Wybory prezydenckie

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Re: Wybory prezydenckie

Post autor: Żaba »

nikt nie twierdzi że L.K. nie był miłym i sympatycznych człowiekiem (też wiem to ze źródeł zbliżonych do oficjalnych :P ), ale prezydentem był ch... i jedno nie ma nic do drugiego.

pozdro,
Ż.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

LK był promotorem mojego znajomego... do puki nie gadało się z nim o polityce był nomalnym miły spokojnym człowiekiem (tak mówił mi kumpel) ale w momencie zejścia na tematy polityki zminieał się o 180 stopni... coż podobne rzeczy słyszałem o Leszku Bublu politycznie kompletny świr ale w domu podobno normalny człowiek.
LK był tragicznym prezydentem i smieszy mnie to co gadają o nim w TV jak by nie wiem jakim był bohaterem...

Co do JKM to zgadzam się, że to oszołom choć część jego pomysłów popieram to jednak jak słysze, że najlepszym ustrojem jest monarchia to zastanawiam się czy przypadkiem ten pan nie potrzebuje wizyty u psychiatry... Też jestem wrogiem socjalu ale w życiu nie pozwole na skasowanie bezpłatnej nauki bo to doprowadzi do tego, że w państwie powstaną 2 grupy ludzi, dzieci bogatych ( nie koniecznie zdolne ) z wyższym wykształceniem a reszta z podstawowym albo średnim...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

mój ulubiony profesor jest w przeciwieństwie do mnie - fanatycznego prawaka :P strasznym lewakiem i mogę powiedzieć to samo miły facet ale poglady ma powalone byle nie o polityce z nim :).
Powtarzam poglądy są rzeczą śliską. Dla mnie LK był o niebo lepszy od Wałęsy czy Kwaśniewskiego. A dla innego któryś z tych 2 był lepszy. W tej kwestii szkoda nawet dyskutować bo to tak jakby kłucić się czy lepsze są lody czekoladowe czy malaga.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

@ Gogol w pełni szanuje Twoje poglądy, b. daleko mi do komuchów, ale co by nie mówić Kwach starał się być prezydentem wszystkich Polaków a nie tylko brata i jego opcji. To samo w kwestii Warszawy, muzeum powstania to cudowny projekt (zresztą moja babcia walczyła w powstaniu), niestety nie zastąpi ono dróg, mostów, metra itd. Bo jak mawiał klasyk: patriotyzm nie polega na tym by umierać za swoją ojczyznę, ale na tym by te skurwysyny ginęły za swoją... dlatego armaty/czołgi zamiast muzeów/cmentarzy bo lepiej się nam przydadzą w chwili próby...

pozdro,
Ż.

Awatar użytkownika
Casp
Mudżahedin

Post autor: Casp »

Szkoda tylko, że większość ludzi czerpie wiedzę o prezydenturze LK z tego, jak była ona przedstawiana w mediach, a chyba nawet zwolennicy frakcji lewicowych nie zaprzeczą, że raczej się go pokazywało w negatywnym świetle. Po śmierci nagle się okazało, że istnieją zdjęcia, gdzie gość wygląda sympatycznie i przemówienia czy działania, które brzmią inteligentnie...
Najczęstsze zarzuty są powtarzaniem tego, co komentatorzy np. z TVN i Wyborczej o LK mówili - że sieje nienawiść, podsłuchy, zaszczucie, dzielenie Polski...
Naprawdę ciężko się przeciwstawić takiej łatce, bo co nie powiesz, wychodzisz na oszołoma i paranoika, który wszędzie widzi wrogów... Nic dziwnego, że teraz Jarek K. głownie milczy. Pewnie po to, żeby nie było łatwo znów zarzucać mu tego samego.
A jak jest naprawdę? Tego nie wiem, bo nie znam gościa osobiście (znaczy Lecha K. ani Jarosława), ale pewien jestem, że media są dalekie od obiektywizmu - także TVP, które aktualnie podkreśla wpadki Komorowskiego...
Osobiście zachęcam wszystkich do czytania programów wyborczych, poszukania, jak głosowali w przeszłości nasi kandydaci jako posłowie i w jakich byli ugrupowaniach - to moim zdaniem najlepiej pokazuje, kim są i czy reprezentują moje poglądy. Medialne obrazy to twór zdolnych PRowców - a Tusk tego najlepszym przykładem.
Pozdrawiam
PS. W pierwszej turze wybiorę Marka Jurka, w drugiej Kaczego

