MASTER w Lublinie - Lubelski Koziolek 1-2 marca 2008r.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

Zablokowany
Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

nie nie , ograniczenie core jest bardzo sensowne . nie chce spotkac ambushujących swordmasterów ani squig hopperów

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

Chodzi ze chujowo jak przeciwnik mi walnie na plecach lance a ja mu posle jakichs lucznikow...
Powinno to byc bardziej zbalansowane.

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

a ja bym zostawił tak jak jest - tylko bym dał że rzuca się kostką jak sie zdecyduje na to i na "1" odział się gubi i nie wychodzi - wtedy szkoda będzie trochę organek np.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

jakich organek :P supeł opamiętaj się

Mucka - to wystaw Lothernów :P nie każdej armi można przypasowac
a łucznicy w ambushu to nie taka najgorsza opcja

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

lith pisze:Czemu nie? Chociaz ja bym zmniejszyl wartosc punktowa wychodzacego oddzialu, napisal po prostu, ze maszyny i rydwany nie moga i olal, ze to ma byc core. Tak 90-100 powinien IMO moc kosztowac taki oddzial. Kazda armia ma cos wystawialnego za te pts. i nie bedzie ambushujacych fanoli/lanc bretonskich.
Wiecej sie znajdzie przegietych core w ambushu za 150 pts. niz core+speciali+rare za 100 :)
znajdziesz coś takiego u krasnali?
Obrazek

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

Jasiuuu pisze:jakich organek :P supeł opamiętaj się
ale co? :?

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

no wlasnie zastanawiam sie co z tym zrobic, bo z jednej strony niektore armie za 150pkt w core'ach moga wystawic np. lance albo demonetki, a inne jakis lucznikow. moze dopuscimy tez speciale, ale wted do 125pkt. co wy na to?

a u krasnali thundererow mozna np. za 150pkt masz 10 z tarczami, powalczy i postrzela calkiem niezle :P zawsze sa jeszcze dow i ror :P

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

ja bym nawet dał po 100 pkt:P chociaż i za 120 za dużo nie wystawisz na abmuszu;) klocek slavów:PP

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

U krasnali masz 15 warriorów z sztandarem i muzykiem. Tacy minersi, tylko nie zjadają slota special.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

Maciek Paraszczak pisze:U krasnali masz 15 warriorów z sztandarem i muzykiem. Tacy minersi, tylko nie zjadają slota special.
i wiesz ze na pewno wyjda w 2 turze tylko nie na 100% w ktorym miejsu, do tego maja "troche" lepszy sejv i 2 pkt tansi (bez GW)

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

A co rozwiąże 150-125 pkt ? Nadal beda lance, fanatycy i squigi w ambushu. Może po prostu oddział core'owej piechoty (niech juz bedą ci fanatycy, w końcu Ld mają mało) bez charaktera?

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Inferno pisze:rok temu twierdze byly fajniejsze magiczny luk bound spelle... blah .. :( JERZYN !! popraw sie :PP
hmm.. a myślałem że to ja ten scenariusz rok temu wymyśliłem :D
teraz z jerzynem to przerobiliśmy - magiczny łuk i boundy to dodatkowy kop w części przegiętych rozp-
u nas sporo ludzi ma dark elfy czy chaosiaki na walkę i tylko dodatkowe kopy by takie rozpy zebrały

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Stachu pisze:
Inferno pisze:blah blah.. wolałem jak rok temu:P
Ale mam nadzieje ze wieczorna bibka bedzie wporzadku :D
Co z noclegiem w czwartek paitek sobote ? DZIKU ?
heh.. znowu chcesz mu drzwi popsuć??? :P
dziku, a ile osób przewidujesz przygarnąć??
drzwi żyją obecnie - lecz co to z życie :wink:
Białystok i reszta - zapraszam
zapraszam już od czwartku - mam "ferie zimowe" czwartek- poniedziałek :D na razie oficjalnie zapisane do przyjęcia są Poznań i Legionowo oraz trochę Wawy. Na wiosnę 2005 roku padł rekord - metodą "śledzie w puszce" albo załoga u-bota "albańscy azylanci" nocowało wtedy u mnie 41 (sic) osób
Nawet balkon był zajęty - w wypadku JJa Niedziela i Pogodyna wystarczyły stojące miejsca papierosowe do zajęcia balkonu

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Grzesia w tym roku nie bedzie wiec drzwi ostaną się całe:D

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Jasiuuu pisze:nie nie , ograniczenie core jest bardzo sensowne . nie chce spotkac ambushujących swordmasterów ani squig hopperów
Och, ach, straszni Ci swordmasterzy w ambushu, straszliwi, ze hoho. Szczegolnie tacy za 100 pts O_o Moze dajcie, ze mozna wstawic do ambusha najtanszy oddzial (nie warmachine, nie heros, nie rydwan).

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

No to to by bylo bardziej sensowne. A jak nie to zrobic tak ze 150 pkt - core i speciale, bez maszyn, bez rydwanow. Wtedy szanse sie troche wyrownuja.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

lith pisze:
Jasiuuu pisze:nie nie , ograniczenie core jest bardzo sensowne . nie chce spotkac ambushujących swordmasterów ani squig hopperów
Och, ach, straszni Ci swordmasterzy w ambushu, straszliwi, ze hoho. Szczegolnie tacy za 100 pts O_o Moze dajcie, ze mozna wstawic do ambusha najtanszy oddzial (nie warmachine, nie heros, nie rydwan).

aha no to super ograniczenie , lanca driady vs pieski chaosu i skinki :P weź Lith pomyśl czasem . dobrze jest jak jest core i koniec :)

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

albo vs dwóch globadierów... o zgrozo... zagazują smoka!!

niech zostanie dowolny core wart max. 150 pktów.

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

Czy Lahmia z zauroczenia moze wchodzic do Forest Spiritow?

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Dzik napisał w temacie o turnieju na Narbutta że może chodzić w driadach co jest równoznaczne z Forest Spiritami

Zablokowany