Combosy w DE
Moderator: Yudokuno
W temacie Nowe DE - Armylist THE_END wspominał o możliwości comba: dwurak z AP + odwrócony ward na Masterze, opcja mi się spodobała, tylko mam pytanie, czy ten dwurak to jest magiczna broń dająca +2 do S czy tylko zwykły dwurak z AP (w tej drugiej opcji jak się tak uzbrojonego Mastera posadzi na zimnego to ma tylko +1 do S).
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
Czyli opcja dobra tylko na piechotę, dobre jako generał na mniejsze punkty, tak jak pisał THE_END, wstawić typa do BG z ASF i do przodu.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
Myslicie ze Master z Lanca +3 do sily na pegazie bedzie dobrym bohaterem do sciagania rydwanow i takich tam pierdol?
Czy raczej nie oplacalny?
Czy raczej nie oplacalny?
Sądzę, że zwykła lanca by stykała, a zaoszczędzone w ten sposób pkt. można przeznaczyć na lepszą ochronę bohatera, lub (jeśli ma być na Pegazie) danie mu Pożeracza życia.
No a teraz czas na kolejne moje „genialne” combo. Karmazynowa śmierć (to chyba najbardziej uniwersalna broń DE) odwrócony ward i pierścień ciemności, do tego oczywiście SDC, HA i Smok. Mam tylko dwa pytania odnośnie nowych właściwości pierścienia.
1. Czy będzie on działał na wierzchowca.
2. Jeśli wartość Ws – Bs jest nie parzysta to zaokrąglane jest w górę czy w dół.
No a teraz czas na kolejne moje „genialne” combo. Karmazynowa śmierć (to chyba najbardziej uniwersalna broń DE) odwrócony ward i pierścień ciemności, do tego oczywiście SDC, HA i Smok. Mam tylko dwa pytania odnośnie nowych właściwości pierścienia.
1. Czy będzie on działał na wierzchowca.
2. Jeśli wartość Ws – Bs jest nie parzysta to zaokrąglane jest w górę czy w dół.
w górę i tak będzie działał - ( character and his unit )
Ja lubie mastera na CoK z HA; SDC; Shield:Lancą w odziale 9 CoK z chempionem z RoH i do tego ASF banner - Magią ich nie ruszysz - bolec na dalekim trafia ich na 6-ce - zawsze walą pierwsi i mają sporo ataków ( a taki master jest i klimatyczny i tani )
Ja lubie mastera na CoK z HA; SDC; Shield:Lancą w odziale 9 CoK z chempionem z RoH i do tego ASF banner - Magią ich nie ruszysz - bolec na dalekim trafia ich na 6-ce - zawsze walą pierwsi i mają sporo ataków ( a taki master jest i klimatyczny i tani )
The Few, the Proud....The Marines, THE_END
Fajne, ale nie lepiej już dopłacić, zrobić z Mastera chorążego i dać mu Sztandar Hydry, oddział wtedy dostaje porządnego kopa. Co do sztandaru ASF, to po walce z HE dochodzę do wniosku, że kiepsko sprawdza się on na kawalerii więc do COKs raczej dał bym banner AP, no ale jak kto woli .
Ja wole dac mastera do BG z AoD i GW(ap) wychodzi punktowo taniej a wcale nie jest duzo gorszy a jak sie szuka punktów to bardzo dobre rozwiazanie.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
AoD, to już nie lepiej dać odwróconego warda, (dwurak AP 15 pkt. + watd 35 = 50) chociaż jeśli gra się na mniejsze punkty to raczej trafia się na przeciwników z mniejszą siłą to pancerz mroku też dobrze się sprawdza. Co do Mastera w BG to pisałem o tym wcześniej, jeśli BG mają ASF a czempion ma karmazynową śmierć to razem z Masterem mają 6A z S6 uderzających zawsze jako pierwsi, czyli siła uderzeniowa większa od tej jaką ma BD.
- dziekanotr
- Wodzirej
Witam, chcialbym wlasnie kupic DREADLORD'A i niewiem czy na piechote czy mounted, on to sprawdza sie chyba najlepiej na smoku prawda? I czy jest jakis wzor nowego smoka, czy ten sam co byl, ten od MALEKITHA? bo mam opcje wziac go na piechote ale nie warto chyba.. wolalbym na smoku, czyli jak kupie tego na cold -onie, a potem smoka i go na niego przezuce to bedzie raczej dobra inwestycja? jak najczesciej skladacie LORDA na smoku? przepraszam ale jeszcze niezbyt ogarniam ta cala 7 ed... stad tyle pytan, dziekuje
Nowego Smoka nie ma, ale jak kupisz Dredlorda i posadzić go na starym smoku to będzie ok. Moim zdaniem jednak można zainwestować w smoka HE skonwertować go na naszego i posadzić na nim Lorda. Zrobiłbym tak sam, ale mam już smoka WE przerobionego na darkowego. Co kombosów, to na smoka ja bym polecał tak – Karmazynowa śmierć, Pancerz mroku, Odwrócony Ward. Przed atakami z małą siła chroni pancerz, a prze dużą ward. Inna opcja broń ta sama, Zbroja wiecznej służby (regeneracja), Odwrócony Ward, ostatnia opcja regeneracja + pierścień ciemności (połowa ws przeciwnika w hth i bs gdy do ciebie strzela), można jeszcze dalej kombinować, nowy podręcznik daje dużo możliwości.
No i właśnie o tą konstrukcję dredlorda rozbija się cały plan. Tu macie zdjęcie, innego nie udało mi się znaleźć:
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... :IT&ih=016
Ja osobiście używam figurki Mallusa jak wystawiam lorda na zwierzaku jakimś, uważam że jest fajna.
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... :IT&ih=016
Ja osobiście używam figurki Mallusa jak wystawiam lorda na zwierzaku jakimś, uważam że jest fajna.
- dziekanotr
- Wodzirej
naprawde sa jedna czescia? o.O karmazynowa smierc, to rozumiem ze bron wielka wymagajaca dwoch rak? smok HE fajny, tylko ze jak go przerobic? tylko zmienic kolor na "nasz", czy cos jeszcze?