Co nam się urodziło? - nowe, cudowne Mroczne Maleństwa :>
Moderator: Yudokuno
- Temple Guard
- Falubaz
a możesz zdradzić cóz to jest?Shino pisze:jest

Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
- Temple Guard
- Falubaz
Tyle to ja wiem, ale coś ostatnio o tym nic nie słychać.Andy pisze:baner Ward 5+ na strzelanie.. przynajmniej takie ploty były niegdyś.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
ward z bannera? Ee a po co komu ward? No może na Koksach albo bg jak nie damy asfa.
To ma być ward od strzelania, choć przyznam że wcześniej o takich plotkach nie słyszałem. Teraz to znowu zależy ile miałby kosztować, bo jeśli ponad 25pkt to mogli go sobie podarować. Jeśli jednak 25pkt to, warto go mieć, czasem może się przyda na armie z dużą ilością jednostek strzelających, szczególnie na witchkach, odciążył by trochę kocioł zanim rozpocznie się walka, ale będzie to raczej opcja 3-4 wyboru.
- Paraszczak
- Falubaz
O wardzie z Bannera nic mi nie wiadomo. Wiem o przedmiocie dla bohatera powodującym społowienie BS, jeśli się strzela do niego lub do oddziału, w którym on jest. Nie wiem z której sekcji i ile kosztuje.
o to, to, to ;;) zwieksza przezywalnosc od ostrzlu i nawet na lucznikow tk dzialaParaszczak pisze:O wardzie z Bannera nic mi nie wiadomo. Wiem o przedmiocie dla bohatera powodującym społowienie BS, jeśli się strzela do niego lub do oddziału, w którym on jest. Nie wiem z której sekcji i ile kosztuje.

- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
znaczy? Bo tk łucznicy i tak trafią na 5+ olewając bs.
- Temple Guard
- Falubaz
A więc jednak coś jestShino pisze:o to, to, to ;;) zwieksza przezywalnosc od ostrzlu i nawet na lucznikow tk dzialaParaszczak pisze:O wardzie z Bannera nic mi nie wiadomo. Wiem o przedmiocie dla bohatera powodującym społowienie BS, jeśli się strzela do niego lub do oddziału, w którym on jest. Nie wiem z której sekcji i ile kosztuje.

EDIT:
Mylisz się. To, że trafiają "zawsze" na 5+ to zbytnie uproszczenie. W rzeczywistości chodzi o to, że nie mają kar i bonusów do hita. A więc rzeczy zmianiające BS mają na nich wpływ.Murmandamus pisze:znaczy? Bo tk łucznicy i tak trafią na 5+ olewając bs.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
a czy sharda można brac na różnych bohaterach czy tylko w jednym może byc kilka?
- Temple Guard
- Falubaz
Z rzeczy poprawiających w jakiś sposób przezywalność oddziału widzę w plotkach na Warseer jeszcze przedmiot dający MR(1) za 15 punktów. Zawsze można by go dać championowi.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
właśnie o to pytam podobno można więcej jeden kupic i się kumuluje więc czy to cos można brac tylko na jednej postaci czy można na kilku.
- Paraszczak
- Falubaz
Nasza pro-broń (czytaj - najdroższa z sekcji Magic Weapon) to Executioner's Axe. S=2xT (up to 10), D3W, ASL, Models on foot only, 80pts.
W zasadzie myślałem, że kupa totalna ale przeprowadziłem kilka testów. Dreadlord z tą bronią jest naprawdę morderczy. Kulałem "na sucho" przeciwko Star Dragonom , Czołgom, Tyrantom, Gigantom, wszelakim Rydwanom i innym -om. Jak złapisz, to uśmiercisz.
W zasadzie z hatem koleś wsysa wszystko, a z Amulet of Protection to i nawet coś czasem ustoi. W oddziale z ASF Bannerem, to bym takiego Smokiem nie szarżował. Dodać do niego armię piechotną, Assassina z lataniem i 3 małych magów z Shadow i robi się całkiem fajnie. Armia raczej klimatyczna i nie wróżę jej powodzenia na turniejach, aczkolwiek potęga tego chłopa w HtH warta jest zastanowienia.
Co do MR(1) - działa normalnie. Czyli na 2 różnych postaciach się nie kumuluje, ale możesz jednej postaci wykupić więcej, niż 1.
W zasadzie myślałem, że kupa totalna ale przeprowadziłem kilka testów. Dreadlord z tą bronią jest naprawdę morderczy. Kulałem "na sucho" przeciwko Star Dragonom , Czołgom, Tyrantom, Gigantom, wszelakim Rydwanom i innym -om. Jak złapisz, to uśmiercisz.
W zasadzie z hatem koleś wsysa wszystko, a z Amulet of Protection to i nawet coś czasem ustoi. W oddziale z ASF Bannerem, to bym takiego Smokiem nie szarżował. Dodać do niego armię piechotną, Assassina z lataniem i 3 małych magów z Shadow i robi się całkiem fajnie. Armia raczej klimatyczna i nie wróżę jej powodzenia na turniejach, aczkolwiek potęga tego chłopa w HtH warta jest zastanowienia.
Co do MR(1) - działa normalnie. Czyli na 2 różnych postaciach się nie kumuluje, ale możesz jednej postaci wykupić więcej, niż 1.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
tak ale chodzi mi o to czy można da np czempionowi coldów i np gościowi na mantikorze 2 i w tym stylu dla ochrony antymagicznej kilku jednostek w ten sposób.
Znaczy Always Strike Last jest zamieniany przez always strike first?
Znaczy Always Strike Last jest zamieniany przez always strike first?
- Paraszczak
- Falubaz
Tak. To działa jak Scrolle, tylko nie jest Arcane i mogą nosić wszyscy.Murmandamus pisze:tak ale chodzi mi o to czy można da np czempionowi coldów i np gościowi na mantikorze 2 i w tym stylu dla ochrony antymagicznej kilku jednostek w ten sposób.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
a to perfect. w sam raz dla czempionów przedmiot można w niemal totalnie niemagicznej armii tym grywać. Hoho. A w normalnej można sobie poszaleć i oszczędzić na scrollach co zwiększa defensywę magiczną dzieki czemu możemy nastawic się jeszcze ofensywniej.
- Temple Guard
- Falubaz
A więc jedna z niewielu rzeczy bolących DE będzie mocne strzelanie, ale nie będzie najgorzej 

jak usłyszałem o tym toporku to sie nieco niezdrowo podjadałem.Paraszczak pisze:Nasza pro-broń (czytaj - najdroższa z sekcji Magic Weapon) to Executioner's Axe. S=2xT (up to 10), D3W, ASL, Models on foot only, 80pts.
W zasadzie z hatem koleś wsysa wszystko, a z Amulet of Protection to i nawet coś czasem ustoi. W oddziale z ASF Bannerem, to bym takiego Smokiem nie szarżował.
Ryzykując generała na smoku z tym podporem można zaryzykować szarże na "wszystko" nawet od frontu (wyjątkiem niektóre kloce piechoty).
Jakikolwiek pojedynek i zawsze naklepiesz 6W z Overkilla.