Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
wertex
Chuck Norris

Re: Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...

Post autor: wertex »

Pewno zwiększa zasięg

14+/36"
18+/48"

@Szmyt
To wsadzaj Straż Morską z Lothern, przy losowych scenariuszach sprawdzi się! :D

Edit:
Choć powinni wsadzić Srebrne Hełmy do core, ponieważ według Fluffu jest to jednostka złożona ze szlachciców z każdej prowincji. Ale GW ma nas w głębokim poważaniu.
EAT SLEEP CONQUER REPEAT

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

wertex pisze:- Trickster’s Pendant and Staff of Solidity: rules revised to align to the new Loss of Control rules;
Loss of Control = miscast ? Mam nadzieję, że tak. Bo inaczej będę musiał zmienić złożenie mojego arcymaga.

Ale najważniejsze, że mamy tego "supreme ASF" :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

ja zaczynam widzieć miejsce dla SM, ale w zależności od przeciwnych buildów armi. Jak nagle będzie wysyp slavów, szkieletów, goblinów i innego ścierwa z WS2 to 10-12 SM będzie u mnie częstym widokiem pod jednym warunkiem, nie wiem kiedy robi się free reform za muzyka? Przed szarżami czy po szarżach i czy nawet w kombacie można? Móglby ktoś mnie oświecić? Wtedy taki oddzial tnie to ścierwo nawet ustawione w horde. Oczywiście SM jako support jednostka/i gdyż dalej zastanawiam się jaki wystawić uber kloc, czy WL czy PG... WL tną teraz niemilosiernie, jednak 6I u PG, oraz ward czyni z nich równie świetną jednostkę. Na pierwszy rzut oka każdy unit u nas jest grywalny! no może oprócz dalej SW :P i poniekąd troszkę LSG, jakoś i tak dalej ich nie widzę, wolę już kombinację luczników z spearelfami, którzy być może rónież na stale zagoszczą do mej rozpy, ale w liczbie 20 typków, może 25, albo 2x20 na flanki. Bardzo mi wraca chęć do gry i na początek chyba będę testowal rozpiski z niewielkim procentem herosów, coś mi się wydaję, że to jednsotki HE mają mega upgreada :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Andrzej
Pan Spamu

SM? Jak najbardziej! Ale tak jak napisałeś, w liczbie max 10-12. Więcej się zwyczajnie nie opłaca z racji tego, że z drugiego szereg bije tylko jeden koleś.

Dla mnie deathstara można robić tylko z WL. PG nadal bardzo boli brak stubborna. A kloc warty 1000 pkt nie powinien zdawać breaka na 6-7.

PG są ok jako po prostu jeszcze jedenunit do walki, w liczbie ok 20. A koło nich klocek spearów albo WL. Ale jeśli chcesz robić jeden mega uber kloc ze wszystkimi bohaterami, to tylko WL.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

sęk w tym, że jakoś mam mieszane uczucia co do bohaterów. Jakoś teraz za latwo ich zabić. Myślę troszkę nad princem na sun dragonie ze star lancą do ubijania jakiś śmiesznych rzeczy... ewentualnie na orle z vambrenckami, AoC i grejtem do zabijania parków maszynowych. Mój uber kloc to jakiś 30 typków, bez herosów. Np. wg. moich obliczeń klocek 30 PG zdecydowanie lepiej sprawdzi się z klockiem 30GG z shieldami i regenką niż 30WL, ale jak już WL to chyba z flammingami będzie standard?
WL bardziej mi przemawiają, mam ich tylu po prostu :) i jednak ten stuborn, coś glupiego wejdzie na bok i stoją, z PG tak nie będzie...
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Andrzej
Pan Spamu

Jeśli już podałeś ten przykład, to pamiętaj, że WL w pierwszej turze powinni zabić BSB z drakenhofem :)
Teraz już wiesz, czemu WL są lepsi?

Kosa pisze:WL bardziej mi przemawiają, mam ich tylu po prostu :) i jednak ten stuborn, coś glupiego wejdzie na bok i stoją, z PG tak nie będzie...
Dokładnie.

