Pytania o magię v 2.0
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Pytania o magię v 2.0
Dziękuje
Czy czary lub przedmioty magiczne zmieniające wartość Ld wpływają na zerówkę z domeny śmierci?
W FAQu jest tylko pytanie o generała, więc raczej nie powinny działać, ale generał to też jest "zmodyfikowana" wartość i już się zgubiłem we własnym toku rozumowania.
W FAQu jest tylko pytanie o generała, więc raczej nie powinny działać, ale generał to też jest "zmodyfikowana" wartość i już się zgubiłem we własnym toku rozumowania.
nie, tylko najwyższa w oddziale + inspiring presence. nic więcej.
Tak.Myzu pisze:Ale jesli general ma z jakiegos powodu zmodyfikowana LD, to sie to uwzglednia, tak ?
... oraz warto zauważyć, że nie ma przymusu brania LD od generała - FAQ GW.
6 czar z beast: mogę rzucić go będąc w cc? Jeśli tak, to fazie magii reorganizuje oddzial ustawiam potworka wedle uznania? Jeśli nie i musi być tam gdzł mag, to mogę zrobić magiem-potworem make me way? Ostatnie, czy to że rany przechodzą między transmutacjami, to mając dwie rany po zmianie mam np 5 żywotności, przeciwnik wbija mi 3, dispeluje czar to mój lord ginie z automatu czy np jakiś jego ward jeszcze działa?
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Ten tekst "Rany przechodzą pomiędzy transformacjami" to jak była taka dyskusja jakiś czas temu czytałem, że tu chodzi o przechodzenie na Potworki. Np. masz Lorda z 3W i zamieniasz się w coś co ma 5W. Ktoś wbija ci 3 rany. Jak zamieniasz się w Lorda to jesteś zdrowy, a dopiero jak zamienisz się znowu w coś, to masz tam te 3 rany wbite. Coś takiego było przy tej dyskusji
@Magnus.
Transformację można rzucać w cc, a potwora ustawiasz najczęściej na rogu jednostki, jak np cowboya przy piechocie. I Make my way w takiej sytuacji nie zrobisz, ani nie wystawisz moba na środku oddziału (bo tam stał mag). Co do przechodzenia ran to nie jestem pewien więc pominę to pytanie.
Transformację można rzucać w cc, a potwora ustawiasz najczęściej na rogu jednostki, jak np cowboya przy piechocie. I Make my way w takiej sytuacji nie zrobisz, ani nie wystawisz moba na środku oddziału (bo tam stał mag). Co do przechodzenia ran to nie jestem pewien więc pominę to pytanie.
a czasem nie tak, że jak zmienisz sie w smoka i dostaniesz 3 rany i wrocisz do postaci maga to umierasz? bo mag lord ma 3 rany?Azurix pisze:Ten tekst "Rany przechodzą pomiędzy transformacjami" to jak była taka dyskusja jakiś czas temu czytałem, że tu chodzi o przechodzenie na Potworki. Np. masz Lorda z 3W i zamieniasz się w coś co ma 5W. Ktoś wbija ci 3 rany. Jak zamieniasz się w Lorda to jesteś zdrowy, a dopiero jak zamienisz się znowu w coś, to masz tam te 3 rany wbite. Coś takiego było przy tej dyskusji
tu nie ma magicznego zdrowienia
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Ostatnia wersja o której słyszałem która była rozgrywana na turniejach to było że "między transformacjami" jest traktowane że jak przemiana dostała to kolejna przemiana też będzie ranna. Jak potwór ma rany to magowi nic się nie dzieje i vice versa. Z chęcią bym usłyszał jak to teraz oficjalnie jest rozgrywane w sumie
Tylko pamiętać należy iż nie można zmniejszyć ilości modeli w CC. Czyli jak wejdzie w środek to ogólna liczba musi się zgadzać z tą, która była na początku walki. Nie można wyjąć nikogo z walki. Czyli w 99% przypadków jeśli będzie rzucony w CC to i tak będzie z boku.
Life's a game with save and load features disabled.
Dzięki wielkie za pomoc! Ostatnie pytania:
Czy wobec tego transformacje Kadona mogę rzucić bedąc w challenggu? I jak to wygląda?
Czy jeśli nie stykam się magiem b2b i się zmienię w hydrę mogę "zamienić" jeden model w b2b zeby zamiast niego stykał się nowo powstały potwór?
Czy wobec tego transformacje Kadona mogę rzucić bedąc w challenggu? I jak to wygląda?
Czy jeśli nie stykam się magiem b2b i się zmienię w hydrę mogę "zamienić" jeden model w b2b zeby zamiast niego stykał się nowo powstały potwór?
Wracając do ran przy transformacji.
Any wounds suffered by the wizard are carried over between transformations - moim zdaniem to działa tak, że jeśli przykładowo mag stracił jedną ranę z 3 i zostają mu 2, to po zamianie w potwora i potem znów w normalną postać nie leczy się, ani nie rani dodatkowo, tylko nadal ma 2 rany. Ten zapisek wg mnie podkreśla fakt, że transformacja nie wpływa w żaden sposób na ilość ran jakie ma mag w normalnej postaci.
Any wounds suffered by the wizard are carried over between transformations - moim zdaniem to działa tak, że jeśli przykładowo mag stracił jedną ranę z 3 i zostają mu 2, to po zamianie w potwora i potem znów w normalną postać nie leczy się, ani nie rani dodatkowo, tylko nadal ma 2 rany. Ten zapisek wg mnie podkreśla fakt, że transformacja nie wpływa w żaden sposób na ilość ran jakie ma mag w normalnej postaci.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Czy jeśli model latający dostaje z zaklęcia Random Movement to może latać, czy musi używać random movement?