Galharena prac ciąg dalszy 26.09.2020 - Grey Knights
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Re: Galharena prac ciag dalszy 28.03.15 Annoited
Wygląda świetnie, jak zwykle.
Dzięki mam nadzieje, ze starczy mi cierpliwości zeby pomalowac na taki poziom caly oddział:))
Pare fotek mojej armii, z którą udalo mi się zając III miejsce w Szczyrku;))
Bardzo ładni Ellyrianie
WIP gwardii, korpusy sa własnie w malowaniu, ale dół juz czeka gotowy;))
- PAWEL.KAROLAK
- "Nie jestem powergamerem"
Szaleństwo!
High Elves
Wojna o Brodę!
Wojna o Brodę!
moje marzenie się spełnia... smocza gwardia
Tez mi się zawsze taki oddział marzył, wiec stwierdziłem ze czas go zrobić samemu
Ten pan z poprzedniej strony to filler do nich:)
Ten pan z poprzedniej strony to filler do nich:)
Mają się wyróżniać, poza tym to niby elita:p
a od dawna marzył mi się taki oddział, pomalowany w niestandardowy sposób, Dragon Guards, wiec teraz sam się nie mogę doczekać aż ich skończę :pp
a od dawna marzył mi się taki oddział, pomalowany w niestandardowy sposób, Dragon Guards, wiec teraz sam się nie mogę doczekać aż ich skończę :pp
- Kacpi 1998
- Masakrator
Strasznie mi się nie podoba brak różnorodności podstawek. Jakbyś zrobił pierwszy szereg po kostki w wodzie, drugi tak jak zrobiłeś i trzeci całkowicie na skale było by logiczniej według mnie. Wykonanie oczywiście bardzo dobre ale bez jakiegokolwiek sensu
hehe ten temat byl juz wiele razy wałkowany;)
Wiem, ze to nie jest logiczne rozwiazanie, ale lubie, gdy obojtęnie jaką formacje nie przyjme, to pierwszy szereg zawsze ma wodę na podstawkach, poza tym dowolność ustawienia modeli;)
Jak przykleję figury to w 2 szeregu nie bedzie widac wody
Wiem, ze to nie jest logiczne rozwiazanie, ale lubie, gdy obojtęnie jaką formacje nie przyjme, to pierwszy szereg zawsze ma wodę na podstawkach, poza tym dowolność ustawienia modeli;)
Jak przykleję figury to w 2 szeregu nie bedzie widac wody
ogólnie cieszę się, że nie zrobiłeś WL z DP, bo taki pomysł mi od lat chodzi po głowie Może się kiedyś zabiorę ale przeraża mnie wydanie 1000 zł na jeden oddział 30 plastikowych ludzików, fakt, że jest jeszcze 30 zajebistych SH do tego jakoś mnie nie pociesza ...
Nie wydałem tyle na to, powiedziałbym wręcz, że jest to zrobione po taniości
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Faktycznie te głazy z korka w takiej formie, jak obecnie, wyglądają troszkę dziwnie. Za dużo szczelin na ich powierzchni. Jednak pakowanie kory sosnowej na małe podstawki też nie zawsze daje dobry efekt - kora w małych kawałkach ma tendencję do łuszczenia sie, a ponadto nieco trudniej mocować figsy. Jednak jak już człowiek ogarnie, to imho kora wygląda lepiej. Ja staram się większe głazy robić z kory, zaś mniejsze kamienie z kruszonego korka... W przypadku tych konkretnych podstawek po prostu część szczelin na górnej powierzchni głazów pozalepiałbym - na przykład wikolem - i już. Choć z drugiej strony to małe podstawki i po ustawieniu figsów szczeliny nie będą aż tak widoczne...r0m pisze:przesiądź się z korka na korę sosny, będziesz miał bardziej "głazowaty" efekt po tym co jest na filerze wnioskuję, że o to ci chodzi.
Wipek gwardii, juz prawie na wykończeniu, zostały refleksy na gemach, czerwienie, jakies freehandziki i krawedziowanie na metalikach, ale to juz pojdzie szybko moim zdaniem
Zaczyna mi się efekt podobać i cos czuje, ze jak ich złoże do kupy to bedzie fajny efekt koncowy
Jaram się na ten momemt, jak za przeproszeniem, flota Stannisa
Sorry za takie fotki, ale robione na szybko telefonem, potem obiecuję lepsze;)
Zaczyna mi się efekt podobać i cos czuje, ze jak ich złoże do kupy to bedzie fajny efekt koncowy
Jaram się na ten momemt, jak za przeproszeniem, flota Stannisa
Sorry za takie fotki, ale robione na szybko telefonem, potem obiecuję lepsze;)