DMŚ 2014 Kozłów 26-27 kwietnia

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Re: DMŚ 2014 Kozłów 26-27 kwietnia

Post autor: Szaitis »

Heretic pisze: Graty dla SS to dwa. Pomimo tego, ze miejsce najgorsze z możliwych to i tak gratuluje i zaluje, ze nie było mnie z wami. Szkoda, ze bila przed nami, ale coz na Dmp bedzie inaczej;).
\
Trochę pomarzyć to nie grzech :wink:

Dzięki wszystkim za bardzo fajny weekend! Świetnie się bawiłem! Przede wszystkim mojej drużynie za dobrą grę i zajebistą atmosferę! Jedyny totalny fail - już po 2 bitwach zabrakło nam wódki :(, następny raz każdy przynosi po 1 jednej flaszce minimum!

Organizacja spoko, widać było że Han "bolo" Solo włożył naprawdę dużo serca w cały turniej, za co chwała mu!

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Solo dzięki za turniej ale fajne dropy reszt ujdzie a i brakowało kanapek ze smalcem !!!!!!!!!!!!!!! i droga kiełbacha :/
1bitwa jakies vc 16 4
2bitwa WOCH 16 4
3 bitwa Furion 9 11
4 burak vc 14 6
5 lipek i doch 10 10
słabe wyniki ale cóż przeciwnicy imo wymagający a team ZKF w tym roku nie był mocny
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2014, o 21:26 przez Dymitr, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: ORTOGRAFIA I WULAGARYZMY. NEXT TIME BĘDĘ MNIEJ LITOŚCIWY (d)
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Awatar użytkownika
Sasomir
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Sasomir »

Bardzo fajny turniej! Jedzonko i piwko w przyzwoitych cenach, pokoje czyste, stoły ładne - chwała Królowi Słońce za wykonaną robotę! :D

Rozpa - Imperium na kolegium światła i demikotach, bez armat.

1. Dębek 0:20
2. Ogry z teamu Fluffiego (przepraszam zapomniałem ksywki) 20:0
3. Krzemi 12:8
4: Bałagan 19:1
5. Szaitis 9:11

Piąte miejsce jest ładne, ale są też ładniejsze :?
Bravely bold Sir Robin
Rode forth from Camelot.
He was not afraid to die,
Oh brave Sir Robin.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Szaitis pisze:
Heretic pisze: Graty dla SS to dwa. Pomimo tego, ze miejsce najgorsze z możliwych to i tak gratuluje i zaluje, ze nie było mnie z wami. Szkoda, ze bila przed nami, ale coz na Dmp bedzie inaczej;).
\
Trochę pomarzyć to nie grzech :wink:
!
Bring IT!!! Bring IT!!!

@Jankiel. No nie wiem. Być moze udałoby się coś powalczyć, ale wiesz nauka to podstawa.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Marek B.
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Marek B. »

Dzięki Solo za turniej. Bardzo solidnie, a drobne niedoróbki Solo wypełniał gatką, którą tylko on potrafi prowadzić w ten sposób.
Dzięki teamowi za grę - po pierwszym dniu wyglądało świetnie, w drugim skończyło się jak zawsze :D
Cytując klasyka kibiców piłkarskich: "chłopaki nic się nie stało, chłopaki nic się nie stało ...."

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Super impreza . Trochę paru rzeczy brakowało. Jednak nie żałuje że przyjechałem. Dzięki teamowi za grę... rzeczywiście w 1 dzień zagraliśmy super - natomiast dziś to była katastrofa :)... trochę zaważyło na tym ,wczorajsza impreza do 3 :)...
Jedzenie fajne ale monotonne , piwo dobre ale cena komercyjna. Do zobaczenia za rok .
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Cytując klasyka kibiców piłkarskich: "chłopaki nic się nie stało, chłopaki nic się nie stało ...."
Do nas pasowałoby najlepiej "dziś nie ma już słabych drużyn"
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Mhm, good times :)

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Bo ja wiem, nie wiem co wy macie z tym narzekaniem na ceny. 5zł za kiełbasę lub piwo, to naprawdę spoko ceny (zwłaszcza, że możliwość picia piwa na legalu podczas turnieju to rzadkość!!!) i nawet mój studencki portfel mógł sobie bez żalu pozwolić na 2 kiełby i 2 piwa na dzień. Zwłaszcza, że kiełbasy były naprawdę dobrej jakości, a nie jakiś szajs z chrząstkami i innym syfem. Czyste, pyszne mięsko :D

Co do bitew, to teamowo poszło jak poszło. Niemniej jednak chciałem podziękować wszystkim przeciwnikom za gry, grało się miło i bez większych spin.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

