pozdro,
Ż.
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Żaba pisze: a tak BTW to palikot (podobbnie jak reszta z mojej trójki) to niesamowicie inteligentny typ który bezlitośnie obnaża obłudę i zakłamanie -
przewrotnie spytam czy stańczyk też był idiotą ?
żółw,
Ż.
Jacku Kurskim ludziom w OlsztynieDZIK pisze: powiedz to o
DZIK pisze:
koleżka był niestety z tej ziemi wybrany - pewnie już nawet tego nie pamięta
bo nic dla tego miasta nie zrobił
problem że z silnej listy partyjnej wystartuje w przyszłości gdzie chce - w Szczecinie, Poznaniu i dalej będzie robił tylko swój teatrzyk
Dziku pleciesz bzdury albo jesteś totalnie niezorientowany.DZIK pisze: powiedz to o palikocie ludziom w Lublinie koleżka był niestety z tej ziemi wybrany - pewnie już nawet tego nie pamięta bo nic dla tego miasta nie zrobił problem że z silnej listy partyjnej wystartuje w przyszłości gdzie chce - w Szczecinie, Poznaniu i dalej będzie robił tylko swój teatrzyk nie jest on stańczykiem tak jak ... nie jest ciasteczkiem...
pozdro
Gogol wielkieGogol pisze:Faktycznie nie zastąpi jednak powiem ci szczerze, że wychowanie młodzieży w obecnej chwili w duchu patriotyzmu praktycznie w szkolnictwie nie istnieje (patrze na program mojego młodszego brata). Jeśli my Polacy nie będziemy mieć silnie zakorzenionej tożsamości narodowej to żadne drogi nam nie pomogą - i naród wymrze ... lub rozcieńczy się w globalnej zupie która powstaje w Europie.
( nie twierdzę broń Boże by nie modernizować infrastruktury) mam nadzieje że kumasz o co mi chodzi
ROFL - i może jeszcze piaskownicę z pomnikiem swego imienia w Abramowicach? toż to piach jest i skala radnego...4 karabiny pisze: Dziku pleciesz bzdury albo jesteś totalnie niezorientowany.
Nie twierdzę, że Palikot jest jakimś mega mecenasem Lublina ale, z pamięci:
- rokrocznie sponsoruje festiwal gombrowiczowski
- współfinansuje festiwal filmów dokumentalnych Rozstaje Europy
- zasponsorował konkurs na projekt zakończenia teatru w budowie(dla nie niezorientowanych teatr od 30 lat nie skończony a w chu.. duży) oraz ustanowił główną nagrodę wartości 300000 euro czy dolców dla zwycięzcy. W konkursie wzięły udział czołowe pracownie architektoniczne świata.
- 20 dzieciaków z lubelszczyzny uczy się dzięki jego stypendiom
- od żony wiem że dokłada się do Krajowego Towarzystwa Autyzmu w Lublinie
to tak na szybko z pamięci.
Nie twierdzę, że nie wszedł do polityki dla robienia biznesu i pewnie robi to częściowo dla autoreklamy, ale od 15 lat nie przypominam sobie jakiegokolwiek polityka z tej ziemi coby tyle zdziałał. Poza tym ma jaja i wali prawdę prosto z mostu i za to go cenią.
Akcja z malowaniem kamienicy bezcenna![]()
![]()
hao, halo. PiS to lewiznaa chyba nawet zwolennicy frakcji lewicowych nie zaprzeczą, że raczej się go pokazywało w negatywnym świetle.
Ano właśnie. Co poniektórzy chyba zbyt szybko o tym zapominają. PiS uważa (tak ostatnio powiedział w wywiadzie prezes partii) że im więcej państwa w każdej dziedzinie życia, tym lepiej. Ja, jako konserwatywny liberał, myślę dokładnie odwrotnie.Aron_Banalny pisze:hao, halo. PiS to lewiznaa chyba nawet zwolennicy frakcji lewicowych nie zaprzeczą, że raczej się go pokazywało w negatywnym świetle.
Gombrowicz to nie aby ten, któremu z Polską nie po drodze? Który naśmiewał się z patriotyzmu i pozował na nowoczesnego (jak na swoje czasy) kosmopolitę? Może to stąd zamiłowanie pana Palikota do tego "artysty"? W wolnej chwili (po sesji) dostarczę jakieś cytaty, aby nie być gołosłownym.4 karabiny pisze: (...)
- rokrocznie sponsoruje festiwal gombrowiczowski
(...)
Jeżeli dla kogoś inteligentnym jest typ obrzucający wszystkich błotem i machający wibratorem przed kamerami, to nie mam już pytań. Niektórym jak widać starczy niewiele. By the way - gdzie ta "palikotowska prawda"?Poza tym ma jaja i wali prawdę prosto z mostu i za to go cenią.