Kosowo
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Akurat światowym liderem w zadłużeniu zagranicznym to są Stany...
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Nie, nie mogłem.szczurek pisze:@Kerim
To samo mogłeś wyrazić bez bluzgów ...
Ja takie rzeczy widziałem na włastne oczy, nie w tv...
I [kocham] ostrzerzenia, możesz mnie wyciąć.
P.S.
Cała akcja wygląda dosyć żenująco, czekaw jestem, czy polskie "uznanie" ma coś wspólnego z nową propozycją "modernizacja za tarczę" czy polska to tak znowu ze złotego serca...
No i czemu nie uznają Cypru Tureckiego, w odróżnieniu od Basków, rezultat referendum jest raczej z góry znany.
Jakoś na początku umkneło mi piękno tego wyrazu.Taraś pisze:Kosovo je Sbrija!!!
Kerim. Dwa.
Może nie rozumiem wielu rzeczy, może mało przeżyłam. Ale tu jest forum. I regulamin.
Pierwsze to nie problem. albania jest kawałek dalej i jakos nie ma z tym problemów. Druga rzecz jest natomiast sporym problemem. Juz wystarczy jedno naddniestrze będące centrum zorganizowanej przestępczości. Drugie takie "państwo" zdecydowanie nie jest potrzebne.Problem w tym ze w Europie stworzy sie muzulmanskie panstwo ,zyjace z przemytu i handlu narkotykami
Na takiej samej zasadzie możnaby przyłączyć Irak do USA - przeciez najechali, mają tam swoje wojska okupacyjne. Wszystkie przesłanki do aneksji państwa spełnioneNo i czemu nie uznają Cypru Tureckiego
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Chmm... naprawdę nie dostrzegasz różnicy?Jankiel pisze:Na takiej samej zasadzie możnaby przyłączyć Irak do USA - przeciez najechali, mają tam swoje wojska okupacyjne. Wszystkie przesłanki do aneksji państwa spełnioneNo i czemu nie uznają Cypru Tureckiego
Na "takiej samej" zasadzie to grecy mogą chceć zwrotu Konstantynopolu, a nie US przyłączać Irak, jak posiedzą tam dobre kilkaset lat i zamiast arabów będą tam W.A.S.P.y to będzie "taka sama zasada"
Niech mnie ktoś oświeci, i wymieni jedno muzulmańskie państwo żyjące z handlu narkotykami. Tylko niech z łaski swojej najpierw zajży do encyklopedii albo spyta kogoś mondrzejszego co to zmaczy Muzulmańskie państwo.Problem w tym ze w Europie stworzy sie muzulmanskie panstwo ,zyjace z przemytu i handlu narkotykami
tego co widział Kerim nie widziałem..dlatego nie potrafię określić czy mówi prawdę czy nie..
jak mnie nazwie h...m to jego problem..
uważam że Polska nie powinna uznać niepodległości Kosowa...są odpowiednie procedury dotyczące powstawania nowych państw..a nie wyrywanie kawałka terytorium z w miare niezaleznego państwa...
a to że Kosowo uznały USA- nie nasz problem. Nasz "wielki brat zza oceanu " dyma nas już parę ładnych lat. Okłamał nas jeśli chodzi o irak, usiłuje nam wcisnąć tarczę antyrakietową - nie dajac nic w zamian ( w dodatku kłamie o zakończeniu produkcji rakiet Patriot, podczas gdy w najlepsze sprzedaje je do Izraela).Powiedzmy to jasno- dla USA jesteśmy warci tyle co zużyty papier toaletowy...
......
wracajac do Kosowa- ogrodźmy ich płotem, (są poza UE i Schengen), wprowadźmy wizy..niech się kiszą w tym smrodku...
PS. Mówię stanowcze nie takiemu sposobowi załatwiania sprawy. I nie ważne czy będzie to Kosowo, Wolna Republika Bośniaków, czy Wolny Niepodległy Górny Śląsk.
Mówię zdecydowane nie oszołomstwu..polskiemu, kosowskiemu, serbskiemu i innym.
A przy okazji ciesze się że w Polsce mamy kraj w miarę jednolity etnicznie.
jak mnie nazwie h...m to jego problem..
uważam że Polska nie powinna uznać niepodległości Kosowa...są odpowiednie procedury dotyczące powstawania nowych państw..a nie wyrywanie kawałka terytorium z w miare niezaleznego państwa...
a to że Kosowo uznały USA- nie nasz problem. Nasz "wielki brat zza oceanu " dyma nas już parę ładnych lat. Okłamał nas jeśli chodzi o irak, usiłuje nam wcisnąć tarczę antyrakietową - nie dajac nic w zamian ( w dodatku kłamie o zakończeniu produkcji rakiet Patriot, podczas gdy w najlepsze sprzedaje je do Izraela).Powiedzmy to jasno- dla USA jesteśmy warci tyle co zużyty papier toaletowy...
