WoCh Grześka - up 2014.06.24 chaos ogryns captain
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: WoCh Grześka - up 2013.08.04. nurglici
No, trochę demonizujesz zwrot glazowanie, albo to ja złego wyrazu użyłem.
Może... zwashowanie ?
Może... zwashowanie ?
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
To mieszaj kolory na pancerzu. Brązowe nakolanniki i nałokietniki, zielony kirys i nagolennicy. Ja tak robię gdy maluję zbroje, kirysy maluję na srebrno, nakolanniki i nałokietniki brązem.
Ty jeszcze całość możesz lekko rozjaśnić na krawędziach srebrnym, że niby taki powycierany ten pancerz. Będzie spójnie ale nie monotonnie.
Ty jeszcze całość możesz lekko rozjaśnić na krawędziach srebrnym, że niby taki powycierany ten pancerz. Będzie spójnie ale nie monotonnie.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Zobaczę jeszcze. Na razie maluję piątkę na piaskowo - diabli wiedzą kiedy skończę, bo robota się zwala na łeb... Wtedy zobaczę, jak to będzie wszystko wyglądało przy większej nieco liczbie figsów... Wtedy się zobaczy...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Skończyłem malowanie piaskowych nurglitów. Zostały jeszcze tarcze i ranty podstawek do poprawienia. z fotami nie robiłem nic - dość dobrze oddają rzeczywisty wygląd i kolorystykę figsów. Wrzuciłem też zbiorówkę zielono - piaskową. Pytanie: czy tylko piaskowe zbroje ( bo jeśli monokolorowe, to tylko takie będą), czy mieszanka zielono-piaskowa - pozostaje nadal aktualne. Zapraszam do komentowania:
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Co do podstawek - chcę utrzymać jednolitość podstawek w armii. To nie ma być armia Nurgla. Będą w niej różne regimenty różnych bogów. Robienie zatem "nurglowych" podstawek uznałem za niecelowe...
Azgaroth - co myślisz o kolorystyce regimentu: jednolicie piaskowy, czy piaskowo - zielony?
Azgaroth - co myślisz o kolorystyce regimentu: jednolicie piaskowy, czy piaskowo - zielony?
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
No wyszli super, ale ja bym ich nie mieszał tylko zrobił dwa osobne regimenty.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Zdecydowanie piaskowy. Mają swój klimat i razem wyglądają naprawdę fajnie. Ten zielony moim zdaniem trochę zaburzałby harmonię całoścismiejagreg pisze: Azgaroth - co myślisz o kolorystyce regimentu: jednolicie piaskowy, czy piaskowo - zielony?
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Kurde, dwa regimenty nurglitów to minimum 60 chłopa, no, z fillerami jakieś 50... Niby tyle mam, ale... Fajnie by było jeszcze jakiś inny regiment z warriorów sklecić ... Poza tym ten zielony wcale w kupie z piaskowym tak źle nie wygląda. Urozmaica kolorystykę nie powodując jednocześnie oczojebności...Cookie Monster pisze:No wyszli super, ale ja bym ich nie mieszał tylko zrobił dwa osobne regimenty.
ja bym zrobil 50/50, fajnie wygladaja wymieszani, gdyby jeszcze tym piaskowym dodac jakis element spojny zielony to byloby super.
Jak na mnie monopiaskowo!
Sa świetni
Sa świetni
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Kolejna porcja fotek wipów warriorów nurgla. Niektóre foty wyszły kiepsko, ale zostawiam je dla zobrazowania kolorystyki. Cały czas zastanawiam się - same piaskowe, czy mieszanka piaskowo - zielona. Można by np. piaskowym dodatki jakieś maznąć na zielono, żeby pasowało. Albo wszystkich przerobić na piaskowo. Wrzucam fotki zarówno piaskowego zaczątku regimentu, jak i mieszanego. Cały czas to są wipy i część elementów będzie malowana/poprawiana. Opinie szanownych forumowiczów mile widziane:
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Jako że jeszcze nie zdecydowałem się na wariant, istnieje taka możliwość, że będzie 30 piaskowych i 30 zielonych. W razie kaprysu mozna z nich będzie imho spokojnie stworzyć jeden 60-osobowy regiment, który tez bedzie się nie najgorzej prezentował...Aro pisze:Super malowanie. Jak dla mnie wszystko jest OK BRAWO !!
A jak duży UNIT będzie ??
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Tylko kilka podstawek jest zrobionych, reszta jeszcze nie. Będzie dołożona trawa i może coś tam jeszcze na niektórych...
kolorystyka bardzo trafna według mnie. idealnie pasuje do tych starych modeli
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed