Pytania co do Vc

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
misha
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Pytania co do Vc

Post autor: misha »

Wampir mając Sceptre de Noirot tworzy nowy oddział zombii D3+9 :) D3+4 normalnie

Summon Undead Horde nie działa na całym stole. Przeczytaj FAQ do VC.
http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... dition.pdf
Efekt leczenia 3D6 woundów działa na zasadach Invocation of Nehek czyli 18" od rzucającego Wampira zgodnie z zasadami tego czaru. Czyli Vampire, Ethereal i kawaleria po 1 woundzie, piechota ile chcesz a Fell Baty wg Balancing Patcha D3 (czyli jak rzuciłeś 3D6 18 i chcesz uleczyć 3 rany dla Fell batów to zużywasz 6ptk i zostaje Ci 12 na inne jednostki), bez balancing patcha ile chcesz także w army booku nie ma na to ograniczenia.
Efekt nowego oddziału zombiaków zgodnie z zasadami czaru Raise Dead.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Lordzik
Mudżahedin

Post autor: Lordzik »

Nie do końca - zużywasz normalnie punkty [bez żadnych przeliczeń i mnożeń] i możesz wskrzesić tyle batów, na ile Ci pozwalają moce. Nigdzie nie jest napisane, że wskrzeszając baty masz jakieś graniczenia. Wskrzeszasz jak piechotę.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

BP wskrzesza D3, wiec mi to sugeruje ze leczysz polowe tego co piechocie? rozumiem, ze czar jest na 12+, ale nie chce mi sie wierzyć, że mógłbym sobie dorobić 15 woundów dla batów, pomijając fakt zasadności tej decyzji, i nikt się o to by nie burzył
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Lordzik
Mudżahedin

Post autor: Lordzik »

Stety/niestety ale tak jest - dopóki nikt tego nie sprecyzuje, to można wskrzesić cały oddział batów jednym rzutem.

Ograniczenie d3 samo w sobie nic nie daje - normalnie inną piechotę wskrzeszasz d6 invokacją [poza zombie] czy to znaczy, że przyzwaniem możesz maks 6 sztuk?

Awatar użytkownika
Gregor
Chuck Norris

Post autor: Gregor »

Jutro gram 1 bitwe na mał pkt ,ale mam dylemat co do bohaterow.1 to BSB biegacz ,ale nie wiem co dac 2?

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Lord_Vampyre pisze:Stety/niestety ale tak jest - dopóki nikt tego nie sprecyzuje, to można wskrzesić cały oddział batów jednym rzutem.

Ograniczenie d3 samo w sobie nic nie daje - normalnie inną piechotę wskrzeszasz d6 invokacją [poza zombie] czy to znaczy, że przyzwaniem możesz maks 6 sztuk?
Imho nie. Stosując analogię. Czar działa w drugim przypadku dokładnie jak IoN, Bp ogranicza IoN w stosunku do batów do d3. Ale to tylko imho, warto by Barba spytać lub kogoś innego z LS, coby jakiegoś zonka nie było.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Czy Abyssal Terror (czy jak to to sie zwie, ale siedzi na nim taki zajebiaszczy wampir z lancą) ma jakiegoś sava? Czy po prostu rany w niego wchodzą jak chcą byle tylko trafić i sie przebić?
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

nie ma żadnego sejwa przez co jest plewny.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

To już lepszy Zombie Dragon. Ehh a tak mi sie model podoba... Może ktoś jednak na tym grał i jest zadowolony? I jeszcze pytanko czy generałowi można dać tą moc która czyni go eterycznym? I czy w eterycznej formie bohater może dołączyć do takich np. szkieletów?

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
DiabliQ
Mudżahedin

Post autor: DiabliQ »

cytuje:
"WIDMOWA FORMA: wampir podlega zasadzie Eterycznye. Oznacza to jednakże, że nie będzie mógł przyłączyć się do nie-eterycznej jednostki czy tez dosiadać nie-eterycznego wierzchowca, nie będzie mógł również używać magicznych przedmiotów."
Obrazek

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Ale moge go wsadzić na tego steeda co ma eteryczny ruch i dołączyć do Black Knightów?

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Dark Knight pisze:Ale moge go wsadzić na tego steeda co ma eteryczny ruch i dołączyć do Black Knightów?
Wierzchowce black knightów są eteryczne ale tylko przy zasadach ruchu - rany dostają normalnie, a więc jak dla mnie eteryczny wampir ani nie może dosiadać takiego wierzchowca ani przyłączyć się do oddziału black knightów.

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Spectral z buta tylko.
Plecam czytanie codeksu :roll:

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Dark Knight pisze:Szczególnie jak gram WoCh a AB do VC mam w pdfie i mi sie go wrednie czyta na kompie...
Myślisz, że to zwalnia Cię z czytania?
Nie tylko Ty masz kodeksy w pedefie. Znając życie nawet do niego nie zajrzałeś tylko w abeku rozpę zrobiłeś i dopytujesz bo łatwiej [-X

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Poszły nożyce - chcecie śmiecić wymieńcie się w PM waszymi gg i tam po sobie jechać możecie.
Koniec ze śmieceniem :twisted:
Obrazek

Awatar użytkownika
DiabliQ
Mudżahedin

Post autor: DiabliQ »

przeglądałem siec nie raz i nie znalazłem polskiej wersji... z resztą powinienes ćwiczyć języki obce bo w tych czasach zawsze sie przydaje duzy zasób słów zwłaszcza z angielskiego :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

DiabliQ pisze:przeglądałem siec nie raz i nie znalazłem polskiej wersji... z resztą powinienes ćwiczyć języki obce bo w tych czasach zawsze sie przydaje duzy zasób słów zwłaszcza z angielskiego :)
A to niby do kogo tekst?

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

To nie do Ciebie :)
Wcześniej był post z prośbą o pdf-a więc poleciał w nicość.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

A to przepraszam.

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Mam pytanie - czy rany odniesione przez np hydrę w wyniku krzyku Bashee podlegają regeneracji ? I drugie pytanie : czy banshee może krzyczeć na oddział zajęty walką ?

Zablokowany