WIELKA INKWIZYCJA V - TURNIEJ MASTER - 29-30 marzec 2008

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Uważam, że 15 pkt z testu przy takim formacie i 4 bitwach to za dużo i zbyt wiele może zależeć od testu
Popieram. 10 punktów to powinien byc max (a najlepiej, żeby go w ogóle nie było). Większość bitew na te punkty kończy się wynikami z przedziału 14-6 do 6-14 i ogromną rolę mają punkty z malowania i testu wiedzy.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

marcus_cheater pisze:A trebusz bretoński robiący za katapultę u dwarfów przejdzie?? Wydaje mi się, że powinien, zwłaszcza, że wszystko w nim będzie dopracowane jak by to był oryginlany model...;-)
Jasne ale z dwarficką załogą :wink:

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

the_real_mrx pisze:2 pytania dotyczace "niby proxow".

1) Czy mozna wewnatrz oddzialow Clanratow zastosowac fillery - np. przewrocona kolumna na podstawce 40x40 na ktorej stoi pojedynczy clanrat robi za 4 modele.

2) Podobne pytanie dotyczace Slaveow kiedy wewnatrz oddzialow pomieszam Slavow z Giant-ratami
Tak i Tak - tylko wszystko pomalowane i żeby większość miała WYSIWIG.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Jankiel pisze:
Uważam, że 15 pkt z testu przy takim formacie i 4 bitwach to za dużo i zbyt wiele może zależeć od testu
Popieram. 10 punktów to powinien byc max (a najlepiej, żeby go w ogóle nie było). Większość bitew na te punkty kończy się wynikami z przedziału 14-6 do 6-14 i ogromną rolę mają punkty z malowania i testu wiedzy.
Test będzie za 15 pkt. i tak obcieliśmy go z 20 (jak było rok temu). Malowanie też lekko przycieliśmy. Naszym zdaniem wiedza ze Świata Warhammera jest nieodłączym elementem naszego hobby tak jak pozostałe dwa elementy (gra i tzw. hobbystyka)

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

A ja mam pytanie odnosnie timingow. W jakich godzinach zaczynac sie i konczyc maja poszczegolne bitwy?

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

putanie do organizatorow ...
czy sojusz HE + Lizie otrzymuje bonus +2 do dispella?
Obrazek
Highborn Elves Only!

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

odpowiem za oorgów, masz nadal +1 do dispela, ponieważ wskazujesz maga, który dispeluje czar.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Popieram 15 pytaniowy test wiedzy. 20 bym jeszcze bardziej popierał ;) :P. Integralna część zabawy. A skoro możliwe są potworki w stylu jak widziałem na forum rozpisek arcylektor w imperium i dwa czołgi +sojusznik z chaosu to dla drugiej strony battla też jakieś rodzynki będą.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Murmandamus pisze:Popieram 15 pytaniowy test wiedzy. 20 bym jeszcze bardziej popierał ;) :P. Integralna część zabawy. A skoro możliwe są potworki w stylu jak widziałem na forum rozpisek arcylektor w imperium i dwa czołgi +sojusznik z chaosu to dla drugiej strony battla też jakieś rodzynki będą.
Przykro mi, ale w Lublinie miałem 13 pkt z testu wiedzy, więc zarzucanie mi czegoś takiego jest conajmniej nie na miejscu ;)

P.S. Zapomniałeś o 4 armatach ;)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

trikk pisze:
Murmandamus pisze:Popieram 15 pytaniowy test wiedzy. 20 bym jeszcze bardziej popierał ;) :P. Integralna część zabawy. A skoro możliwe są potworki w stylu jak widziałem na forum rozpisek arcylektor w imperium i dwa czołgi +sojusznik z chaosu to dla drugiej strony battla też jakieś rodzynki będą.
Przykro mi, ale w Lublinie miałem 13 pkt z testu wiedzy, więc zarzucanie mi czegoś takiego jest conajmniej nie na miejscu ;)

P.S. Zapomniałeś o 4 armatach ;)
murmi mial lepszy od ciebie wynik wiec jemu akurat sie nie chwal ;)

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Cosmo pisze:A ja mam pytanie odnosnie timingow. W jakich godzinach zaczynac sie i konczyc maja poszczegolne bitwy?
Jest w regulaminie.

Dodałem szczegłową punktację za malowanie.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

Darek pisze:Sędziom liniowym będą...
oj darek :P polska jezyk trudna jezyk ;)

mozecie dopisac supla na sedziego(ustalone z holanem).
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

CZy przejdzie taki proks?

Na oddzial 21 tomb guardow wejdzie 9 zwyklych TG, 3 z gamezone, champion jako heros 8 szkieletow (bez ew przerobien)

Jezeli nie to jak bardzo musze przerobic szkiele by mozna uznac ich za TG? (bez miec tarcze itp)

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

wszystkich chcacych potrenowac armie na wi zapraszam do lublina 16 marca na lokala z zasadami WI. odpowiedni temat znajduje sie na forum :)

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Jerzyn pisze: mozecie dopisac supla na sedziego(ustalone z holanem).
Ready :D

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Jerzyn pisze:wszystkich chcacych potrenowac armie na wi zapraszam do lublina 16 marca na lokala z zasadami WI. odpowiedni temat znajduje sie na forum :)
Ja bym Jerzyn tylko napisał w tytule "Pre WI" albo coś w ten deseń, żeby ludzie wiedzieli że 16 testujemy rozpy na WI.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

juz zrobione :D

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Darku, skoro nie można pić to macie może zastępczo załatwioną jakąś knajpę, w której piwo nie przekracza 5 zł?
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

the_real_mrx
Plankton

Post autor: the_real_mrx »

Bound itemy liczymy za magiczny level ?? Czy chodzi tylko i wylacznie o sume leveli magow?

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

Pedros pisze:CZy przejdzie taki proks?

Na oddzial 21 tomb guardow wejdzie 9 zwyklych TG, 3 z gamezone, champion jako heros 8 szkieletow (bez ew przerobien)

Jezeli nie to jak bardzo musze przerobic szkiele by mozna uznac ich za TG? (bez miec tarcze itp)
To jak?

ODPOWIEDZ