Bibliothecarius. Pars quarta., Gliwice 23 II 08, 2 x 1208

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Gajowy pisze: (KRZYYYYSIEEEEK!!!!)
NADCIĄAAGAAAAAAAAAAM!
(orgi też czasem śpią ;) )
Gajowy pisze:rozumiem jedna wielka armia na 2416pkt mozna grac we 2 osoby??
Jak pisze Piotr - tak, dopuściłem tak na ostatnim turnieju i tak powstał precedens, który w imię dobrej zabawy podtrzymam. :)

Co do punktu z alkoholem, to nie dość że jest, to staram się go egzekwować. Mamy bardzo dobry układ z Biblioteką i nie cchiałbym go stracić przez jakiegoś nadzwyczaj wesołego młodzieńca. :) Czasem zaglądają oficjele, do tego biblioteka jest do 14 normalnie otwarta. Popijać poza terenem można, jak pisze TruPank. Byleby objawy nie były za bardzo widoczne / słyszalne. ;)
Gajowy pisze: mam pytanie czy macie tam jakias ubikacje do uzytku publicznego
Tak, są. Nawet dwie (w sensie osobne pomieszczenia na dwóch końcach korytarza).
Gajowy pisze:a po za tym, czy mozna dyblowac przedmioty magiczne w sojuszniczych armiach (np War Banner)??
Z tego co wiem, to jest to dopuszczalne w limited, więc nie wiem skąd taka odpowiedź Kuby... No i dotychczas dublowano na potęgę. :) Jest coś o czym nie wiem?

Za jakiś czas zaktualizuję listę zgłoszęń (dochodzą 2 teamy z Opola :) ). Ja chyba naprawdę muszę pomyśleć nad wynajęciem Narodowej... ;) Tylko kto nam tam tosty będzie robił, hę?

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

o ciul.
Jakbym wiedzial, ze mozna dublowac to bym 3 ostatnie edycje wygral.

ech, az mi sie smutno zrobilo :P sorry za wprowadzenie w blad

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Wiesz, że jak teraz nie wygrasz, to już nie masz wymówki? ;)
(dla niezorientowanych - TruPank od 3 edycji ląduje na miejscach 2 - 3). Org nie powinien tak napisać, ale za samą wytrwałość chciałbym mu wręczyć dyplom. ;)

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

z tymi % to tak joke, wiec nie ma problemu, widocznie tylko w kohorcie sa alkoholicy ;p

co z laczenie DL z jakas inna armia halasu??

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Lista zgłoszonych zaktualizowana.
Gajowy pisze: z tymi % to tak joke,
Spoko, wyglądało jak joke, ale ja wolałem obszernie odpisac (coby ktoś inny nie potraktował tego punktu regulaminu za joke ;) )
Gajowy pisze: wiec nie ma problemu, widocznie tylko w kohorcie sa alkoholicy ;p
No ja akurat jestem mało trunkowy, ale mamy w okolicy paru chłopaków od WFB o których wyczynach krążą legendy (a i ja kilka tych akcji widziałem :) ).
Gajowy pisze: co z laczenie DL z jakas inna armia halasu??
Zdaję sobie sprawę, że te armie się nieco róznią, natomiast nie chcę robić jakichś wyjątków od punktu regulaminu zakazującego łączenia podstawowej armiii z SoC-em, bo zaraz posypią się inne petycje podobnej treści. Czyli zostaję przy zakazie łączenia.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

bede nie singlowo a z kobita (jeszze nie na 100%) Agnieszka Stelmach ID 1880

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Szaaalllleństwo!
Były lata posuchy, na poprzednim Biblio jedna uczestniczka płci żeńskiej, a teraz ... trzy! Co się dzieje, proszę państwa! :)

Jak będe aktualizował listę, to wrzucam zmianę.

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

No widzę że dobra impreza się szykuje już masa ludu hehe :D
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

karl1299 pisze:No widzę że dobra impreza się szykuje już masa ludu hehe :D

A jeszcze się zgłaszają...
Johan i Roman znaleźli już parę?
Bo sporo chętnych jest na podczepienie się do kogoś zgłoszonego. Badaj odpowiedni temat na HLoSie.

