Kto na prezydenta??

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Re: Kto na prezydenta??

Post autor: Eltharion »

-Qc- pisze:
Eltharion pisze:
loko pisze:widzę że sami zbuntowani, przeważają zwolennicy radykalnych zmian czyli Kukiza albo krula , oddadzą na niego swoje głosy a i tak wygra gajowy i wszystko zostanie po staremu. gratulacje.
Heh a co za różnica czy wygra gajowy czy duda? jeden pies pis czy po (to przecież jedno i to samo)
Tyle że będzie więcej smoleńska za dudy :roll:
Gówno czytasz i gówno rozumiesz, programów innych niz korwinowe skrotowce czytac sie nie chce, to i potem pis i po to to samo - mimo drastycznych roznic w programie ekonomicznym

Jedyne co łączy PO i PIS to to, że nie sa tak oszołomskie jak JKM - ale to laczy wszystkich kandydatów - wliczając Wilka, kowalskiego Brauna itd czyl iskoro nie sa oszołomami = są prosystemowi?

No ale w sumie nie dziwi mnie, że korwinisci to POwska 5ta kolumna - niby sobie gardluja o antysystemowowsci, ale gdy przychodzi co do czego, to beda nie glosowac = popierac PO. Taki to smieszny buncik :)

Przynajmniej Xet jest konsekwentny, mozna sie nie zgadzac ale przynajmniej nie bedzie wspieral PO nieglosowaniem jak biedny pachoł. Zreszta co zrobicie jak JKM powie ze zaglosuje na dude? przeciwstawicie sie Krulowi?
Hehe już się pluje. Typowy pisior
Prawda w oczy kole :mrgreen:
@Loko
Dlatego ty idziesz glosować w 2 turze (jeśli będzie komorowski vs duda) a ja nie. Dla mnie nie jest istotne ile waży pierwsza dama xD
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

GrimgorIronhide pisze:Jeśli JOWy zadziałają to go poprze. Korwin to nie taki fanatyk jak Kukiz, który na łożu śmierci obiecał pewnemu profesorowi JOWy i teraz walczy o nie, nawet nie widząc jaki to chłam w wersji brytyjskiej. Jeśli się kapitan Cook opamięta i przestanie pływać po emocjach jak nastolatek to poparcie będzie.
Oczywiście zależnie od samego elektoratu, który jednak nie całkiem jest chętny gościowi z jednym postulatem, lansowanemu przez prorządowe media i zgrywającemu oszołoma. W końcu to on zerwał sojusz z JKM bo Berkowicz na pryma aprilis zażartował, że Kukiz przekazał poparcie JKM... logiczny i przemyślany powód zerwania politycznej umowy przeciw systemowi :mrgreen:
Czyli jednak malostkowość i uraza (nawet uzasadniona) wazniejsze od interesu panstwowego - oto korwinistyczna Targowica :D

Btw ten sam sondaż wskazuje, że komorowski bedzie mial w drugiej turze 54% poparcia. Jezeli ktos nie kojarzy, to taki wynik mial Tusk tydzien przed 2 turą... wtedy szale przechylił Andrzej Lepper, czyby w tym roku był to Kukiz? oby.

Btw debate z Duda oceniam na + chlop sie naprawde wyrobił, 2 tura zapowiada sie ciekawie. Jezeli 5ta kolumna PO czyli Korwin i Korwinisci sie goarna to jest szansa na przerwanie hegemoni PO w Polsce

czyli juz nie jestes pachołem tylko POchołem :)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

-Qc- pisze:Btw debate z Duda oceniam na + chlop sie naprawde wyrobił, 2 tura zapowiada sie ciekawie. Jezeli 5ta kolumna PO czyli Korwin i Korwinisci sie goarna to jest szansa na przerwanie hegemoni PO w Polsce
Myślę, że tu nie chodzi o przełamywanie hegemonii na rzecz drugiej hegemonii.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Eltharion pisze:Dlatego ty idziesz glosować w 2 turze (jeśli będzie komorowski vs duda) a ja nie. Dla mnie nie jest istotne ile waży pierwsza dama xD
Czyli głosujesz na Bronka :wink: . Nie jest istotne ile waży pierwsza dama, ale jest istotne, czy przetargi na budowę kolejnych autostrad, czy też innych satdionów wygrają znów panowie z WSW.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Szalę przechylił i jak mu się odwdzięczyli ?

