Tak działa. Steam tank jest normalnym large targetem.wokrze pisze:czy Virtue of Heroism (killing blow przeciwko large target'om) działa na Steam Tank'a? Dzięki za odpowiedź.
Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
Moze ktos, kto ma trebucha napisac jego wymiary, i wymiary podstawki, na jakiej powinien sie znajdowac?
Wiem że nie ma. Chodziło mi o to, ile mniej więcej miejsca zajmuje. No i mógł byś mi podać wysokość całego treba i długość tego ramienia wyrzucającego kamienie?
Dzieki. No, mam zamiar zrobic z listewek. Tylko nie wiem jeszcze co z zalogą.
Mam kilka pytań:
1) Czy Peasant Bowmens mają zasieki, gdy są w skirmishu?
2) Warhorsy biją tylko przy szarży, czy zawsze?
3) Jak to jest w walce wręcz, jak w pierwszym szeregu stoi champion? Mógłby ktoś napisać jak on bije, i jak w niego się bije?
4) Relikwia działa jako i muzyk i sztandar, czy albo to albo to?
Z góry dziękuję.
1) Czy Peasant Bowmens mają zasieki, gdy są w skirmishu?
2) Warhorsy biją tylko przy szarży, czy zawsze?
3) Jak to jest w walce wręcz, jak w pierwszym szeregu stoi champion? Mógłby ktoś napisać jak on bije, i jak w niego się bije?
4) Relikwia działa jako i muzyk i sztandar, czy albo to albo to?
Z góry dziękuję.
1) Mają przed sobą pale domyślnie, w opcji wykup skirmiszu.
2) Konie biją w każdej fazie walki, nie tylko w szarży (jedyny wyjątek to beast cowers z domeny bestii, które sprawi, że konie nie poatakują).
3) Czempion bije jak każdy inny model, a że ma kilka ataków w profilu (całe dwa), to może te ataki rozdzielić między jakieś specyficzne modele przeciwnika. Jako że sam jest specyficznym modelem, to trzeba w niego deklarować ataki żeby go ubić (albo wybić oddział do nogi, wtedy on też ginie).
4) Relikwia robi równocześnie za sztandar oddziału (nie do zdobycia dla przeciwnika) i muzyka.
2) Konie biją w każdej fazie walki, nie tylko w szarży (jedyny wyjątek to beast cowers z domeny bestii, które sprawi, że konie nie poatakują).
3) Czempion bije jak każdy inny model, a że ma kilka ataków w profilu (całe dwa), to może te ataki rozdzielić między jakieś specyficzne modele przeciwnika. Jako że sam jest specyficznym modelem, to trzeba w niego deklarować ataki żeby go ubić (albo wybić oddział do nogi, wtedy on też ginie).
4) Relikwia robi równocześnie za sztandar oddziału (nie do zdobycia dla przeciwnika) i muzyka.
jeszcze jedno, troche moze glupie pytanko:
Mozna wyzwac relikwie na challenga? bo w sumie dziala jak champion...
Mozna wyzwac relikwie na challenga? bo w sumie dziala jak champion...
Czy na 600pkt ta rozpiska jest dobra??:
7realmow full CG
Paladyn Morning Star of Fracasse (cos takiego +2 do siły w pierwszej turze walki niszczy magiczne itemy przeciwnika na 4+)
Cnota, która powoduje, że nasi rycerze nie uciekną od strat od magii strzelania
3 pegazy full CG
13 bowmenow w skirmiszu
Czy to jest dobra rozpiska czy może cos zmienić??
7realmow full CG
Paladyn Morning Star of Fracasse (cos takiego +2 do siły w pierwszej turze walki niszczy magiczne itemy przeciwnika na 4+)
Cnota, która powoduje, że nasi rycerze nie uciekną od strat od magii strzelania
3 pegazy full CG
13 bowmenow w skirmiszu
Czy to jest dobra rozpiska czy może cos zmienić??
Zależy do czego przeznaczona jest ta rospiska.
Na 600 ja raczej pegazów nie wystawiam. Za łatwo schodzą a to dużo punktów. Już lepiej fasta wstawić.
Z paladyna wywaliłbym korbacz i wrzuciłbym moze Słomke.
Na 600 ja raczej pegazów nie wystawiam. Za łatwo schodzą a to dużo punktów. Już lepiej fasta wstawić.
Z paladyna wywaliłbym korbacz i wrzuciłbym moze Słomke.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.