Anime i Manga
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
-
- Wałkarz
- Kontakt:
Hellsing jest zbyt mroczny. Wolę różowo-włose, rogate panny z Elfen Lied. Nooo i oczywiście twórczość Miyazakiego. (ah ah ah) Nah, i Slayersi. No a kiedyś na naszym wspanialym, polskim rtl7 wieczorami leciały różne serie. No szkoda, było mineło. A tak w ogóle to polski rynek a&m ma ostatnio jakiś zastój I czasopisma zdziadziały. W zasadzie to mamy aktualnie tylko jedno - dla 10 letnich fanów smoczych kul i pokemonowych gwałcicieli z marsa >.> A Anime+ jeszcze wydają...?
"The lunatic is in my head
The lunatic is in my head
You raise the blade, you make the change
You re-arrange me ’till I’m sane
You lock the door
And throw away the key
There’s someone in my head but it’s not me."
Pink Floyd - Brain damage
You lock the door
And throw away the key
-
- Wałkarz
- Kontakt:
Kenshina też lubimy. Zwłaszcza, że został wydany bardzo porządnie i w dodatku nawet po polsku (Woaaa!) i w ogóle.. w ogóle.
You lock the door
And throw away the key
You lock the door
And throw away the key
masz rację. załoga G była wcześniej,Shino pisze:zaloga g
ale pamiętam ją jak przez mgłę.
masz moje wyrazy uznania jeżeli pamiętasz pierwszą emisję z lat 80-tych
poza tym wtedy nie wiedzieliśmy, że to japońskie
i dopiero czarodziejki wywołały boom mangowo-animowy
wspierany przez KAWAII oraz wydawnictwa JPF, a zaraz potem WANEKO.
Ostatnio zmieniony 3 maja 2007, o 12:43 przez Shinue, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja pamietam
A poza oczywistym mainstreamem jak AKIRA, GITS, NAUSICAA, ALITA, MACROSS albo BUBBLEGUM CRISIS, polecam poszperac za filmami "obok":
WINGS OF HONNEAMISE
BOUNTY DOG
SPACE ADVENTURE COBRA (znakomity old school!)
A z OAV'ek bardzo sobie cenię SX LAIN i HAKKENDEN.
A poza oczywistym mainstreamem jak AKIRA, GITS, NAUSICAA, ALITA, MACROSS albo BUBBLEGUM CRISIS, polecam poszperac za filmami "obok":
WINGS OF HONNEAMISE
BOUNTY DOG
SPACE ADVENTURE COBRA (znakomity old school!)
A z OAV'ek bardzo sobie cenię SX LAIN i HAKKENDEN.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2007, o 14:50 przez Mikołak, łącznie zmieniany 1 raz.
a jin-roh? jesli nie goladales to sproboj powinno ci sie spodobac (skoro dajesz takie cyberpunkowe tytuly (wiem, ze akira cyvberpunkiem nie jest... jest jakby przed tym).. no i ciekawym tytulem ostatnio byl dla mnie paranoia agent i raz na jakis czas death note'a sobie obejrzekolastikk pisze:Ja pamietam
a jaki to ma zwiazek z dobrym anime ?
a ja uwazam ze DB to shit moze troche mniejszy niz pokemony Very Happy
Oglądałem i - racja - bardzo mi się podobało. Bardziej to political fiction albo wręcz sociofiction niż cyberpunk ale tak czy inaczej - mocna rzecz.
A wiedziałeś może, że w oparciu o JinRoh i pod nadzorem produkcyjnym Mamoru Oshii powstała trylogia fabularna o Dog Soldiers? Usilnie próbuję znaleźć na necie, ale widać nie po tych serwerach DC++ sie poruszam
A wiedziałeś może, że w oparciu o JinRoh i pod nadzorem produkcyjnym Mamoru Oshii powstała trylogia fabularna o Dog Soldiers? Usilnie próbuję znaleźć na necie, ale widać nie po tych serwerach DC++ sie poruszam
Ostatnio cala serie NGE obejrzalem(wiem szybki jestem ) i na prawde warto, stwierdzilem tez, ze jest to anime na strasznie wysokim poziomie. W tym sensie, ze nie jest proste do zrozumienia, ale jakos udalo mi sie to wszystko pojąć, ehh..cała symbolika oraz wątki, ale wlasnie ta problematyka mi sie spodobala.
- Shakin' Dudi
- Masakrator
najlepsze anime jakie obejrzałem:
Lodos
Hellsing
Slayerzy
Generał Daimos, Yattamen,
DragonBall (ten pierwszy i Z bo GT było nie wypałem...czy jak to tam sie nazywalo...)
o tych kreskówkach dla dzieci na Foxkids czy CartoonNetwork nie wspominam nawet bo często tego za duzo lub zbyt słabe (np ocenzurowane Naruto)
Lodos
Hellsing
Slayerzy
Generał Daimos, Yattamen,
DragonBall (ten pierwszy i Z bo GT było nie wypałem...czy jak to tam sie nazywalo...)
o tych kreskówkach dla dzieci na Foxkids czy CartoonNetwork nie wspominam nawet bo często tego za duzo lub zbyt słabe (np ocenzurowane Naruto)
Ech.. na tym też się wychowywałem. Aż się łezka w oku kręci...........Shakin' Dudi pisze:
Generał Daimos, Yattaman,
jeszcze pamiętam jakieś anime o takim gościu co skakał do innego świata szukać jakiejś dziewczyny, zawsze kończyło przegraną zła w postaci grzyba w kształcie czaszki.... ale za cholerę sobie nie przypomnę jak to sie nazywało...
-
- Wałkarz
- Kontakt:
Czy ta dziewoja nie miala przypadkiem 3 kropek na czole..? Czy nie ta bajka..?
You lock the door
And throw away the key
You lock the door
And throw away the key
- Shakin' Dudi
- Masakrator
to byl pies i jak dlugo ten pies wstrzymywal oddech to czas sie na tyle zatrzymywal bodajze ...a nie to nie to anime... ;] hehe
Duzo motywów było z czaszką bardzo duzo...i w wielu filmach...czy tam walczyly roboty? Lub mini roboty? ;]
Duzo motywów było z czaszką bardzo duzo...i w wielu filmach...czy tam walczyly roboty? Lub mini roboty? ;]
moje typy:
1. pierwszy i wiecznie najlepszy BERSERK
2. hellsing
3. gungrave
4. trigun
obejrzalem wiecej, ale to jest czolowka
1. pierwszy i wiecznie najlepszy BERSERK
2. hellsing
3. gungrave
4. trigun
obejrzalem wiecej, ale to jest czolowka
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".