8 edycja - Pytania 3
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja - Pytania 3
jakiego overruna to jest multi combat wycinasz marudy i to ci sie liczy do combatu warriorów z reszta do konca combatu nie mozesz ruszyc dancerów, którzy zabili maruderów konnych.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
no właśnie jest, tam jest dziwnie napisane, stubborn to jest steadfast niezależnie od ilości rank, a steadfast to zdawanie na niemodyfikowalnym ld, ale nie kumam tego zapisu czy chodzi o nie modyfikowanie o ile przegrałeś combata czy niemodyfikowanie wcalemisha pisze:ewentualnie w 18 jak jestes large target![]()
przeca stubborn nie ma wpisanej zasady że zdajesz na unmodified Ld więc korzystaj z czego tam chcesz i możesz
Do testu ld nie stosujesz modyfikatora za przegrany combat (według faq do rb chyba). Natomiast oddziały, które mają steadfast i chcą zrobić combat reform zdają już na unmodified ld.esgaroth pisze:no właśnie jest, tam jest dziwnie napisane, stubborn to jest steadfast niezależnie od ilości rank, a steadfast to zdawanie na niemodyfikowalnym ld, ale nie kumam tego zapisu czy chodzi o nie modyfikowanie o ile przegrałeś combata czy niemodyfikowanie wcalemisha pisze:ewentualnie w 18 jak jestes large target![]()
przeca stubborn nie ma wpisanej zasady że zdajesz na unmodified Ld więc korzystaj z czego tam chcesz i możesz
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
1. Taksolkan pisze:1. Czy impact hity są rozpatrywane przed ASF ?
2. Czy na przykładzie:Czarodziej rzuca czar,osiąga wymagany casting value,lecz zostaje on zdispelowany przez wroga,może go rzucić ponownie ? (ten sam czar)
2. Nie
Witam,
chciałbym dzisiaj poruszyć bardzo nurtującą mnie kwestie. Dlaczego nie można rzucać czarów z Lore of Wild ( beastman ) do CC? Chodzi mi dokładnie o Bray-scream i Mantale of Ghorok. Są to czary ktore są buffami. Nie ubliżając nikomu ale zabranianie rzucania tych czarów jest debilizmem gdyż czary spełniają wszystkie wymagania by je rzucać w CC. Prosił bym głównie członków LS o wypowiadanie się w tej materii i nie chciał bym usłyszeć odpowiedzi bo tak lub bo nie jest napisane ze w booku nie jest napisane że można bo idąc takim tokiem rozumowania można wogole zbanować magie 6/7 ed. Udupiacie kazdą magie "armijną" która podręczników przed 8ed.
Prosze o wytłumaczenie.
chciałbym dzisiaj poruszyć bardzo nurtującą mnie kwestie. Dlaczego nie można rzucać czarów z Lore of Wild ( beastman ) do CC? Chodzi mi dokładnie o Bray-scream i Mantale of Ghorok. Są to czary ktore są buffami. Nie ubliżając nikomu ale zabranianie rzucania tych czarów jest debilizmem gdyż czary spełniają wszystkie wymagania by je rzucać w CC. Prosił bym głównie członków LS o wypowiadanie się w tej materii i nie chciał bym usłyszeć odpowiedzi bo tak lub bo nie jest napisane ze w booku nie jest napisane że można bo idąc takim tokiem rozumowania można wogole zbanować magie 6/7 ed. Udupiacie kazdą magie "armijną" która podręczników przed 8ed.
Prosze o wytłumaczenie.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
W sprawie wyjaśnienia: Są to czary z Bestmeńskiego podręcznika.
Pierwszy działa w następujący sposób: Rzucamy czar na shaman lub innego herosa, heros pod jego wpływem natychmiast wykonuje zionięcie z siła 3 bez sejva.
Drugi czar to szalona wersja czaru z Domeny Beast a działa tak: Heros na którego rzucimy czar dostaje +D6 ataków i +D6 siły, jeżeli podczas określania bonusu rzucimy jakąś 6tke heros dostaje rane bez sejva.
Jak sami widzicie są to ewidentnie czary które należy rzucać do combatu na swoje jednostki jednak nie wolno tego robić przez faktycznie niefortunne uściślenie.
Pierwszy działa w następujący sposób: Rzucamy czar na shaman lub innego herosa, heros pod jego wpływem natychmiast wykonuje zionięcie z siła 3 bez sejva.
Drugi czar to szalona wersja czaru z Domeny Beast a działa tak: Heros na którego rzucimy czar dostaje +D6 ataków i +D6 siły, jeżeli podczas określania bonusu rzucimy jakąś 6tke heros dostaje rane bez sejva.
Jak sami widzicie są to ewidentnie czary które należy rzucać do combatu na swoje jednostki jednak nie wolno tego robić przez faktycznie niefortunne uściślenie.
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
w tym linku co podales, mala templatka na duzych podstawkach jest zle ustawiona.Furion pisze:http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 80&start=0panterq pisze:Zapis dotyczący katapult mówi, że otwór templatki musi być dokładnie nad jednym modelem.
Ogólnie zawsze grałem tak, że przy podstawkach 20 x 20 trafiasz 21 modeli (zakładając że jest to głęboka formacja), a przy 25 x 25 trafiasz 13, jako że średnica templatki to około 76,3 mm (templatka ma mieć 3 cale) - 4 modele zahaczasz na styk.
pozdrawiam
Furion
dziura znajduje sie nad 4 modelami a musi znajdowac sie dokladnie nad jednym.
@oczko
1) tak, musisz szarzowac na strefe w ktorej sie aktualnie znajdujesz
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Przyjrzyj się dobrze jak są pokolorowane i poczytaj co chłopaki piszą - to zobrazowanie templatki na modelach z 40mm podstawką.Morsereg pisze: w tym linku co podales, mala templatka na duzych podstawkach jest zle ustawiona.
dziura znajduje sie nad 4 modelami a musi znajdowac sie dokladnie nad jednym.
kolejne guuuupie pytanie z mojej strony, które mnie nurtuje:
Mamy oddział z np. 5WS, który walczy z oddziałem, który ma 2 WS, z bazy ten drugi trafia na 5+, rzucamy na swój oddział protekcję, na przeciwnika sygnaturę z heavena i co teraz? Nie trafia nas w ogóle?
Mamy oddział z np. 5WS, który walczy z oddziałem, który ma 2 WS, z bazy ten drugi trafia na 5+, rzucamy na swój oddział protekcję, na przeciwnika sygnaturę z heavena i co teraz? Nie trafia nas w ogóle?
6 na hita zawsze trafia.Kosa pisze:kolejne guuuupie pytanie z mojej strony, które mnie nurtuje:
tak, faq gw.Xier pisze:Czy jeżeli ranie na 2+ i rzucę czar z fire +1 do ranienia to ranie automatycznie? Prosiłbym o źródło
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
A z tego co pamiętam flaming sword of ruin nie działa na magię, więc dlaczego zerówka miałaby ?