Gdzie odbędzie się DMP
to ankieta nic nie da bo to chyba nie zależy od tego co chce większość, tylko jakie są możliwości, ja się mogę pobawić w robienie DMP ale jak będzie w lublinie, nie wiem jak inni... szafa robi Dmp wiec i tak on zdecyduje, a jak wybierze z dupy to mniej ludzi będzie - sprawa i tak wygląda tak że na dmp każdy klub wystawia skład - jak będzie w wawie to po kilka, a tak to po jednym góra 2
Zg faworyzuje zachód - Lublin Wschód - wawa jest neutralna ale droga i nikt nie chce tam robić tego turnieju... Z polconem jest za to jeden podstawowy ból - termin, jest do dupy, dlatego właśnie dmp powinno być w wawie moim zdaniem tak jak dotychczas, a jeśli nie to tam gdzie ktoś go wogle zrobi, czyli szafa pewnie...
Zg faworyzuje zachód - Lublin Wschód - wawa jest neutralna ale droga i nikt nie chce tam robić tego turnieju... Z polconem jest za to jeden podstawowy ból - termin, jest do dupy, dlatego właśnie dmp powinno być w wawie moim zdaniem tak jak dotychczas, a jeśli nie to tam gdzie ktoś go wogle zrobi, czyli szafa pewnie...
ankieta? i co z niej wysnujesz? to co kto by chcial? jak dotad sa tylko dyskusje co kto by chcial, ale zadnej sensownej nie bylo propozycji z organizacja. imo w tej chwili tylko zg wlasnie z tego powodu. szafa pewnie postara sie nam ulatwic transport tam.
ale i tak wolalbym gdzies blizej
ale i tak wolalbym gdzies blizej

RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
po ogolnej rozmowie z graczami podczas "Czoka" wszscy jednoglosnie stwierdzili ze dmp w ZG to nie jest najlepszy pomysl... coz moge rzec mnie takze to niezbyt pasuje :/
Czasami mysle ze Ewa w raju opieprzyla nie tylko jablko ale i weza.
W białymstoku tez jest mozliwosc zorganizwoania takiego turnieju w sensie miejsce i organizacja ale zabrkanei blatów i makiet... co do ZG wybaczcie 14h podrozy to ponad mnie ... z cheica bym odwiedzil ZG gdyz nigdy tam nie bylem... ale to ponad moje sily
ja nie widze szans by zorganizowac DMP tak na szybko w Warszawie... problemow jest kilka.. poczynajac od małej aktywnosci srodowiska lokalnego... do tak prozaicznych powodów jakim jest dorobienie odpowiedniej bazy terenowej (stan bazy terenowej Bazyliszka mozna opisac jako: "w rozpadzie"Grail Knight pisze:No to nie wiem, jeśli by były chęci klubów z Wawy to dam głowę że dało by rade zrobić (nie wiem jak z miejscówką) tylko trzeba chęci bo u nas to ostatnio o lokale trudno ;/

licze ze po WI cos sie ruszy z turniejami i bazą w Warszawie - ale nie widze chetnych do organizowania DMP.
pozdrawiam

-
- Kretozord
To mnie niszczy w postach o DMP. ZG złe bo daleko, ściana wschodnia dobre bo bliskoInferno pisze:W białymstoku tez jest mozliwosc zorganizwoania takiego turnieju w sensie miejsce i organizacja ale zabrkanei blatów i makiet... co do ZG wybaczcie 14h podrozy to ponad mnie

Biorąc pod uwagę położenie geograficzne to jest w obu przypadkach nieszczęśliwe do organizacji imprez ogólnopolskich. Macie ta przewagę że zorganizowaliście więcej turniejów ale jeśli chodzi o dojazd to różnica jest minimalna.
Pozdrawiam
mowienie ze lublin ma dobry dojazd czy bron boze bialystok to jest fantastyka pelna geba.
ale chodzi o cos innego - lokalizacja w wawie sprawiala, ze do turnieju wmiare dobry dojazd mieli wszyscy. i gadanie ze 'kto chce to pojedzie nawet i 14h' nie ma sensu - bo jest duzo osob, ktore chca ale tyle nie pojada.
Magia DMP polegala na tym, ze najwiekszy singlowy master mial 90 osob, a DMP mialo ich 200. wlasnie przez liczne mobilizacje na szczeblu lokalnym, wyciaganie kumpli itd. Odebranie tego bonusu zdecydowanie zmniejszy liczbe graczy.
I nie jestem pewien, czy w takim wypadku gdy turniej bedzie dla srodowiska w okolicach ZG-Gorzow + paru maniakow mozna pokusic sie o nazywanie go Mistrzostwami Polski.
A raczej jestem pewien - ze nie zasluguje w takim wypadku na range mastera i basta (jesli bez tej rangi obroni liczebnosc i prestiz, znaczy ze sie pomylilem - jesli nie, niech DMP poza granice warszawy nosa nie wychyla)
ale chodzi o cos innego - lokalizacja w wawie sprawiala, ze do turnieju wmiare dobry dojazd mieli wszyscy. i gadanie ze 'kto chce to pojedzie nawet i 14h' nie ma sensu - bo jest duzo osob, ktore chca ale tyle nie pojada.
Magia DMP polegala na tym, ze najwiekszy singlowy master mial 90 osob, a DMP mialo ich 200. wlasnie przez liczne mobilizacje na szczeblu lokalnym, wyciaganie kumpli itd. Odebranie tego bonusu zdecydowanie zmniejszy liczbe graczy.
I nie jestem pewien, czy w takim wypadku gdy turniej bedzie dla srodowiska w okolicach ZG-Gorzow + paru maniakow mozna pokusic sie o nazywanie go Mistrzostwami Polski.
A raczej jestem pewien - ze nie zasluguje w takim wypadku na range mastera i basta (jesli bez tej rangi obroni liczebnosc i prestiz, znaczy ze sie pomylilem - jesli nie, niech DMP poza granice warszawy nosa nie wychyla)
ciekawe stwierdzenie...rok temu DMP tez polaczono z Polconem a termin roznil sie raptem o 2 dniZ polconem jest za to jeden podstawowy ból - termin, jest do dupy,
tak naprawde wszystko pozostaje w gestiiorganizatorow+mozliwosci logistycznych; biorac pod uwage ze mozna sie spodziewac 120+osob to nie jest takie proste
Mistrzostwa sa organizowane...nie wazne gdzie,albo sie z tym godzisz i chcesz rywalizowac o tytul albo nie(wzgledy nikogo nie interesuja)I nie jestem pewien, czy w takim wypadku gdy turniej bedzie dla srodowiska w okolicach ZG-Gorzow + paru maniakow mozna pokusic sie o nazywanie go Mistrzostwami Polski.
podobnie rzecz sie miala z letnimi olimpiadami w Los Angeles i Moskwie
mozliwe choc nie przesadzoneOdebranie tego bonusu zdecydowanie zmniejszy liczbe graczy.
z drugiej strony moga sie pojawic ludzie ktorym nie chcialo sie dymac pol polski w druga strone

