Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach
Moderator: misha
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Przegięcia zawsze będą 100 pnkt na przedmioty i 100 na moce to tak jakby miał 200 pnkt na przedmioty czyli więcej od runelorda krasnoludzkiego. Bo moce mozna brac w kategoriach takich przedmiotów upgreadujących. Silne to bedzie na pewno a i znajdą się kombinatorzy co stworzą standard mocy o największej sile co wejdzie do powszechnego użytku bec patrzenia na klimat. Czy to moc będzie blodziów z kasztanami i czy inna. Inna sprawa że to powinno byc drogie jako calkowity koszt całego herosa. Szacuje że przypak będzie 400-500 pnkt a ze smoikiem nawet 700.
Czy popsuje statsy czy nie, to inna sprawa, nie o to mi chodziło.okurdemol pisze:Właśnie z Gavem jest problem taki, że chcąc tworzyć "klimatyczną armię" wg. swojego chorego widzimisię , na 90% przeszacuje koszty wszystkiego, co może być do przeszacowania. W zasadzie w AB liczy się tylko tabelka i graty, które można dać bohaterowi, a te Gavowi zdecydowanie nie wychodzą co wielokrotnie udowadniał. Facet może i dobrze pisze, ma ciekawe pomysły na przedstawienie jednostek w opisie( opowiadanka z 6ed. booka krasnali), ale co z tego, skoro wykłada się na tym co jest do gry najważniejsze. Fluffem nie wygrasz bitwy.
Chodzi o ludzi marudzących, że armia traci klimat z powodu tego, że w rozpisce nie będzie pozycji Necrarch vampire i tego siętrzeba będzie trzymać. Jak jesteś taki klimaciarz, to przecież nic nie będzie stało na przeszkodzie, żeby dalej korzystać z figurek necrarcha i korzystać tylko z tcyh bloodline'ów , które uważasz pasują do tej wampirzej rodziny i już. A jak czujesz potrzebe podpakowania lub zrobienia sobie swojego wampirka to też nic nie stoi na przeszkodzie bo sobie po prostu moce mieszasz i już.
No chyba, że przez popsucie wampirzego klimatu rozumiecie zdjęcie obowiązkowego trzymania się podziału rodzin i boicie się, że mimo swego mega klimaciarstwa nie dacie rady tej pokusie jaką da wam nowy book.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
właśnie. teraz pewnie się okaże, kto tak naprawdę jest klimaciarzem i nie będzie mieszał mocy różnych rodzin, mimo tego, że będzie mógł i grał klimatyczną rozpiską jednej rodziny
no ciekaw jestem ilu takich będzie...
no ciekaw jestem ilu takich będzie...
Coż, w podręczniku z zasadami do poprz. edycji Mighty Empires kwestia mieszania rodzin jest w pewien sposób przedstawiona. Ale podręcznik dotyczy jeszcze starego kodexu wampirów, tego z 5 edycji. Wygląda to tak, że przed bitwą losuje się która rodzina dowodzi, a w skali kampanii wszystkie rodziny traktowane są jako "Armia wampirów", więc chyba można przyjąć (albo i nie ), że ze sobą współpracują. W takim trochę metaforycznym sensie.
Ja osobiście takie odbieram wrażenie, że ten oczekiwany podręcznik będzie ukłonem w stronę starej, starej edycji.
Ja osobiście takie odbieram wrażenie, że ten oczekiwany podręcznik będzie ukłonem w stronę starej, starej edycji.
Moze dadza super hiper szmoc i sie nie bedzie sypalo :P ,a tak powaznie to moga dac wiecej bonusow do CR ....
- Chaoschild
- Chuck Norris
Przydaloby sie ale to malo prawdopodobne, gosc wtedy bylby nadmiar pakerny i sam wsuwal klocki.
ja po prostu zaczekamna ten kodeks albo jakies bardziej konkretne info, od jakiegos miesiaca nic nowego sie nie pojawilo a zdjecia sa ciagle tych samych fgurek.
racja, nic nowego a ludzie coraz wiecej tych postow nawalajaGajowy pisze:ja po prostu zaczekamna ten kodeks albo jakies bardziej konkretne info, od jakiegos miesiaca nic nowego sie nie pojawilo a zdjecia sa ciagle tych samych fgurek.
chlopaki wiem, marudze jak stary piernik, ale moze troche ograniczycie swoja wylewnosc i z kadym dziwnym/smiesznym pomyslem zaczekacie na jakies nowe info a nie tak pisac i pisac bo od ciaglego sprawdzania i z kazdym razem nadzieja ze cos nowego zobacze jest tylko rozczarowanie i czytanie pierdol...
no ale jak mnie nikt nie poslucha to i tak bede musial tu zagladac...
MOD sorry za offtop
temat to zapowiedzi plotki - masz jakies wzglednie wiarygodne i nie wymyslone przez siebie to daj.Shinue pisze: zdrowo jest dać temu upust. to jest forum dyskusyjne a nie dziennik ustaw...
jesli chcesz dawac upust emocjom to zaloz sobie inny temat.
po rozmowach z szamanem, dowiedzialem sie kilku rzeczy:
- varghulf jest jednostka, dosc drogi ale skuteczny
- gg sa plastikowi
- nekromanci nie beda losowac czarow, beda jakies miec (ponoc podstawowe) ktore beda wybierac/kupowac,
- w magii nekromanci beda pomocnikami wampirow ktore beda mialy dostep do carowania
- flesh ogry i inne bzdury to jakies wymysly/tego nie ma
- sporo nowego fluffu, armia bardziej na wampirach a nizeli na innych rzeczach oparta
pzdr.
- varghulf jest jednostka, dosc drogi ale skuteczny
- gg sa plastikowi
- nekromanci nie beda losowac czarow, beda jakies miec (ponoc podstawowe) ktore beda wybierac/kupowac,
- w magii nekromanci beda pomocnikami wampirow ktore beda mialy dostep do carowania
- flesh ogry i inne bzdury to jakies wymysly/tego nie ma
- sporo nowego fluffu, armia bardziej na wampirach a nizeli na innych rzeczach oparta
pzdr.
z mojej poprzendiej wypowiedzi nie wynikalo jasno ze wampiry beda mialy dostp do czarow - otoz kazdy wampir (lub prawie kazdy) bedzie czarnoksieznikiem a varghulf jest takim mega strigoi.
- Chaoschild
- Chuck Norris
No wiec za duzo sie nie zmieni w sumie, Wampiry to wyjadacze, kazdy dysponuje jakims tam poziomem magii a nekromanci to sludzy, pomocnicy specjalizyujacy sie tylko w czarnej magii.
Ten caly Varghulf moze byc niezly, ale obawiam sie ze od obstrzalu to bedzie szybciutko schodzil, no i druga sprawa to to ze mam nadzieje ze tym samym nie ucierpia na tym Strigoi, bo skoro koles ma byc "super-mega-wypasionym Strigoiem" to co bedzie soba prezentowac wlasnie ta rodzinka ?
Ten caly Varghulf moze byc niezly, ale obawiam sie ze od obstrzalu to bedzie szybciutko schodzil, no i druga sprawa to to ze mam nadzieje ze tym samym nie ucierpia na tym Strigoi, bo skoro koles ma byc "super-mega-wypasionym Strigoiem" to co bedzie soba prezentowac wlasnie ta rodzinka ?