SONDA ULICZNA (07.05.2015)

Bronisław Komorowski 32.8 %
Andrzej Duda 27.0 %
Paweł Kukiz 20.9 %
Janusz Korwin-Mikke 8.0 %
Magdalena Ogórek 3.0 %
Janusz Palikot 2.2 %
Marian Kowalski 2.1 %
Grzegorz Braun 1.9 %
Adam Jarubas 0.9 %
Jacek Wilk 0.7 %
Paweł Tanajno 0.5 %

lol

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Tullaris pisze:
Eltharion pisze:Dlatego ty idziesz glosować w 2 turze (jeśli będzie komorowski vs duda) a ja nie. Dla mnie nie jest istotne ile waży pierwsza dama xD
Czyli głosujesz na Bronka :wink: . Nie jest istotne ile waży pierwsza dama, ale jest istotne, czy przetargi na budowę kolejnych autostrad, czy też innych satdionów wygrają znów panowie z WSW.
Heh i wierzysz w to że za dudy będzie inaczej ? lol :P
Ostatnio zmieniony 7 maja 2015, o 19:54 przez Eltharion, łącznie zmieniany 1 raz.
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Kal_Torak pisze:
-Qc- pisze:Btw debate z Duda oceniam na + chlop sie naprawde wyrobił, 2 tura zapowiada sie ciekawie. Jezeli 5ta kolumna PO czyli Korwin i Korwinisci sie goarna to jest szansa na przerwanie hegemoni PO w Polsce
Myślę, że tu nie chodzi o przełamywanie hegemonii na rzecz drugiej hegemonii.
Roznica miedzy PiS a PO jest podstawowa taka, że PO to złodzieje. Panstwo traktuja jak folwark. DLatego PiS - nawet jak im sie nie wszystko uda, zawsze bedzie lepsze od PO.

No ale spoko, Eltharion zawsze był ukrytym POwcem wiec mnie to wcale nie dziwi, ale wy chłopaki? Chcecie podzielac to, co czeka nas za chwile w wykonaniu JKm czyli foch na wszystkich za to ze znowu nikt go nie zrozumiał :) ?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Dodam, jeszcze, że jeżeli będzie taka sytuacja, że po wyborach parlamentarnych uda się stworzyć kolalicje PiS i KORWiN, a prezydentem pozostanie Bronek, można się spodziewać przeszkadzania wszelkim próbą zmian. PO jak by nie patrzeć będzie miało 30% więc z odrzucaniem prezydenckich vet może być problem. Co innego PiSowski Duda. Jeżeli udało by się dogadać jakoś z PiS i stworzyć jakiś program rządowy, to ten prezydent nie przeszkadzał by w jego realizacji.

@Eltharion. Duda przynajmniej nie jest powiązany z ludźmi, którzy likwidują swoich przeciwników mają związki z przestępczością zorganizowaną i ruskim wywiadem. Zmieni się to, że pewni panowie którzy od 25 lat (z małą przerwą w 2005) ciągną kasę z tego państwa, będą mieli mniejsze możliwości aby to robić. Jeżeli się boisz, że zastąpią ich PiSowcy, to pocieszę cię, że to nie ta liga i są oni za słabi na takie przekręty.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Wychodzi na to, że PIS ma WIEDZE jak wszystko PROSTO uczynic piekne wspaniale i mlekiem plynace.

Wystarczy pozmieniać ludzi w poczcie polskiej, kopalniach, locie, skokach, agencjach rządowych, agencji kosmicznej, rządzie, sądach i tak dalej. Kolejna próba naprawienia socjalizmu i ludzkiej natury, szczególnie polskiej do kombinowania na własną rękę.

Program bardziej lewicowy także nie wiem jak nas z pułapki długu chcą wyprowadzić. Zresztą zapytaj byle PISowca to powie, jaka pułapka długu.
Ostatnio zmieniony 7 maja 2015, o 20:06 przez Xet, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

Tullaris pisze:Każdemu zwolennikowi Korwina który chce głosować w drugiej turze głosować na Komorowskiego polecam do przeczytania książkę "Niebezpieczne Związki Bronisława Komorowskiego". Jeżeli chcesz, aby głową państwa był człowiek, który zabezpiecza interesy układów biznesowo-finansowych wywodzących się z dawnej WSW/WSI i SB, mających powiązania z grupami przestępczymi i ruskimi spec służbami to proszę bardzo. Tu nie chodzi o to kto jest bardziej lub mnie liberalny lub kto mniej lub bardziej dotrzyma słowa czy coś w tym stylu. Tylko o to czy ludzie, którzy robią przekręty na gigantyczną kasę będą dalej kryci czy też uda się ich w końcu postawić przed sądem (chociaż to raczej będzie bardzo trudne), albo przynajmniej im te przekręty uniemożliwić. Powiązania Bronka są bardzo interesujące szczególnie z oficerami byłych wojskowych spec służb, którzy teraz jako "uczciwi" biznesmeni wygrywają różne przetargi na rzecz skarbu państwa. A jego działalność jako ministra obrony przy okazji likwidacji jednostek wojskowych i sprzedaży gruntów po tych jednostkach (zgadnijcie kim byli wcześniej właściciele, lub udziałowcy firm, które nabywały te grunty i za ile je o AMW kupili) jeszcze bardziej interesująca.
wreszcie ktoś to napisał.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Xet pisze:Wychodzi na to, że PIS ma WIEDZE jak wszystko PROSTO uczynic piekne wspaniale i mlekiem plynace.
Nie - nie wiedzą. Ale nie beda krasc i uczynia mniej szkód niż PO. I jako ze nie sa najmadrzejsi na swiecie jak JKM wiec moze zapytaja kogos o zdanie i jakos to bedzie