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Możliwe. Ale akurat tu się z tobą nie zgodzę tzn. za kwacha polityką się specjalnie nie interesowałem (nie ten wiek) ale dla mnie jako polaka upijanie się na grobach żołnierzy, włażenie do bagażnika limuzyny po pijaku z Kuczmą oraz pewna inna sprawa, której jednak wolę na forum nie poruszać dyskredytują kwacha 1000 razy bardziej jako prezydenta niż partyjniactwo (z którego też nie był wolny - i żaden prezydent nigdy nie będzie ... choć może stwarzać pozory ofc) czy wpadki Kaczora typu spiepszaj dziadu oraz pare innych głupot (które nota bene potępiam ... nerwy mogą puścić ... ale prezydent powinien się kontrolować).

A jeszcze dopiszę coś. Tzn odniosę się do muzeum :)

Faktycznie nie zastąpi jednak powiem ci szczerze, że wychowanie młodzieży w obecnej chwili w duchu patriotyzmu praktycznie w szkolnictwie nie istnieje (patrze na program mojego młodszego brata). Jeśli my Polacy nie będziemy mieć silnie zakorzenionej tożsamości narodowej to żadne drogi nam nie pomogą - i naród wymrze ... lub rozcieńczy się w globalnej zupie która powstaje w Europie.
( nie twierdzę broń Boże by nie modernizować infrastruktury ;) ) mam nadzieje że kumasz o co mi chodzi :)

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Żaba pisze: a tak BTW to palikot (podobbnie jak reszta z mojej trójki) to niesamowicie inteligentny typ który bezlitośnie obnaża obłudę i zakłamanie -

przewrotnie spytam czy stańczyk też był idiotą ?
żółw,
Ż.

powiedz to o palikocie ludziom w Lublinie
koleżka był niestety z tej ziemi wybrany - pewnie już nawet tego nie pamięta
bo nic dla tego miasta nie zrobił
problem że z silnej listy partyjnej wystartuje w przyszłości gdzie chce - w Szczecinie, Poznaniu i dalej będzie robił tylko swój teatrzyk
nie jest on stańczykiem tak jak ... nie jest ciasteczkiem...
pozdro

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

DZIK pisze: powiedz to o
Jacku Kurskim ludziom w Olsztynie
DZIK pisze:
koleżka był niestety z tej ziemi wybrany - pewnie już nawet tego nie pamięta
bo nic dla tego miasta nie zrobił
problem że z silnej listy partyjnej wystartuje w przyszłości gdzie chce - w Szczecinie, Poznaniu i dalej będzie robił tylko swój teatrzyk
:wink:

proszę nie bądźmy dziećmi, naprawdę rozumiem że można Palikota nie lubić, ale takie argumenty... mnie nie przekonują - zresztą w czym problem jeśli oszukał ludzi z swojego okręgu wyborczego to nie ma po co startowac w przyszłych wyborach po marnie skończy 8) nie zapominajmy że polityka od wieków rządzi się swoimi prawami i oczekiwanie że jedna z opcji politycznych jest święta, prawa i bezinteresowna, w przeciwieństwie do tej drugiej jest daleko idącą naiwnością - nie bez powodu w starożytności mówiono że najlepszą maszyną oblężniczą jest osiołek z workiem złota na grzbiecie :mrgreen: natury ludzkiej się nie zmieni żadnymi wzniosłymi hasłami, a tak się przypadkiem składa że Ci co najpiękniej o ideałach opowiadają, w życiu się nimi nie kierują :?

pozdro,
Ż.