[/quote]nie zasluguje w takim wypadku na range mastera i basta
co do ZG wybaczcie 14h podrozy to ponad mniegrasz dla tytulu mistrza czy patrzysz tylko na pkty?
IMO przesadzony czas-tyle byloby przy oficjalnych polaczeniach PKS,jezeli z wawy macie wynajety autokar to calkiem sporo czasu zaoszczedzone
czy napisalem ze mam zamiar organizowac DMP w białymstoku czy ujołem ze nie mamy bazy terenowej a ty chyba nas dyskwalifikuje...kurka_z_podworka pisze:To mnie niszczy w postach o DMP. ZG złe bo daleko, ściana wschodnia dobre bo bliskoInferno pisze:W białymstoku tez jest mozliwosc zorganizwoania takiego turnieju w sensie miejsce i organizacja ale zabrkanei blatów i makiet... co do ZG wybaczcie 14h podrozy to ponad mnie
Biorąc pod uwagę położenie geograficzne to jest w obu przypadkach nieszczęśliwe do organizacji imprez ogólnopolskich. Macie ta przewagę że zorganizowaliście więcej turniejów ale jeśli chodzi o dojazd to różnica jest minimalna.
Pozdrawiam
Dla mnie moze byc DMP w ZG ale nie pojade tam ze wzgledu na 14h podrozy i nie dziwie sie ze byscie do Białegostoku tez nie przyjechali...
-
- Kretozord

Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
No właśnie ;] To chodzi o to aby zmobilizowac nasze Warszawskie kluby, szukając dobrej miejscówki i ruszyć turniejowe środowisko battla w tym miejscu no bo jakoś i lokali braknie...Asassello pisze:ja nie widze szans by zorganizowac DMP tak na szybko w Warszawie... problemow jest kilka.. poczynajac od małej aktywnosci srodowiska lokalnego... do tak prozaicznych powodów jakim jest dorobienie odpowiedniej bazy terenowej (stan bazy terenowej Bazyliszka mozna opisac jako: "w rozpadzie"Grail Knight pisze:No to nie wiem, jeśli by były chęci klubów z Wawy to dam głowę że dało by rade zrobić (nie wiem jak z miejscówką) tylko trzeba chęci bo u nas to ostatnio o lokale trudno ;/)
licze ze po WI cos sie ruszy z turniejami i bazą w Warszawie - ale nie widze chetnych do organizowania DMP.
pozdrawiam
Co do miejscówek to jest problem, a z tego co mi wiadomo sami narobiliśmy go (picie alkoholu)... No bo nie wiem czy Narbutta zaspokoi zapotrzebowania DMP.

miejscowki sa, ale trzeba lepiej poszukac
zreszta nie musi byc przeca w centrum wawy, moze jednakowoz odbyc sie w wesolej czy gdzie tam indziej w okolicach.

RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
kurde Zielona Góra ładne miasto, ale z Trójmiasta to 10 lat świetlnych...
wątpię, że do ZG pojedzie więcej niż jeden skład...a na ostatnim DMP było od nas 5 składów!
zasadniczo to lepiej już zrobić w Londynie ...tylko 2.5h drogi
wątpię, że do ZG pojedzie więcej niż jeden skład...a na ostatnim DMP było od nas 5 składów!
zasadniczo to lepiej już zrobić w Londynie ...tylko 2.5h drogi

albo w GlasgowMapet pisze: zasadniczo to lepiej już zrobić w Londynie ...tylko 2.5h drogi

The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
tak szczerze, to zdecydowanmie wolalbym czysto battlowe DMP na narbutta, niz polaczone z polconem w ZG. mimo ze mam blizej.Grail Knight pisze:No bo nie wiem czy Narbutta zaspokoi zapotrzebowania DMP.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.