Turniej super, bardzo dziękuję Solowi i całej ekipie zaangażowanej w organizację. Wykonaliście kawał świetnej roboty, mam nadzieję na kolejne DMŚ w waszym wykonaniu za rok. Nowiutkie i fajne tereny nawet w warzywniaku to też plus :D
Nasz wynik beznadziejny, ale zdobyliśmy 3 razy więcej punktów z Gamblersami niż rok temu, jak utrzymamy ten postęp to za rok wbijamy wam maskę :wink: Golona dzięki jak zwykle za fajną bitewkę i gratuluję pierwszego zwycięstwa ze mną =D> :wink: za rok powtórka i nie dam się wtedy.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Bardzo się cieszę, że wybraliśmy się na ten turniej. Świetnie się bawiłem. Zostaliśmy serdecznie przyjęci i ugoszczeni, za co dziękuję Solowi oraz reszcie Ślązaków.
Poważny mankament Kozłowa został całkowicie wyeliminowany. Nowe oświetlenie było zdecydowanie odczuwalne, więc organizatorom należą się tylko i wyłącznie wielkie brawa.
Staraliśmy się zabrać puchar do Warszawy. Do pewnego momentu był na wyciągnięcie ręki, ale szatański plan Dymitra odniósł skutek w 6 turze bitwy ze mną. Uciekło mi za stół 1350 pkt i nie daliśmy rady wyjść na prowadzenie przed ostatnią turą.
Gratulacje dla Gamblersów. Kolejne, zasłużone zwycięstwo.
Jeśli czas pozwoli z przyjemnością odwiedzę was na DMŚ również w przyszłym roku.

pozdr.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Jankiel pisze:
Do nas pasowałoby najlepiej "dziś nie ma już słabych drużyn"
Kurde to jest święta prawda. Nasz team w 1 dzień miał za przeciwników ryk3 ,ss1,8bila1 - remis z ss1 i wygraliśmy z 8bilą i rykiem. Na drugi dzień Opole i Ss2 (w dodatku bez 1 gracza) czyli niby na papierze teamy znacznie słabsze i przegraliśmy obie gry :)... Faktem jest że atmosfera była tak super że impreza trwała do 3 i śmiechom i gadaniu nie było końca . Było po prostu miło i sympatycznie .Zupełnie inaczej niż na BP :mrgreen:
Na szczęście spotkamy się w Kozłowie spotkamy się jeszcze raz w tym roku :)...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

MISZTA
Wałkarz

Post autor: MISZTA »

Piotrze naszą szanse na dobre miejsce to przepiliśmy w sobotni wieczór....:)

Awatar użytkownika
greasus
Pseudoklimaciarz

Post autor: greasus »

Mnie się również bardzo podobało ,szkoda tylko że nie mogliśmy przyjechać swoim teamem:( w następnym roku na pewno się zjawimy. Może i w tym roku miejsce 13 nie zadowala to
wygrałem pierwszy raz nagrodę rzeczową w postaci świetnej książki .
Upoiłem się,pojadłem i wyspałem impra dobrze zrobiona 5 Solo...i ludzie z ss
"Miłość do jedzenia i picia zrobiła ze mnie ogra :) "

Awatar użytkownika
Master
Wałkarz

Post autor: Master »

Nie będę powtarzał ze wszystko było fajnie bo było i już się tego naczytaliście.
Graty dla Sola i reszty organizatorów, kupa dropów była świetnym pomysłem, oby więcej takich na turniejach.
Standardowe HE na dwóch lightach, WL i SM.
1. JH i 10:10 z Gąsiorem
2. Fluffy team i 20:0 z Wochem
3. 11:9 z DE z SS II
4. Demony Spawna i 20:0
5. 11:9 na krasiach Guldura
Żaden mag się nie wysadził a 5 miejsce cieszy ;) Dziękuję za grę przeciwnikom i sojusznikom, do zobaczenia na jesień ;)
Polacy są zbyt inteligentni jak na swoją szerokość geograficzną.

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

Gratulacje dla Sola i wszystkich, którzy przyczynili się do sukcesu, jakim okazała się być ta impreza. Był to mój pierwszy tak duży turniej i pierwsza drużynowka i świetnie się bawiłem, pomimo faktu że mój arcymag osiągnął 50% skuteczność wysadzalności (hellheart i missfire na słońcu i oblana inicjatywa na 6). Jedyne co mi się nie podobało, to fakt, że jeden z teamów SS (bodaj drugi), przygotował rozpiski z polskimi nazwami i objaśnieniami działania przedmiotów. Może i niektóre teksty tam napisane były zabawne, ale kiedy my rozszyfrowywaliśmy ten bełkot, wy znaliście już nasze rozpy na pamięć, to było suabe.

Jeszcze raz gratuluję Solowi i spółce.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Jedyne co mi się nie podobało, to fakt, że jeden z teamów SS (bodaj drugi), przygotował rozpiski z polskimi nazwami i objaśnieniami działania przedmiotów
To był przypadek. Ktoś omyłkowo odpalił google translatora i powychodziły fajne rzeczy:

zamówienie rycerskie (knightly order)
ogólne (general)
rozproszenie bułki (dispel roll)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

W takim razie zwracam honor.
Puszka Pandory, o immersji w grach
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games

Awatar użytkownika
Młynek
Chuck Norris

Post autor: Młynek »

jankiel lepszy był "niezniszczalny" bohater tzeentcha ze swietną bronią :p

Awatar użytkownika
greasus
Pseudoklimaciarz

Post autor: greasus »

Moje bitwy to:
17:3 ze szczurami Nathana
0:20 z imperium (byłem już niestety dość wypity):) nie polecam mocnego picia i grania:)
3 bitwy nie rozegrałem ponieważ był zgon:( wiec 0:20
2 dzien kac mocarnik aczkolwiek rozum trzezwy więc
4 bitwa 20:0 z krasiami
5 bitwa 20:0 z wochem
ogólny wynik na 4 gry 57 pkt myślę że nie najgorszy:)
"Miłość do jedzenia i picia zrobiła ze mnie ogra :) "

ODPOWIEDZ