Pogłoski

Bretonnia

Moderatorzy: Jagal, Milczek

ODPOWIEDZ
Galzag
Mudżahedin

Re: Pogłoski

Post autor: Galzag »

Dziwne te informacje... dlaczego mieliby zamykać wszystkie sklepy w Niemczech? To zapewne spory rynek zbytu, bo tam ludzie kasę mają i - jak sądzę - lubię się bawić w podobne rzeczy (skoro organizuje się największy zlot LARP-owy to ciągoty do figurek ze świata fantasy też jakieś muszą być).

Awatar użytkownika
Watcher
Chuck Norris

Post autor: Watcher »

Czyli z mojego powrotu do wfb nici...
Marcet sine adversario virtus

Minas Kolmar

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

W Niemczech są inne zasady rozliczania dla firm nie z Niemiec co generuje dodatkowe koszta.

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

As we have just learned that, Games Workshop Germany will shut down and the leadership of the German shops to England.
GW zwyczajniej tnie koszty i przenosi całą sprzedaż do internetu. Mało kosztów duże zyski.
Co do wycofywania Armii, to zluzujcie kolana, może wycofają, może nie. Napewno bedą chcieli się pozbyć wszystkich zapasów z magazynów, Na wieść o braku podaży zaraz wzrośnie popyt.
Mam tylko nadzieję, że ktoś w końcu z odrobiną gotówki wpadnie na pomysł wypuszczenia na dużą skalę nowego systemu bitewnego :)

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Mam nadzieje ze to sie nie spełni bo jest sporo ludzi co graja tymi armiami a one maja jednak swoj klimat ktorego szkoda stracić
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

dinozaury też wyginęły... przecież to nic dla nas nie zmienia. Kto miał bretke to i tak się modlił żeby nie było nowego booka - a grać nią przecież będzie można nadal....
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

mhm tak samo jak DoW i Kislevem :)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

nie sądzę ...ale zobaczymy - to ża armia nie ma suportu to nie znaczy że nie można nią grać. Zresztą jaki supprot do tej pory miała bretka czy we?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Watcher
Chuck Norris

Post autor: Watcher »

PiotrB pisze:nie sądzę ...ale zobaczymy - to ża armia nie ma suportu to nie znaczy że nie można nią grać. Zresztą jaki supprot do tej pory miała bretka czy we?
Mimo wszystko jednak, gdy wyszła ósma edycja, to faq ujednolicił zasady bretońskie do nowych. Jeśli ta plotka jest prawdziwa, to nawet tego nie będzie. Ja jednak staram się nie wierzyć, a jeśli to jednak będzie prawda, to może zacznę trzymać kciuki za ten kodeks zbiorczy z Imperium.
Marcet sine adversario virtus

Minas Kolmar

Galzag
Mudżahedin

Najgorsze jest to, że np. do LOTR-a ciągle wychodzą nowe modele, chociaż niektóre naprawdę ciężko dopasować czy to do świata filmowego, czy książkowego. Przynajmniej tak było wówczas, jak jeszcze siedziałem w tym systemie. Ludzie i tak w większości twierdzili, że kolejne nówki nie spełniają ich oczekiwań. Teraz z kolei wyszedł filmowy Hobbit, to GW ładuje ile się da w modele z tego klimatu, bo na pewno popyt na to będzie. Idą w populizm... a przynajmniej takie odnoszę wrażenie.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

lol - wy mi nawet takich rzeczy nie gadajcie bo właśnie kupiłem całkiem sporą armie do Bretki .... lol . To by był mój fail wszechczasów :)
Obrazek

Galzag
Mudżahedin

Ja też się na Bretkę nastawiłem (chociaż armii jeszcze nie kupuję), więc mam nadzieję, że my tu tylko sobie ot tak dywagujemy, a później będziemy się sami z siebie śmiać :mrgreen:

Chociaż pogłoski dochodzą niewesołe, to fakt...

Awatar użytkownika
Duke of Mousillon
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Duke of Mousillon »

No pieknie...

Cale szczescie ze mam tej bretki na kilogramy zbierane od '96. Ciekawe ile wzrosna ceny na ibeju po zakonczeniu produkcji. Mam tylko nadzieje ze dalej beda uaktualniac booka do nastepnych edycji jak w przypadku ChDecji.

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Czytam te wasze posty i śmiać mi sie z was chce, jakis jebniety koles puścił plote dla żartu na forum i juz panikujecie ,jeśli brak wam wiary to zmiencie armie i będzie po problemie :!:
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

kangur022 pisze:Czytam te wasze posty i śmiać mi sie z was chce, jakis jebniety koles puścił plote dla żartu na forum i juz panikujecie ,jeśli brak wam wiary to zmiencie armie i będzie po problemie :!:
+1

No proste że to jakaś bzdura. Usunięcie aż czterech armii z oferty... :!: Przecież to jakaś bzdura kompletna.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Galzag
Mudżahedin

Sam w to nie wierzę, ale jasne dla mnie jest, że na rynku wszystko jest możliwe...

Awatar użytkownika
Mishry

Post autor: Mishry »

W oficjalnym komunikacie była informacja o zwężeniu oferty na produktach cieszących się najmniejszym zainteresowaniem. A to ze względu na słaby wynik finansowy. O konkretnych armiach mowy nie było. Główne info dotyczyło sposobu dystrybucji produktu w sklepach stacjonarnych.

Awatar użytkownika
Duke of Mousillon

Chdzi pewnie o to że ze sklepowych pólek znikną te 4 armie a na ich miejsce wskoczą NEw Releases czy Space Marines, czyli rzeczy które robią obrót i $$$. Nasze 4 armie zapewne zmienią w Online Store Only. W sumie i tak żadna róznica niż dotychczas, przecież 80% bohaterów było dostepnych online (jak zresztą w każdej armii) a niektórych boxów nie było tygodniami. Nawet na Oxford Street w Londynie nie było boxu knightów chyba przez 2 miesiące.

To taka sama nadinterpretacja jak ze sklepami w DE :) Na moje oko to fajnie, wyobraźcie sobie jak mało będzie osób grać tymi armiami :D Hipster Bretonia :D

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Post autor: Gniewko »

Gram Bretą. Pewnie o niej nigdy nie słyszałeś ;)
Ha, w idealnym momencie się za tunele zabrałem :D
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

Awatar użytkownika
Duke of Mousillon

Gniewko pisze: Ha, w idealnym momencie się za tunele zabrałem :D
Za co?

ODPOWIEDZ