Jezeli uwazacie ze JKM to cos wiecej niz podstawka PO zeby PiS nie wygral wyborow to tak jak pisal Tularis - w 2 turze wasz wybor jest oczywisty, bo jezeli bronek zostanie prezydentem to potencjalna koalicja pis-Korwin nic nie zrobi.

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

-Qc- pisze:Xet napisał(a):
Wychodzi na to, że PIS ma WIEDZE jak wszystko PROSTO uczynic piekne wspaniale i mlekiem plynace.

Nie - nie wiedzą. Ale nie beda krasc i uczynia mniej szkód niż PO. I jako ze nie sa najmadrzejsi na swiecie jak JKM wiec moze zapytaja kogos o zdanie i jakos to bedzie
-Qc- mam dość takiej logiki. Jak rozmawiałem o polityce z żoną prezesa firmy, w której pracowałem ta powiedziała, że będzie głosować na PO. Zapytałem dlaczego. Odpowiedziała mi, że zawsze głosuje na tego, który wygrał. To mnie zaintrygowało. Dopytywałem czemu akurat tym się sugeruje. Odpowiedziała: "PO zdążyło się już dobrze nakraść wcześniej, to teraz być może najedzone i dobrze nakradzione będzie już kradło mniej". Ta logika ma swój sens. Jeśli mamy osobę, która utrzymuje się z okradania i coś daje mu pełny komfort do okradania to w pewnym momencie zamiast zdzierać z owcy wełnę razem ze skórą zacznie ją strzyc do samej skóry ale bezpieczniej, aby nie doprowadzić do jej śmierci. Zgodnie z tą logiką żona prezesa nie będzie głosować na nowe partię, która upojona możliwościami nieskrępowanego okradania nie będzie mieć w tym umiaru i zacznie ponownie ranić owcę do krwi, z której chciwie zdziera wełnę (społeczeństwo).

Przypomniało mi się to, gdy napisałeś:
-Qc- pisze:Nie - nie wiedzą. Ale nie beda krasc i uczynia mniej szkód niż PO.
Przykro mi ale nie mogę głosować na tego, który będzie czynił "mniej szkód" lub mniej kradł. Ponadto żona prezesa może mieć rację i lepiej zagłosować na PO bo teraz frakcja ta już bardzo obżarta i utuczona nie będzie już tak zajadle kradła (żarła), a PiS odurzone dorwaniem się do koryta zanim się ponownie nażre i przytyje zacznie w tym czasie kraść więcej od już utuczonej i statecznej Platformy. Obie logiki - Twoja i żony prezesa - mają swój sens i podstawę. Którą zatem mam wybrać? Kto ma rację? Ty czy żona prezesa? ;P

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

-Qc- pisze: Roznica miedzy PiS a PO jest podstawowa taka, że PO to złodzieje. Panstwo traktuja jak folwark. DLatego PiS - nawet jak im sie nie wszystko uda, zawsze bedzie lepsze od PO.
Pozwól, że Ci się zaśmieję w twarz. To jest lista adresów:
Al. Jerozolimskie 125/127, Srebrna 16, Ordona 3, Nowogrodzką 84/86

Co je łączy? W latach 90tych zostały przejęte od skarbu państwa przez pewnych ludzi. Na tym jest jeszcze ich logo, jak się przyjrzysz, to zobaczysz.
Obrazek

No i podbiję stawkę:

UROCZYŚCIE ŚLUBUJĘ ŻE ZAGŁOSUJĘ NA DUDĘ

jeśli

jakiś zwolennik PiSu wklei historię tych nieruchomości pokazującą, że zostały nabyte od Skarbu Państwa uczciwie, za uczciwie pozyskane pieniądze. Zachęcam - do dzieła!