......
wracajac do Kosowa- ogrodźmy ich płotem, (są poza UE i Schengen), wprowadźmy wizy..niech się kiszą w tym smrodku...
PS. Mówię stanowcze nie takiemu sposobowi załatwiania sprawy. I nie ważne czy będzie to Kosowo, Wolna Republika Bośniaków, czy Wolny Niepodległy Górny Śląsk.
Mówię zdecydowane nie oszołomstwu..polskiemu, kosowskiemu, serbskiemu i innym.
A przy okazji ciesze się że w Polsce mamy kraj w miarę jednolity etnicznie.
Ostatnio zmieniony 26 lut 2008, o 13:54 przez Grazbird, łącznie zmieniany 1 raz.
A na koniec wydyma się sam, jak z Afganistanem... Wysłał kasę, wyszkolił bojowników, a potem zostawił na pastwę talibów i potem się zdziwił.Grazbird pisze: a to że Kosowo uznały USA- nie nasz problem. Nasz "wielki brat zza oceanu " dyma nas już parę ładnych lat.
Co do Kosova to mam mieszane uczucia, i dośc małą wiedzę żeby o tym dyskutować. Ktoś napisał o problemach Serbów, Kerim opisał ich "dokonania" (jak chociażby właśnie Srebrenica). UE się wtrąca, a potem znów wyśle lekko uzbrojonych Holendrów żeby "pilnowali".
Niemniej, wydaje mi się, że takie wycinanie na siłę państwa z pogwałceniem praw międzynarodowych to błąd i przyjdzie nam za to zapłacić.
Będzie z tego bida...
Ostatnio zmieniony 26 lut 2008, o 14:05 przez KrzysiekW, łącznie zmieniany 2 razy.
jasne,a n.p Afgancy to utrzymuja sie z uprawy żodkiewki..nie rosmieszaj mnie , wiesz ja akurat bylem w Serbii w 96 i troche inaczej to widze , powszechnie wiadomo ze tzw. "albanska partyzantka" w kosowie to byly zwykle gangi narkotykowe .
Nawet w tak liberalnej prasie jak "wyborcza" mozna poczytac co robia Albanczycy w Kosowie, pala cerkwie ,niszcza wszystko co serbskie , ja sie nie dziwie Serbom ze dostali piany , a najwazniejsze ze takie precedensy przekreslaja pewnien porzadek prawny w Europie ,ktora ma naprawde wystarczajaco problemow .....( patrz zadymy w Paryzu czy w Holandii )
Nawet w tak liberalnej prasie jak "wyborcza" mozna poczytac co robia Albanczycy w Kosowie, pala cerkwie ,niszcza wszystko co serbskie , ja sie nie dziwie Serbom ze dostali piany , a najwazniejsze ze takie precedensy przekreslaja pewnien porzadek prawny w Europie ,ktora ma naprawde wystarczajaco problemow .....( patrz zadymy w Paryzu czy w Holandii )
masakry w strefach bezpiecznych obciążąją ONZ- bo to zdaje się ONZ gwarantował bezpieczeństwo w tych miejscach...
a wojsko holenderskie-ich postawa wtedy to była żenada...
jak już wysłali żołnierzy to powinni spuścić łomot każdemu kto by chciał skrzywdzić ludzi w bezpiecznych strefach- obojętnie czy agresorem jest Serb, Bośniak czy inny ludek.
Nieszczęście tego regionu Europy polega na braku łatwo dostępnych złóż ropy naftowej-inaczej USA już dawno ogłosiłyby "bitwę o demokrację " i poszukiwanie broni masowej zagłady..
a wojsko holenderskie-ich postawa wtedy to była żenada...
jak już wysłali żołnierzy to powinni spuścić łomot każdemu kto by chciał skrzywdzić ludzi w bezpiecznych strefach- obojętnie czy agresorem jest Serb, Bośniak czy inny ludek.
Nieszczęście tego regionu Europy polega na braku łatwo dostępnych złóż ropy naftowej-inaczej USA już dawno ogłosiłyby "bitwę o demokrację " i poszukiwanie broni masowej zagłady..
