Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Przegięcia zawsze będą 100 pnkt na przedmioty i 100 na moce to tak jakby miał 200 pnkt na przedmioty czyli więcej od runelorda krasnoludzkiego. Bo moce mozna brac w kategoriach takich przedmiotów upgreadujących. Silne to bedzie na pewno a i znajdą się kombinatorzy co stworzą standard mocy o największej sile co wejdzie do powszechnego użytku bec patrzenia na klimat. Czy to moc będzie blodziów z kasztanami i czy inna. Inna sprawa że to powinno byc drogie jako calkowity koszt całego herosa. Szacuje że przypak będzie 400-500 pnkt a ze smoikiem nawet 700.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Murmandamus pisze:Szacuje że przypak będzie 400-500 pnkt a ze smoikiem nawet 700.
700+pkt to teraz kosztowal wcale nieprzesadnie przypakowany wampir na smoku. Zadna nowosc. :)
Obrazek

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

200 punktów na mega-przegięte combosy.

Palce lizać.

Ahh ile fajnego kminienia będzie :wink:

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

okurdemol pisze:Właśnie z Gavem jest problem taki, że chcąc tworzyć "klimatyczną armię" wg. swojego chorego widzimisię , na 90% przeszacuje koszty wszystkiego, co może być do przeszacowania. W zasadzie w AB liczy się tylko tabelka i graty, które można dać bohaterowi, a te Gavowi zdecydowanie nie wychodzą co wielokrotnie udowadniał. Facet może i dobrze pisze, ma ciekawe pomysły na przedstawienie jednostek w opisie( opowiadanka z 6ed. booka krasnali), ale co z tego, skoro wykłada się na tym co jest do gry najważniejsze. Fluffem nie wygrasz bitwy. :P
Czy popsuje statsy czy nie, to inna sprawa, nie o to mi chodziło.
Chodzi o ludzi marudzących, że armia traci klimat z powodu tego, że w rozpisce nie będzie pozycji Necrarch vampire i tego siętrzeba będzie trzymać. Jak jesteś taki klimaciarz, to przecież nic nie będzie stało na przeszkodzie, żeby dalej korzystać z figurek necrarcha i korzystać tylko z tcyh bloodline'ów , które uważasz pasują do tej wampirzej rodziny i już. A jak czujesz potrzebe podpakowania lub zrobienia sobie swojego wampirka to też nic nie stoi na przeszkodzie bo sobie po prostu moce mieszasz i już.
No chyba, że przez popsucie wampirzego klimatu rozumiecie zdjęcie obowiązkowego trzymania się podziału rodzin i boicie się, że mimo swego mega klimaciarstwa nie dacie rady tej pokusie jaką da wam nowy book. :wink:
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

grzech76
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: grzech76 »

właśnie. teraz pewnie się okaże, kto tak naprawdę jest klimaciarzem i nie będzie mieszał mocy różnych rodzin, mimo tego, że będzie mógł i grał klimatyczną rozpiską jednej rodziny :-)

no ciekaw jestem ilu takich będzie...

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Post autor: duck83 »

Coż, w podręczniku z zasadami do poprz. edycji Mighty Empires kwestia mieszania rodzin jest w pewien sposób przedstawiona. Ale podręcznik dotyczy jeszcze starego kodexu wampirów, tego z 5 edycji. Wygląda to tak, że przed bitwą losuje się która rodzina dowodzi, a w skali kampanii wszystkie rodziny traktowane są jako "Armia wampirów", więc chyba można przyjąć (albo i nie :? ), że ze sobą współpracują. W takim trochę metaforycznym sensie.
Ja osobiście takie odbieram wrażenie, że ten oczekiwany podręcznik będzie ukłonem w stronę starej, starej edycji.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

ksuM pisze:200 punktów na mega-przegięte combosy.

Palce lizać.

