydzien nas nie zbawi , a perspektywa demokratycznie wybranego sposobu do mnie zdecydowanie bardziej przemawia.
a to inna sprawa...Ziemko pisze:Ono zostalo ustawione na tydzien , to co ma trwac 2 dni ??

sorry, z matma u mnie kiepsko. myslalem je jest na 2 tyg

Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
Co do tajnosci poszczegolnych glosow - moze byc zalozone specjalne konto mailowe, z dostepem sieciowym na ktore by sie wysylalo maile, nie bylo by wtedy mozliwosci zafalszowania dat przyslania i wszystko by bylo calkiem klarowne, do pozniejszego wgladu przez reszte.
"Ktokolwiek ośmieli się podnieść rękę na Stowarzyszenie Bazyliszek,
Tak sie zastanawiam , ze moze Kohortex przesuniemy na koniec lipca - poczatek sierpnia , pusto tam jest jesli chodzi o terminy , a dzieki temu zwolni sie miejsce na jesienne mastery...
i o ile aura dopisze mozna czesc stolow wywalic na zewnatrz i pic tzn grac na dworze 

To widze , ze zmiana na wakacje bedzie niezlym pomyslem - jesli oczywiscie w glosowaniu przejdziemy...
BTW. PROSZE GLOSOWAC NA MASTERY , DZISIAJ OTWORZYLEM GLOSOWANIE , SWOJE GLOSY PROSZE PRZESYLAC MI PMKA...
BTW. PROSZE GLOSOWAC NA MASTERY , DZISIAJ OTWORZYLEM GLOSOWANIE , SWOJE GLOSY PROSZE PRZESYLAC MI PMKA...
mysle, ze troche sie pospieszyles ziemko, szczegolnie z kwestia dmp wrzuconego do jednego worka z bialymstokiem, ostrowem i plockiem... imo jest to male nieporozumienie...
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
prosze ziemko, nie rob tego...Ziemko pisze:Tak sie zastanawiam , ze moze Kohortex przesuniemy na koniec lipca - poczatek sierpnia , pusto tam jest jesli chodzi o terminy , a dzieki temu zwolni sie miejsce na jesienne mastery...

ja bardzo bym chcial do bydgoszczy pojechac... a pazdziernik to optymalny czas na battlowanie. zreszta na jesieni az takiego scisku nie bedzie, skoro strategicon jest 'przesuwalny'. a jak zostanie pusty pazdziernik, to dopiero kicha bedzie...
zgadzam sie z Jerzynem... DMP jako nowy osrodek?? Dziala tylko na korzysc masterow z poprzedniego sezonu a nie powinno chyba.Jerzyn pisze:mysle, ze troche sie pospieszyles ziemko, szczegolnie z kwestia dmp wrzuconego do jednego worka z bialymstokiem, ostrowem i plockiem... imo jest to male nieporozumienie...

badz co badz DMP ma nowe miejsce i nowych orgow (nie liczac tego ze bedzie Szafa i pomoc z Gorzowa) wiec jest jako tako nowym osrodkiem, jakkolwiek dziwnie to by zabrzmialo