Nie wiem ile w tym prawdy źródło to samo co przy plotce o skinkach z t3Ok guys, dont go after me if I sound too wild here:
>> Marked Saurus are still Core choices! [[[but can not have more marked Saurus than regular Saurus units]]]
>> Skinks double their attacks when they charge! [[[dont ask, dont tell!!!]]]
>> Rare/Special (???) unit, Skink Priest Acolytes! [[[again, your guess as good as mine here]]]
>> Slann pick their spells! Yes, PICK their spells!
Again, dont shoot the messenger. [assuming any of this holds water]
Plotki na temat 7-edycyjnych Lizaków
Moderator: Ziemko
Jakby slann wybierał czary to byłoby fajnie, no i podwójny atak dla skinków przy szarży, ale rzadko się gra skinkami walcząc wręcz chyba.
Taa, jakby skinki były droższe to by trochę zepsuło ich klimat. A saurusy mogłyby być trochę silniejsze jak na pkt ich.
Skinkom niczego nie brakuje. poprawy wymagają saurusi, rada najprostsza to obniżenie kosztu punktowego do akceptowalnego poziomu. Tendencja obniżania kosztu jest widoczna w nowych kodeksach, więc obstawiam że saurus będzie kosztował 10 pktów.
Ja bym wolał żeby saurusy były silniejsze, nie tańsze, bo jakby były tańsze to zbliżyłyby się do skinków, czyli byłoby ich dużo.
Co rozumiesz przez słowo "silniejsze" ? Może niby mają mieć 5 siły co? Albo 5 tafa? Albo 4 ws ? Bez przesady , wystarczyłoby je potanieć , a co z tego jakby były równie częste w rozpiskach jak skinki ? W końcu byłaby jakaś alternatywa , piechota z static CR , a nie tylko skinki . IMO muszą obniżyć koszt saurusów .ANtY pisze:Ja bym wolał żeby saurusy były silniejsze, nie tańsze, bo jakby były tańsze to zbliżyłyby się do skinków, czyli byłoby ich dużo.
P.S Gdyby dac saurusom ws 4 to by trza było obniżyc siłę , bądź coś innego . Bo z ws 4 , tafem 4 i siłą 4 byli by lepsi np: od takich grave guardów .
Mogłyby być tańsze o ile skinki też byłyby tańsze i wyszłoby na jedno. Poza tym przed GW da się bronić - np. zmniejszając pułap punktowy bitew. Np. zamiast na 2000 grałoby się na 1500, czy jakoś tak. Według mnie mogliby być silniejsi od GG, tamci to zwykłe żołnierzyki w zbrojach płytowych, Jakby po prostu GG mieli większy T, to saurusy mogłyby mieć 4 ws, ale mogłyby mieć czegoś innego więcej, jakieś zasady specjalne. Zrobienie jednostki silniejszej nie oznacza tylko zwiększenie jej S/T/WS.
dac im zasade elite warriors i samo zloo się robi
A czy saurus, ktory jest 2 razy ciezszy, ma ogromny leb, piesc wielkosci ludzkiej twarzy i ktory dodatkowo od wyklucia sie (bo lizaki sie chyba wykluwaja, nie?) jest trenowany do walki wrecz nie powinien byc silniejszy od zwyklego szkieleta w jakimstam pancerzu? Dla mnie Saurusy powinny miec 4 WSa, byloby przyjemnie... Choc nie gram lizardmenami to jednak 4 wsa na saurusach byloby okKorin pisze:P.S Gdyby dac saurusom ws 4 to by trza było obniżyc siłę , bądź coś innego . Bo z ws 4 , tafem 4 i siłą 4 byli by lepsi np: od takich grave guardów .
PS Skinki z 2 atakami w szarzy? A to niby z jakiej racji? U saurusow mozna to wytlumaczyc jeszcze jako atak ogonem lub cos... ale u skinkow? Bez przesady...
skinki też mają ogon ^^
Anty przestań spamować ."skinki też mają ogon " I co z tego ? Jak sa mniejsze niż goblin , maja tafa 2 . Myślisz , że takim małym ogonkiem byłby w stanie walnąć z siłą 3 ? Bez przesady . Wiem , ze jestes nowym generałem lizardmenów , ale nie pisz takich rzeczy , typu skinkowy 2 atak , albo silniejsze saurusy . Albo nie doceniasz swojej armii i jej siły(o czym mogłem się przekonać grający nimi i przeciwko nim , że sa silne ) , albo chcesz z nich zrobić kolejne przegięte DL albo i bardziej .ANtY pisze:skinki też mają ogon ^^
Skinki tańsze ... OMG one moim zdaniem teraz są za tanie jak na ich możliwosci
Skinki- najtańszy i najlepszy skirmisz w WFB a Wy marudziecie. Powinni saurusy poprawić cenowo tak 10 pkt powinny kosztować. WS 4 odpada, to "tępe mięśniaki" wystarczy że mają 2 ataki. Powinni im dac na starcie +1 AS i może 8LD.
BTW z tego co pamietam to w 5 edycji saurusy miały dodatkowy tłumaczony jako atak tarczą.
A co do siły 3 i 2 atakow skinków to taka plota poszła.
BTW z tego co pamietam to w 5 edycji saurusy miały dodatkowy tłumaczony jako atak tarczą.
A co do siły 3 i 2 atakow skinków to taka plota poszła.