Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Re: Rozpiski WE

Post autor: kubon »

poprostu ja sam niemoge jakoś odnaleść koncepcji lorda bo mag mi się nie sprawdza tak samo smok a jak kiedys duzego altera wystawiłem to harpie mi warda zdjęły jakimś cudem xP Dlatego chciałbym widzieć lorda Piotrasa nawet tylko po to żeby dostać jakiegos natchnienia ;)
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

gdzieś o nim pisał kilka storn temu:P

ja tam pomykam bez Lorda, albo biorę wandancera:P i jest zabawa
mag mi się znudził

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

zielonatrawa pisze:
kubon pisze:Piotras w jaki sposób ty składasz lorda bo ja nie mam pomysłu ??
wszystko zależny jakiego potrzebujesz:P
więc subiektywny wybór Piotrasa, może Ci nie pasować :wink:
Jedziesz na turnieje, nie ma czegoś takiego jak wybór lorda. Potrzebujesz uniwersalnego i tyle.
A mój lord? Cóż, wątpię by Ci pasował. Bo jest nastawiony do ofensywnej rozpiski. No i jest dość specyficzny.

Mag jest fajny, ale też nie do wszystkiego, choć to najbardziej uniwersalna wersja.
Moje złożenie lorda gdzieś tu jest. Facet ma wszystko, daje 10 ld, ma kopa, hodę i bierze w challengu każdego skurwiela.

I mogę powiedzieć, że zagrałem nim crc 60 bitew i nie dostałem masakry ani razu. No, ale to taki trochę odrębny styl, bo takim lordem nikt nie gra...
Dlatego ja często i gęsto piszę wyrażając moją bardzo subiektywną opinię :)

Pozdrawiam

edit: jakieś szczegóły czy coś mogę się podzielić na gg.
edit2: KSCH jak będziesz na GG odezwij się, bo sprawę mam.. Napisałem Ci, ale brak odpowiedzi...

Doman-
Wodzirej

to rozpa ma być uniwersalna, a lord ma się w nią wkomponować :wink:

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

zielonatrawa pisze:to rozpa ma być uniwersalna, a lord ma się w nią wkomponować :wink:
Żeby rozpa była uniwersalna, to z czegoś uniwersalnego musi się składać. W tym z lorda. Robienie rozpiski pod lorda to już wybór ofens / defens.
Tyle.

Doman-
Wodzirej

Piotras pisze:
zielonatrawa pisze:to rozpa ma być uniwersalna, a lord ma się w nią wkomponować :wink:
Żeby rozpa była uniwersalna, to z czegoś uniwersalnego musi się składać. W tym z lorda. Robienie rozpiski pod lorda to już wybór ofens / defens.
Tyle.
dokładnie:D
młodzi czytajcie i uczcie się 8)

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Post autor: mikadorus »

;) trawa dołączyłeś 25 lutego tego roku:D więc bez takich.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

mikadorus pisze:;) trawa dołączyłeś 25 lutego tego roku:D więc bez takich.
Staż na BP nie musi odzwierciedlać stażu w battlu, często się o tym tutaj zapomina...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Post autor: mikadorus »

Laik na forum HE był pewien pan na E..., miał z600+ postów a nie znał podstaw. To jest dopiero fuuuuuu;o. Zresztą o ile pamiętam to kolega wtedy zaczynał.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

Doman-
Wodzirej

co do Pana E, ostatnio patrze a on się na lokalnym forum zarejestrował, okazało się że jest z mojego regionu:P
Laik pisze:
mikadorus pisze:;) trawa dołączyłeś 25 lutego tego roku:D więc bez takich.
Staż na BP nie musi odzwierciedlać stażu w battlu, często się o tym tutaj zapomina...

tak jest chyba na każdym forum, liczba postów to nie wymiernik

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Panowie to jest podforum WE, a nie gadanie o liczbie postów, czy o jakimś panu E. Szczerze to wali mnie to i proszę wróćcie do tematu, bo zaraz Bless wleci i was opieprzy :P
Także do rozpisek Panowie...

Doman-
Wodzirej

ok:)
no więc rozpa na 1400, na bretę, bardziej fanowa i do zabawy(tak wiem nie ma Hody 8) ) niż do klepania masek :wink:
teoretycznie na papierze prezentuje się tak:

1 Spellsinger @ 175 Pts
Magic Level 2; Calaingor's Stave [25] Power Stone [25]

1 Spellsinger @ 150 Pts
Magic Level 2; Befuddlement of Mischiefs [25]

10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts

8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts

7 Wardancers @ 126 Pts
5 Wardancers @ 90 Pts

5 Wild Riders @ 130 Pts

6 Waywatchers @ 176 Pts
1 Shadow Sentinel @ [8] Pts

Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 72
Total Army Cost: 1399

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Mimo wszystko pomyślałbym o hodzie (ładnie panikuje pegazy) i innym układzie herosów.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

pegazy to właśnie ciężko się tym panikuje bo 1/3 lub 1/4 strzał się marnuje na championa co daje nam 6 trafień w oddział czyli 3 woundy i teraz nie wiadomo statystyka mówi że powinno się zadać jednego wounda przeważa o tym ten ward na 6.

ja wolę strzelić do grali potem zabić jeszcze 2 i mieć połowę z około 350 pkt czyli 175 pkt za zabicie 4 modeli

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Good point, tak czy owak hoda nie zawadzi.
Obrazek

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

a ja zamiast wildów wziąłbym gladów do odginania, bo i tak wildami nie wiele zdziałasz
po za tym po ci dwie czarunie?? zbyt wiele i tak nie rzucisz, a dispelować nie będzie czego. ja bym wziął altera albo wardancera, ale co kto lubi
Ostatnio zmieniony 3 maja 2010, o 13:06 przez oczko, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 67#p550367

jeszcze jedno podejscie :P Oceniajcie proszę ;)
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

nie wiem po co ci te treekiny szczerze powidziawszy. ja bym wział albo łuki albo wardancerów

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

bow of loren na smoku jest fajny. jeszcze nie testowałem, ale na papierze wygląda to tak, że w jedną ture razem z zianiem jestem w stanie zabić naruszonego już fasta.

kombinacja słomka + hełm + kamyk + hoda nie bardzo mi się sprawdza.
nie warto polegać na farcie - stone of the crystal mere. ward nie wychodzi i smok jest w dupie.
wnioskując, będę grał na złożeniu blessa, bol, hoda i amarantyna
Ostatnio zmieniony 3 maja 2010, o 15:07 przez goboss, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

to jest złożenie blessa ^^

Zablokowany