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

udowodnij mi że piramid nie zbudowali kosmici to będziesz jeszcze większym kozakiem.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Mąż pije i bije żonę.
Żona go nie zostawi bo kolejny też będzie bił i pił

Z otchłani pamięci (8+ lat temu) to wychodzi mi że media i saloon biły w PiS jak w bęben. Śmieszne jest te tłumaczenie i straszenie czymś co było przez 2 lata tyle czasu temu. Zwłaszcza że taki demon Giertrych jest teraz w ich obozie ;)

Czasami marzę by Ci poprzez swoich przedstawicieli wydłużyli czas pracy do 67 mieli racje, jest to jednak niezwykle ciężkie.
Jeśli byłby to mój przedstawiciel to dostałby dożywotnią czerwoną kartkę.

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

@ barbarossa

A co sądzisz o wypocinach Sumlińskiego w jego najnowszej książce " Niebezpieczne związki B.K.?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Zona prezesa odnosi się do starozytnej rzymskiej zasady. Tylko o krętactwach w PiSie wiemy ze a) bedzie im trudniej bo media beda patrzec na kazdy ich ruch i czekac na blad 2) jak ktos od nich bierze w lape to od razu jest karany. No i skoro wolisz głosowac na kogos kto bedzie czyni ltylko szkody, zamiast na tego kto moze czynic także rzeczy dobre - to Twoj wybor, Twoje panstwo. Ja tam czy pod PO czy pod PiSem czy pod zidiociałym Korwinem jakoś się ustawię :P Więc tylko kierując się moim pojmowanym po mojemu interesem ogółu, który długofalowo uznaje za mój, wybiorę PiS w kontrze do PO. Poza tym w PO co roku masz nowe kadry, nowe geby to wykarmienia, a ich podejscie widac przez 7 lat co roku inna afera ;) Ale zrobisz co uwazasz. Zobaczymy co powie Korwin, pewnie okażę się platformersem i powie, zeby nie glosowac, moze kiedys za to dostanie jakis stołek :)

Co do historii tych nieruchomosci - czasu nie mam na to :) Michnik dostał gazete a jakos nie robie mu z tego pretensji :)

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Zobaczymy co powie Korwin, pewnie okażę się platformersem i powie, zeby nie glosowac, moze kiedys za to dostanie jakis stołek
I może frytki do tego ?
Nieźle powiedziane jak na zakadrowego koalicjanta PO. Co do podatków i innych kwestii proobyatelskich zawsze staliście z PO w 100% zgodzie. Dałbym głowe ze gdyby nazajutrz sondażownie podały 20-30% dla Korwina to koalicja juz jawna POPiSu powstałaby szybciej niż chińskie autostrady czy polska agencja kosmiczna :p

Tak się składa ze Korwin to jedyny chcący poloczyc antysystem. Reszta woli te swoje marne 0,2%...
A w Kukiza nie wierze to kandydat TVNu. Daja mu juz 25%...chyba ich pogrzało od goebbelsolandii

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

GrimgorIronhide pisze:
Zobaczymy co powie Korwin, pewnie okażę się platformersem i powie, zeby nie glosowac, moze kiedys za to dostanie jakis stołek
I może frytki do tego ?
Nieźle powiedziane jak na zakadrowego koalicjanta PO. Co do podatków i innych kwestii proobyatelskich zawsze staliście z PO w 100% zgodzie. Dałbym głowe ze gdyby nazajutrz sondażownie podały 20-30% dla Korwina to koalicja juz jawna POPiSu powstałaby szybciej niż chińskie autostrady czy polska agencja kosmiczna :p

Tak się składa ze Korwin to jedyny chcący poloczyc antysystem. Reszta woli te swoje marne 0,2%...
A w Kukiza nie wierze to kandydat TVNu. Daja mu juz 25%...chyba ich pogrzało od goebbelsolandii
Z musztardą i majonezem 8) Korwinistów boli, to że poparcie dla ich kandydata jest nie wiele wyższe niż granica błędu statystycznego, a Cook to trzecia siła, która wygryzie Korwina z sejmu :P
jakiś zwolennik PiSu wklei historię tych nieruchomości pokazującą, że zostały nabyte od Skarbu Państwa uczciwie, za uczciwie pozyskane pieniądze. Zachęcam - do dzieła!
A skąd szary zwolennik PiSu ma miec dostęp do umów zakupu tych nieruchomości? względnie ma posiadać wyciągi z kont bankowych z przestrzeni ostatnich 10 lat? :P

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Exactly - bol dupy tym wiekszy ze poprzednio zrobil to Palikot, a teraz nawet nie zaden polityk

A pachol ytak mi jeczal "weź jak JKM bedzie w drugiej glosuj na niego, bo przeciez wszystko nie PO" - no ale teraz kiedy widac ze JKM juz nie ma najmniejszych szans to wychodzi szydlo z worka i peka :)

Grimgor - 13% a nie 1,3% - pomylak wiadoma, bo JKM zawsze ma te jednocyfrowe wyniki. Kukiz ma 2cyfrowe :)

ODPOWIEDZ