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Post autor: Jab »

To dziwne... pierwszy raz słyszę plotkę że jednak coś zrobią z naszym lorem... ponieważ np. lore bestmenów zostawili w świętym spokoju, no ale nie obrażę się jeżeli dopakują nam FoP czy VU <może będzie niszczył wszystkie przedmioty od razu?> :twisted:
Paskudny uśmiech power gamera

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

taa itemy i sztandary naraz :D hehe

jak ostatnio liczyłem 21 SM vs 50 Slavów, to wszystkie slavy padły po 3 turach CC ^^
takze SM jak dla mnie są super odpowiedzią na takie wielkie kloce ;)

ja ogolnie na tą edycje chcialbym grac tymi figsami co mam, zeby znowy duzo nie inwestowac... moze tylko 14 spearów...

W rozpie więc zamierzam wrzucic wszystkich WL jakich mam czyli 34 z SoB (585pkt, horda) i 21 SM(395pkt, 3x7) - mam ich 17, ale filler na 4 sie zrobi i bedzie git :D (btw. ma ktos jakis ciekawy pomysl na filler 40x40 do SM?).
W corach pewnie zostaną 2x 10 łuków(220pkt, 2x5) + 30 LSG(415pkt, 4x7+2) - mam 16, 14 sie dokupi, a i punktowo akurat wychodzi zapchany limit corów 25% na 2500pkt.
zostaje 870 na bohaterów(tu mam najwiekszy dylemat...) i moze jeszcze jakis oddział do pomocy(6 DP albo 12 PG, 2 orły?)

tyle odemnie
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Post autor: Jab »

Miałem na myśli że na konkretnym bohaterze :wink: W sumie jednak bardziej mi się podoba że wszystkim :twisted:
Paskudny uśmiech power gamera

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Ja pewnie dokupię ptaszydła i zainwestuję w PG (już od dawna za mną chodzą, ale jakoś nie było promocji w Media Markt). Pewnie wezmę z kimś na spółę 2x podstawkę jeśli będzie sensowna (ER i LSG się przydadzą), obawiam się tylko tego ataku klonów jak w "Przełęczy". WL mam ponad 30 więc styknie, SM mają być w podstawce, SH jest 15 więc jak coś też wystarczy, może dokupię 20 łuków, zobaczę też co się będzie działo z SW (errata) bo możliwość wystawienia w odległości 12" jest kusząca.

Pozdrawiam,
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
kalcior
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: kalcior »

A wiecie może, kiedy mają wyjść te nowe figurki do HE w podstawce? Macie może jakieś przecieki?

Rabsp
Masakrator

w tego co slyszalem to we wrzesniu (?)

btw. ma ktos jakis ciekawy pomysl na filler 40x40 do SM?

swoja droga... czaje się na model bohatera na gryfie ;D jakby ktos kupował zestaw podstawowy i chcialby sie pozbyc tego modelu, to ja chetny :) chyba chcialbym miec nobla na gryfie/orle w rozpie ^^

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Rabsp pisze:btw. ma ktos jakis ciekawy pomysl na filler 40x40 do SM?
Może mag w lektyce??
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Rabsp
Masakrator

mag OK, ale kto mialby go niesc?

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

A tam mag w lektyce to mi sie kojazy z niewolnictwem a to HE przecież #-o
Ja proponuje dowódce na stercie ciał (np. mrocznych elfów :wink: ) takiego całego we krwi :roll:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Rabsp
Masakrator

dowódca będzie czesto ginął w challangu ^^ więc musi być łatwy do ściągnięcia.
sterta ciał to bardziej w dark elfickim stylu, to musi byc cos majestatycznego, jak na HE przystało xD mam do dyspozycji model elthraiona pieszego, moze z nim jakis filler?

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

To postaw kamulec i bedzie git :D (ten taki elficki )
A Eltharionem mozesz zacząc grac a nie marnowac tej pięknej figsy na filler -.-
Chyba ze masz do dyspozycji pieszego Wiedźmiego króla to możesz zrobic taki jak go Eltharion morduje :twisted:

Rabsp
Masakrator

To postaw kamulec i bedzie git :D (ten taki elficki )
http://www.forgeworld.co.uk/Images/Prod ... hemono.jpg
takie cos?

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

No np. :wink:

Awatar użytkownika
Heffe vel Mikołaj
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Heffe vel Mikołaj »

jak by zrobić sztandarowego na stercie ciał, to już by nie wyglądało dziwnie.
kamlot ciężko nosić, a ścierwo wszędzie się jakieś trafi.
nuda.
Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego. (Marek Aureliusz)

ODPOWIEDZ