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

DZIK pisze: powiedz to o palikocie ludziom w Lublinie koleżka był niestety z tej ziemi wybrany - pewnie już nawet tego nie pamięta bo nic dla tego miasta nie zrobił problem że z silnej listy partyjnej wystartuje w przyszłości gdzie chce - w Szczecinie, Poznaniu i dalej będzie robił tylko swój teatrzyk nie jest on stańczykiem tak jak ... nie jest ciasteczkiem...
pozdro
Dziku pleciesz bzdury albo jesteś totalnie niezorientowany. ;)
Nie twierdzę, że Palikot jest jakimś mega mecenasem Lublina ale, z pamięci:
- rokrocznie sponsoruje festiwal gombrowiczowski
- współfinansuje festiwal filmów dokumentalnych Rozstaje Europy
- zasponsorował konkurs na projekt zakończenia teatru w budowie(dla nie niezorientowanych teatr od 30 lat nie skończony a w chu.. duży) oraz ustanowił główną nagrodę wartości 300000 euro czy dolców dla zwycięzcy. W konkursie wzięły udział czołowe pracownie architektoniczne świata.
- 20 dzieciaków z lubelszczyzny uczy się dzięki jego stypendiom
- od żony wiem że dokłada się do Krajowego Towarzystwa Autyzmu w Lublinie
to tak na szybko z pamięci.

Nie twierdzę, że nie wszedł do polityki dla robienia biznesu i pewnie robi to częściowo dla autoreklamy, ale od 15 lat nie przypominam sobie jakiegokolwiek polityka z tej ziemi coby tyle zdziałał. Poza tym ma jaja i wali prawdę prosto z mostu i za to go cenią.
Akcja z malowaniem kamienicy bezcenna :lol2: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Gogol pisze:Faktycznie nie zastąpi jednak powiem ci szczerze, że wychowanie młodzieży w obecnej chwili w duchu patriotyzmu praktycznie w szkolnictwie nie istnieje (patrze na program mojego młodszego brata). Jeśli my Polacy nie będziemy mieć silnie zakorzenionej tożsamości narodowej to żadne drogi nam nie pomogą - i naród wymrze ... lub rozcieńczy się w globalnej zupie która powstaje w Europie.
( nie twierdzę broń Boże by nie modernizować infrastruktury ;) ) mam nadzieje że kumasz o co mi chodzi :)
Gogol wielkie =D> =D> =D> =D> i flaszkę Ci albo i dwie. Dziś dawne wartości odchodzą w zapomnienie, wychowuje się pokolenie które widzą tylko czubek własnego nosa, a jedyne co dla nich ważne to kasa i zabawa. Idziemy w ślady reszty Europy, w takiej laickiej Francji nikt już nie by w razie konieczności nie walczy czy umierał za swoją ojczyznę.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

4 karabiny pisze: Dziku pleciesz bzdury albo jesteś totalnie niezorientowany. ;)
Nie twierdzę, że Palikot jest jakimś mega mecenasem Lublina ale, z pamięci:
- współfinansuje festiwal filmów dokumentalnych Rozstaje Europy
- zasponsorował konkurs na projekt zakończenia teatru w budowie(dla nie niezorientowanych teatr od 30 lat nie skończony a w chu.. duży) oraz ustanowił główną nagrodę wartości 300000 euro czy dolców dla zwycięzcy. W konkursie wzięły udział czołowe pracownie architektoniczne świata.
- 20 dzieciaków z lubelszczyzny uczy się dzięki jego stypendiom
- od żony wiem że dokłada się do Krajowego Towarzystwa Autyzmu w Lublinie
to tak na szybko z pamięci.
Nie twierdzę, że nie wszedł do polityki dla robienia biznesu i pewnie robi to częściowo dla autoreklamy, ale od 15 lat nie przypominam sobie jakiegokolwiek polityka z tej ziemi coby tyle zdziałał. Poza tym ma jaja i wali prawdę prosto z mostu i za to go cenią.
Akcja z malowaniem kamienicy bezcenna :lol2: :lol2: :lol2:
ROFL - i może jeszcze piaskownicę z pomnikiem swego imienia w Abramowicach? toż to piach jest i skala radnego...
Lotnisko? Trasa do Warszawy ? inwestycje? miejsca pracy dla ludzi?
prawie 400 tys miasto jest największym grajdołem w tej skali i skansenem z lat siedemdziesiątych w Polsce
8% mieszkańców jest zadowolonych z tego co tu się dzieje
masakra..