Wieści niemal z ostatniej chwili:
AdamG pisze:A tak zupełnie z innej beczki to chciałem zakomunikować że na Bibliothecariusie będzie można zobaczyć przed premierowo nowe figurki do Wampirów oraz potwierdzić informacje dotyczące specjalnych zasad jednostek.

Awatar użytkownika
Mithril
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Mithril »

ooo widzę że będzie maść atrakcji:)
Obrazek
Dworzec, Gliwice. Mithril: Hej, Młody czy tutaj gwałcą?? Młody: Nie! Dzisiaj jest wtorek:)

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Krzysiu źle mnie zrozumiałeś Johan gra albo z Romanem albo nie gra ale w ten weekend dam ci znać co i jak
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

A, to tak to wygląda. Czyli pierwsza para z rezerwowej ma szanse wskoczyć na główną, a ci z kolejnej pozycji na rezerwowej mogą ew. przyjechac i mieć baja w pierwszej bitwie.
Z Twojej wypowiedzi na HLoSie zrozumiałem właśnie że Johan szuka pary. (no i Roman też). Jeśli Roman nie będzie grał z Johanem, a chce gracza do pary, niech zgada sie z Kosmem (przez "K", tym z Jastrzębia, ogłaszał się na HLoSie).

Co do bajów, to niechętnie, ale jak już ktoś przyjedzie 350 km, to go nie odprawię. Baja może miec tylko 1 druzyna, o kolejności decyduje lista rezerwowa (czyli baja ma 1 team z tej listy, jeśli jest na miejscu. Jeśli ich nie ma, a s a kolejni, to oni mogą się podzcepić. Itd.)

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Tak wcześniej miało być inaczej :wink:

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

No cały czas się coś zmienia.
I mamy kolejnych chętnych... Ta Narodowa powoli przestaje mnie bawić, chyba trzeba będzie coś pomyśleć rzeczywiście na miejscami. ;)

Ważny apel: jak ktoś nie będzie mógł przyjechać, coś mu wypadnie albo coś, to niech się z tym nie kryje. Wcześniejsze poinformowanie o tym pozwoli komuś z listy rezerwowej zaoszczędzić nerwów czy znajdzie się miejsce dla niego.

Mam kolejne informacje:
1) przybył nam sponsor. :) Wylosowany team otrzyma bon na zakupy, pozwalający uzupełnić brakujące nóżki i głowki (tudzież kupić np. magnesy) w sklepie bits.pudlo.

2) Znany jest termin kolejnego Bibliothecariusa: 10 maja 2008, w ramach Tygodnia Bibliotek. Miejsce to samo, nad atrakcjami się pomyśli.

P.S. Zdaje się, lubię słowo "kolejny"... ;)

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Johan nie gra :arrow:

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

OK, dziękuję za informację. Ponieważ wycofał się team z Zawiercia ( :( ) to troszkę pozmieniała się lista zgłoszeń.
Mam nadzieję, że wszystkim uda się jakoś poznajdowac pary i chętni wezmą udział w turnieju (może i bez bajów? :) ).

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

I roman gra z Kosmem przez k :lol2:

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

I fajnie. :) Kolejna para skojarzona.

Za to pary szuka (ponownie) Przemek Kulpiński, ponieważ Burack odpadł. Przemek, dla tych co go mogą nie znać, to gracz bretoński (ale może zagrać i imperium) który ma niesamowity dar do wyrzucania 5 i 6...

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

*Zaznacz ze felek wysłała rozpiskę jeszcze :wink: :wink:

Awatar użytkownika
kwiatek
Plewa

Post autor: kwiatek »

No wiec ja tez teraz szukam pary bo sie mojej drugiej polowce pomieszalo na uczelni. Ja jestem graczem HE na liscie jestem jako Olo. Jak ktos jest chetny to zapraszam :wink:

ODPOWIEDZ