Jeśli najpierw mówisz o kogoś rozgarnięciu...to jest po Serbsku więc daruj sobie.Jakoś na początku umkneło mi piękno tego wyrazu. Applause
Moje poparcie jest skierowane przeciwko temu tworowi Amerykańsko-Brukselskiemu.Czy ja coś tam napisałem o mordowaniu Bośniaków?Teraz ich mordują?Sory ale twoja uwaga jest żałosna i bezpodstawna.Tzn że jak powiem gdzieś że popieram Niemców w jakiejś sprawie to powiesz mi że popieram mordowanie żydów? Żal.pl
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Ale ja tu jeszcze jestem.b_sk pisze:Mylisz fora, tu są PiM i za takie rzeczy się nie banuje. Już prędzej bym zbanował Kerima za tego ortografa w użytym przez niego synonimie słowa prącie.TruePunk pisze:Edit: chcialbym zapytac czy procedura banowania kerima jest juz w toku, a jjesli nie to czy ten fakt wywoluja jakiekolwiek okolicznosci za wyjatkiem sympatii ktora sie cieszy wsrod moderaturo-administratury.
wojna po rozpadzie Jugoslawii, nawet wojna w 1999 roku to zupelnie cos innego niz to co jest teraz, teraz chodzi o ingerencje USA, UE w uklad geopolityczny swiata wtedy byla wojna domowa...
mnie rowniez w czasie wojny w Jugoslawii tam nie bylo... ba, mialem moze z 8 lat... ale nie wydaje mi sie zeby tylko Serbowie dopuszczali sie mordow... slyszalem przekazy Serbow, ludzi mlodych ktorzy walczyli w tej wojnie, tak samo mordowali i niszczyli Bosniacy, Chorwaci czy Albanczycy.. tyle ze na mniejsza skale, poniewaz to oni sie odrywali... no i dochodzi jeszcze kilku pojebow w stylu Milosevic i innych, ktorzy potegowali dzialania Serbskie... obwinainie za to co sie wtedy dzialo ogól serbow to tak jak mowienie ze wszyscy Niemcy i Rosjanie to psie syny
Serbowie mordowali, ale Bosniacy czy Albanczycy rowniez...
zreszta to nie jest temat o wojnie w Jugoslawii tylko o bezprawnym oderwaniu czesci suwerennego państwa Serbii...
mnie rowniez w czasie wojny w Jugoslawii tam nie bylo... ba, mialem moze z 8 lat... ale nie wydaje mi sie zeby tylko Serbowie dopuszczali sie mordow... slyszalem przekazy Serbow, ludzi mlodych ktorzy walczyli w tej wojnie, tak samo mordowali i niszczyli Bosniacy, Chorwaci czy Albanczycy.. tyle ze na mniejsza skale, poniewaz to oni sie odrywali... no i dochodzi jeszcze kilku pojebow w stylu Milosevic i innych, ktorzy potegowali dzialania Serbskie... obwinainie za to co sie wtedy dzialo ogól serbow to tak jak mowienie ze wszyscy Niemcy i Rosjanie to psie syny
Serbowie mordowali, ale Bosniacy czy Albanczycy rowniez...
zreszta to nie jest temat o wojnie w Jugoslawii tylko o bezprawnym oderwaniu czesci suwerennego państwa Serbii...
OK, a skoro ONZ "obciąża" to serbów co robi?Grazbird pisze:masakry w strefach bezpiecznych obciążąją ONZ- bo to zdaje się ONZ gwarantował bezpieczeństwo w tych miejscach...
tobie wyszło że Kosowo należy do Syberii, i z tego si śmieję.Taraś pisze: Jeśli najpierw mówisz o kogoś rozgarnięciu...to jest po Serbsku więc daruj sobie.
Tak, teraz, nie minęło nawet jedno pokolenie. Jak powiesz teraz że popierasz niemców, to nic, ot, mała ułomność.Taraś pisze: Teraz ich mordują?Sory ale twoja uwaga jest żałosna i bezpodstawna.Tzn że jak powiem gdzieś że popieram Niemców w jakiejś sprawie to powiesz mi że popieram mordowanie żydów? Żal.pl
Ja to widzę inaczej - 1946, niemcy się bużą że im Wrocław zabierają, a tu taki buc, daj my na to holenderski, pisze - 100% poparcia dla braci-niemców.
Kerim. Dwa. [/quote]
Tak, i co dalej? Z tego co pamiętam - trzy.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Może trzy. Naprawdę od tej pory przystopuj z formą postów. Tu nikt nikogo nie chce wycinać, ostrzegać czy banować, za wyjątkiem kilku nadgorliwców, którzy zwykle nie mają wiele do powiedzenia - ja w każdym razie do nich nie należę.Kerim pisze:Tak, i co dalej? Z tego co pamiętam - trzy.Skavenblight pisze:Kerim. Dwa.
Ale to są dwa inne przypadki..Porównujesz dzisiejszą Serbie do Trzeciej Rzeszy?Tak, teraz, nie minęło nawet jedno pokolenie. Jak powiesz teraz że popierasz niemców, to nic, ot, mała ułomność.
Ja to widzę inaczej - 1946, niemcy się bużą że im Wrocław zabierają, a tu taki buc, daj my na to holenderski, pisze - 100% poparcia dla braci-niemców.
Turion bardzo dobrze napisał,w jego poście znajduje sie reszta mojej odpowiedzi.