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

a chyba nawet zwolennicy frakcji lewicowych nie zaprzeczą, że raczej się go pokazywało w negatywnym świetle.
hao, halo. PiS to lewizna

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

Aron_Banalny pisze:
a chyba nawet zwolennicy frakcji lewicowych nie zaprzeczą, że raczej się go pokazywało w negatywnym świetle.
hao, halo. PiS to lewizna
Ano właśnie. Co poniektórzy chyba zbyt szybko o tym zapominają. PiS uważa (tak ostatnio powiedział w wywiadzie prezes partii) że im więcej państwa w każdej dziedzinie życia, tym lepiej. Ja, jako konserwatywny liberał, myślę dokładnie odwrotnie.

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

4 karabiny pisze: (...)
(...)
Gombrowicz to nie aby ten, któremu z Polską nie po drodze? Który naśmiewał się z patriotyzmu i pozował na nowoczesnego (jak na swoje czasy) kosmopolitę? Może to stąd zamiłowanie pana Palikota do tego "artysty"? W wolnej chwili (po sesji) dostarczę jakieś cytaty, aby nie być gołosłownym.
Poza tym ma jaja i wali prawdę prosto z mostu i za to go cenią.
Jeżeli dla kogoś inteligentnym jest typ obrzucający wszystkich błotem i machający wibratorem przed kamerami, to nie mam już pytań. Niektórym jak widać starczy niewiele. By the way - gdzie ta "palikotowska prawda"? :) Ten człowiek ma w ogóle jakieś poglądy? Przywykłem do tego, że jest posyłany na pierwszy front do walenia po śp. Prezydencie aż puchnie. Jego "walka o prawdę" skupiła się wyłącznie na jednej partii. Zaskakujące te szerokie horyzonty pana Janusza.

Do Parlamentu dostają się Ci, którzy są odbiciem polskiego społeczeństwa, nas samych. Na Palikota nie głosują ludzie szukający prawdy, tylko szukający taniego show i takie jest moje zdanie. Ktoś, kto ma wywalone na politykę robi psikusa innym. Już ja znam te komentarze: "E, stary, ja tam pierdzielę politykę (bo i tak nic się nie zmieni), ale zagłosuję na X, bo będzie chociaż śmiesznie." Podobnie jest z Lepperem i innymi klaunami. Zresztą szerzej na ten temat rozpisywał się pan Ziemkiewicz w książce Polactwo.

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Panowie, ja rozumiem, że cisza wyborcza nadal obowiązuje i o wyborach nie można nic mówić, ale czy koniecznie musicie zaśmiecać ten temat?
:evil:

Awatar użytkownika
antonio
Chuck Norris

Post autor: antonio »

Spokojnie, po wynikach wpadnie mod i przeniesie do odpowiedniego działu :P Zresztą chyba juz po raz drugi :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
antonio
Chuck Norris

Post autor: antonio »

JKM na 4 miejscu czyli tuż tuż :twisted:
Obrazek

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

anom... ale to za mało!

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

póki co to chyba sondaże jeszcze ;)
co do JKM troche to dziwne bo co druga osobe którą pytał jak nie lepiej mówiła że głosuje na Korwina :D

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

No to mamy wstępne wyniki:
Bronek Wpadka Komorowski-45.7%
Jaruś-33%
Napieralski-13%
Korwin-2.3%

Ciekawa druga tura się zapowiada.

ODPOWIEDZ