Ahh ile fajnego kminienia będzie :wink:
I tak to, co sypalo go w cc i tak bedzie go sypać ;)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Moze dadza super hiper szmoc i sie nie bedzie sypalo ;):P ,a tak powaznie to moga dac wiecej bonusow do CR .... :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Przydaloby sie ale to malo prawdopodobne, gosc wtedy bylby nadmiar pakerny i sam wsuwal klocki.
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

ja po prostu zaczekamna ten kodeks albo jakies bardziej konkretne info, od jakiegos miesiaca nic nowego sie nie pojawilo a zdjecia sa ciagle tych samych fgurek.

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

Gajowy pisze:ja po prostu zaczekamna ten kodeks albo jakies bardziej konkretne info, od jakiegos miesiaca nic nowego sie nie pojawilo a zdjecia sa ciagle tych samych fgurek.
racja, nic nowego a ludzie coraz wiecej tych postow nawalaja
chlopaki wiem, marudze jak stary piernik, ale moze troche ograniczycie swoja wylewnosc i z kadym dziwnym/smiesznym pomyslem zaczekacie na jakies nowe info a nie tak pisac i pisac bo od ciaglego sprawdzania i z kazdym razem nadzieja ze cos nowego zobacze jest tylko rozczarowanie i czytanie pierdol...

no ale jak mnie nikt nie poslucha to i tak bede musial tu zagladac...
MOD sorry za offtop

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

gogosy pisze: MOD sorry za offtop
No problem ;)

Przychylam się do petycji przedmówcy.

Ograniczcie fantazjowanie i poczekajcie do konkretów.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

ale dlaczego? fajnie jest sobie pofantazjować... emocje są coraz większe. wszyscy czekamy w napięciu. jesteśmy poddenerwowani i zdrowo jest dać temu upust. to jest forum dyskusyjne a nie dziennik ustaw...
Obrazek

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Shinue pisze: zdrowo jest dać temu upust. to jest forum dyskusyjne a nie dziennik ustaw...
temat to zapowiedzi plotki - masz jakies wzglednie wiarygodne i nie wymyslone przez siebie to daj.

jesli chcesz dawac upust emocjom to zaloz sobie inny temat.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

nie jest tak łatwo oddzielić jedno od drugiego.
nie offtopujmy już więcej (co za dużo to nie zdrowo. to fakt)
Obrazek

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

A ja słyszałem ze ma być lord za 100p 8 rarów i 500pkt na przedmioty a BK mają być za 11 pkt

"nie mogłem się powstrzymać przed tym offem"

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

po rozmowach z szamanem, dowiedzialem sie kilku rzeczy:

- varghulf jest jednostka, dosc drogi ale skuteczny

- gg sa plastikowi

- nekromanci nie beda losowac czarow, beda jakies miec (ponoc podstawowe) ktore beda wybierac/kupowac,

- w magii nekromanci beda pomocnikami wampirow ktore beda mialy dostep do carowania

- flesh ogry i inne bzdury to jakies wymysly/tego nie ma

- sporo nowego fluffu, armia bardziej na wampirach a nizeli na innych rzeczach oparta

pzdr.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

bardzo fajne info :D ja chyba jednak pomimo tego że Gav robi podręcznik powróce do mojej ulubionej armi :twisted:

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

z mojej poprzendiej wypowiedzi nie wynikalo jasno ze wampiry beda mialy dostp do czarow - otoz kazdy wampir (lub prawie kazdy) bedzie czarnoksieznikiem a varghulf jest takim mega strigoi.

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

No wiec za duzo sie nie zmieni w sumie, Wampiry to wyjadacze, kazdy dysponuje jakims tam poziomem magii a nekromanci to sludzy, pomocnicy specjalizyujacy sie tylko w czarnej magii.
Ten caly Varghulf moze byc niezly, ale obawiam sie ze od obstrzalu to bedzie szybciutko schodzil, no i druga sprawa to to ze mam nadzieje ze tym samym nie ucierpia na tym Strigoi, bo skoro koles ma byc "super-mega-wypasionym Strigoiem" to co bedzie soba prezentowac wlasnie ta rodzinka ?
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Zablokowany