Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)
Moderator: Gremlin
Re: Rozpiski WE
zaraz zrobie edita.
jak zacząłem grać w battla bless chyba już nie grał WE często, więc nie miałem pojęcia.
jak zacząłem grać w battla bless chyba już nie grał WE często, więc nie miałem pojęcia.
Dokładnie. Kurde, dawno tutaj nic nie wrzucałem... Możecie mnie pojechać, objechać itd. Zdania nie zmienię, rozpa jest spoko (imho):
Waye na cannon, out sztandar z 1dnych wildów i wchodzą kolejne driadki.
Out 1 GG i wymiana na GR (ew. WR po zaoszczędzeniu paru pkt z championa z wayów lub daniu broszy na bsb zamiast regenki)
lub... I tu właśnie zwracam się do was.
Raczej zachowuje koncepcję rozpy: sporo strzelania i screena, ale też pieprznięcie w odwecie
(ala tancerze z lordem, tudzież wildzi).
Pozdrawiam
* do lorda: zastrzegam sobie mówienie o nim jako o "moim" lordzie ;] xD
Generalnie dopuszczam zmiany takie jak:Highborn @ 242 Pts*
General; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Stone of the Crystal Mere [30]
Hail of Doom Arrow [30]
Annoyance of Netlings [25]
Noble @ 140 Pts
Battle Standard
Oaken Armour [50]
2x Spellsinger @ 140 Pts
Magic Level 1; Lore of Athel Loren; Longbow
2x Dispel Scroll
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
7+1 Wardancers @ 165 Pts
Musician, Champion
5 Wild Riders @ 148 Pts
Standard
5 Wild Riders @ 130 Pts
1 Cannon @ 85 Pts
6+1 Waywatchers @ 176 Pts
Shadow Sentinel
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 4
Models in Army: 115
Total Army Cost: 2350
Waye na cannon, out sztandar z 1dnych wildów i wchodzą kolejne driadki.
Out 1 GG i wymiana na GR (ew. WR po zaoszczędzeniu paru pkt z championa z wayów lub daniu broszy na bsb zamiast regenki)
lub... I tu właśnie zwracam się do was.
Raczej zachowuje koncepcję rozpy: sporo strzelania i screena, ale też pieprznięcie w odwecie

Pozdrawiam
* do lorda: zastrzegam sobie mówienie o nim jako o "moim" lordzie ;] xD
GR nie są aż tak potrzebni. W sumie zawsze ich miałem, ale teraz wolałbym wrzucić 3cich wr. dałem chłopakom szanse na wielu turniejach, ale powiedzmy sobie szczerze... spłacali sie raz na 3 bitwy :/
Lord taki se? A ile razy nim zagrałeś że tak uważasz?
Imho najbardziej uniwersalna rzecz. Ale wiadomo, subiektywna opinia. Ten lord ma wszystko co trzeba. W challengu rozbraja BT, aż miło, ma hodę, daje 10 LD
A myk z nim to siedzenie w 8semce tancerzy z bsbkiem. Wcześniej grałem na bsb z WB, ale po kilku wtopach przekładam jakiś sejv nad to +1 do CR (choć znajac życie będę żałował).
Chetnie bym tym pojechał na MB, ale cóz. Nie mam z kim, moj klub się rozpadł
Lord taki se? A ile razy nim zagrałeś że tak uważasz?

Imho najbardziej uniwersalna rzecz. Ale wiadomo, subiektywna opinia. Ten lord ma wszystko co trzeba. W challengu rozbraja BT, aż miło, ma hodę, daje 10 LD

A myk z nim to siedzenie w 8semce tancerzy z bsbkiem. Wcześniej grałem na bsb z WB, ale po kilku wtopach przekładam jakiś sejv nad to +1 do CR (choć znajac życie będę żałował).
Chetnie bym tym pojechał na MB, ale cóz. Nie mam z kim, moj klub się rozpadł

no speciale jeszcze są ok, dlatego myślałem 3cich wildach. Nie nie 10 tancerzy za dużo... Bo z lordem i bsb to już 12 ;p o 2 za dużo...runepriest pisze:ja bym dał 4 speciala i jeszcze z 1 czy 2 tancerzy do tego uber odziału
widze ze ty równiesz, dota ?
dobra to ja też dam rozpę, nie dokończona na 2350 :
highborn wardancer
blades of loec
annoyance of netlings
amber of pendant
3x spell singer
w sumie 4 skrole deepwood sfere i kaligor
3x10 łuków
2x9 driad
2x6 wildów z bannerami
5 wardancerów
8 wardancerów z muzykiem
treeman
działko
dobra to ja też dam rozpę, nie dokończona na 2350 :
highborn wardancer
blades of loec
annoyance of netlings
amber of pendant
3x spell singer
w sumie 4 skrole deepwood sfere i kaligor
3x10 łuków
2x9 driad
2x6 wildów z bannerami
5 wardancerów
8 wardancerów z muzykiem
treeman
działko
Powiem tak, gdybym robił rozpę na lordzie do walki na piechotę, to też bym brał wardancera, nie wiem jednak czy nie olałbym magii kosztem bsb, jednak przerzut się może temu unitowi naprawdę przydać. A jeśli nie da rady, to spróbowałbym jednym wildom dać war-szmatę.
nie. Bo wtedy nie może mieć hody. A nie chcę dawać hodę na bsb, bo po co? Szkoda pkt.oczko pisze:Piotras a ja bym dal wardancers kindred na ty highbornie
Poza tym taki lord działa zabójczo dobrze, a na WD nie mam S6...
Ok, widzę że radosna tfurczość maturalna (czytaj rozpiski) i rozpiska tomka wyprzedziła moją

edit; Tomcio jak po maturze z polaka? Wg mnie to bzdura ta matura

podesłał by ktoś na priva pytanka co??
piotras masz o jeden mniej siły, ale co najmniej jeden atak więcej + ew. przerzuty niezwoundowanych. a hoda?? ok 11 strzal, 10-9 trafia 6-7 wounduje... oczywiście jak masz szczęście, ja go zwykle nie mam. strzelałem np do psów, super 15, 13 trafiło wow, zadałem 1 wounda.
piotras masz o jeden mniej siły, ale co najmniej jeden atak więcej + ew. przerzuty niezwoundowanych. a hoda?? ok 11 strzal, 10-9 trafia 6-7 wounduje... oczywiście jak masz szczęście, ja go zwykle nie mam. strzelałem np do psów, super 15, 13 trafiło wow, zadałem 1 wounda.
Strzelanie z hody w psy to trochę waste, najlepiej jest strzelać we flamery – bo one nas bolą najbardziej – jak dla mnie są priorytetowym celem dla dział(w momencie kiedy chowa się GD)i hody. Łucznikami strzelam do nich tylko na bliskim – na dalekim strzelanie do nich to raczej waste – żeby zabić jednego potrzeba statystycznie 27 strzałów…
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Dokładnie tak jak Laik napomniał
Poza tym, wolę hodę niż +1 A, ale -1 S...
P.S. Mi temat z "Zdążyć przed Panem Bogiem" mega podpasował. Moja ulubiona lektura w LO
No i ogólnie wszystko pamietałem itd
prawie mi miejsca zabrakło... 

Poza tym, wolę hodę niż +1 A, ale -1 S...
P.S. Mi temat z "Zdążyć przed Panem Bogiem" mega podpasował. Moja ulubiona lektura w LO