Piłka nożna
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Piłka nożna
Wolalbym zeby wygralo Atletico, zastrzyk finansowy byc moze przeszkodzi wyprzedazy druzyny i pozwoli by przez dluzszy czas ktos rywalizowal z Realem i Barca w lidze.
O ile pamiętam - barca największe straty notowała w latach wygrywania LM przez premie i podwyżki kontraktów dla "najlepszych zawodników na świecie". Nie wiem jakie premie ma atletico powpisywane, bo barca była i jest tragicznie zarządzana, ale wygrana może być gorsza finansowo od porażki.
Natomiast to był mój wymarzony scenariusz na półfinały, szkoda tylko, że ramos nie złapał żółtej, a jakiś CR, Modric czy inny Pepe czerwonej. Porażka w finale z atletico zaboli real potwornie, dlatego fajnie by było. Zresztą chyba wszyscy poza śmietankowymi wolą underdoga
Natomiast to był mój wymarzony scenariusz na półfinały, szkoda tylko, że ramos nie złapał żółtej, a jakiś CR, Modric czy inny Pepe czerwonej. Porażka w finale z atletico zaboli real potwornie, dlatego fajnie by było. Zresztą chyba wszyscy poza śmietankowymi wolą underdoga
Oglądam finał PP.
Mou niech się uczy od Lenczyka i Tarasiewicza. Po prostu z jajami trzeba się urodzić.
Edit: świetna oprawa, pełny stadion, emocje do końca, zwłaszcza w karnych. (rac nie stwierdzono )
Mou niech się uczy od Lenczyka i Tarasiewicza. Po prostu z jajami trzeba się urodzić.
Edit: świetna oprawa, pełny stadion, emocje do końca, zwłaszcza w karnych. (rac nie stwierdzono )
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony
- MatthewKorona
- "Nie jestem powergamerem"
Oprawy brak, na stadionie 37 tysięcy a nie komplet, z czego połowa biletów rozdana za darmo + 10 tysięcy zaproszonych dzieci.
"Kibice Zawiszy od samego rana wyjeżdżają do Warszawy na mecz finałowy o Puchar Polski.
O godz. 9 wyruszyły 23 autobusy spod Łuczniczki. To autokary sponsorowane przez ratusz, wojewodę, spółki miejskie, firmę Nordic oraz jednego z kandydatów do Parlamentu Europejskiego Jacka Rostowskiego."
"Oczywiście, ze po tym meczu będzie propaganda jaki to sukces, że można zgromadzić tłumy bez kiboli itd., ale kto ma wiedzieć ten będzie wiedział, że połowa biletów została rozdana za darmo i około 10 tys. dzieci zostało sprowadzonych na stadion, aby go zapełnić. Prawie 30 autokarów zostało opłaconych z publicznych pieniędzy, a przecież do każdego meczu nie będą dopłacać czy rozdawać biletów za free bo wystarczy, że do tego muszą dołożyć (wynajęcie Narodowego to ok. 700 tys.PLN, nagroda dla zdobywcy PP to 400 tys. PLN, a z biletów to może zarobili ze 100 tys. PLN)"
Najgorszy finał jaki pamiętam, doping dramat, kiboli nie było bo obie ekipy bojkotują, oprawy brak, pirotechniki zero, w ogóle totalna klapa. Szkoda tylko, że wygrał Zawisza, bo to dla Osucha z górki...
"Kibice Zawiszy od samego rana wyjeżdżają do Warszawy na mecz finałowy o Puchar Polski.
O godz. 9 wyruszyły 23 autobusy spod Łuczniczki. To autokary sponsorowane przez ratusz, wojewodę, spółki miejskie, firmę Nordic oraz jednego z kandydatów do Parlamentu Europejskiego Jacka Rostowskiego."
"Oczywiście, ze po tym meczu będzie propaganda jaki to sukces, że można zgromadzić tłumy bez kiboli itd., ale kto ma wiedzieć ten będzie wiedział, że połowa biletów została rozdana za darmo i około 10 tys. dzieci zostało sprowadzonych na stadion, aby go zapełnić. Prawie 30 autokarów zostało opłaconych z publicznych pieniędzy, a przecież do każdego meczu nie będą dopłacać czy rozdawać biletów za free bo wystarczy, że do tego muszą dołożyć (wynajęcie Narodowego to ok. 700 tys.PLN, nagroda dla zdobywcy PP to 400 tys. PLN, a z biletów to może zarobili ze 100 tys. PLN)"
Najgorszy finał jaki pamiętam, doping dramat, kiboli nie było bo obie ekipy bojkotują, oprawy brak, pirotechniki zero, w ogóle totalna klapa. Szkoda tylko, że wygrał Zawisza, bo to dla Osucha z górki...
Impossible is nothing.
nie oglądałem, ale bojkotują czy nie kogo to obchodzi jeśli z tego tytułu poszło kilka tysięcy rodzin z dziećmi to już dla mnie jest ok
jak się chce to można zrobić tak, żeby żadna mafia stadionowa nie weszła na stadion i nie robiła zadym
jak się chce to można zrobić tak, żeby żadna mafia stadionowa nie weszła na stadion i nie robiła zadym
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
- MatthewKorona
- "Nie jestem powergamerem"
"Zadymy" na stadionach w Polskich ligach zdarzają się z częstotliwością około 0,29 razu na sezon.
Za dużo tvnu i Gazety Wyborczej kolego.
Za dużo tvnu i Gazety Wyborczej kolego.
Ostatnio zmieniony 2 maja 2014, o 22:37 przez MatthewKorona, łącznie zmieniany 1 raz.
Impossible is nothing.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
To tylko pokazuje, jak marginalnym sportem jest polski futbol. I dobrze świadczy o naszych rodakach, którzy na byle szajs nie pójdą, płacąc za to ciężko zarobione pieniądze. Ja też bym nawet za darmo nie poszedł... A kibole - Ci niech sobie bojkotują na zdrowie...MatthewKorona pisze:Oprawy brak, na stadionie 37 tysięcy a nie komplet, z czego połowa biletów rozdana za darmo + 10 tysięcy zaproszonych dzieci.
jeszcze niech Sopot i Opole przestaną podnosić oglądalność publicznej TV to w to uwierzęI dobrze świadczy o naszych rodakach, którzy na byle szajs nie pójdą,
niestety musi być chleb i igrzyska
ale coś w tym jest, przynajmniej ja za darmo nawet bym nie poszedl na zaden mecz polskiej ligi czy pucharu
mam ciekawsze rzeczy do robienia
no jasne bo przecież ustawki na stadionie nie są fajne, bo organizator ma kraty jakieś durne, przecież oklepać sobie mordy można przed stadionem albo w pociągu czy na stacji kolejowej którejś"Zadymy" na stadionach w Polskich ligach zdarzają się z częstotliwością około 0,29 razu na sezon.
są kibice i kibice jak dla mnie
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Kuźwa, gdyby tym pajacom z Barcy chciało się grać do końca, mieliby mistrzostwo we własnych rękach pomimo kiepskiego końca rozgrywek. Ale ta drużyna chyba nie wie, co to znaczy gryźć trawę. Martino nie jest żadnym motywatorem, a tego najbardziej graczom trzeba. Po prostu za wiele już zdobyli i brak motywacji jest aż nadto widoczny. Bez trenera, który nauczy ich defensywy,weźmie ich za pysk, oraz kilku wzmocnień/zmian, ciężko będzie cokolwiek osiągnąć w następnych sezonach...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Jestem tego samego zdania. Ciekawe, kto obejmie ten gorący stołek trenerski ...
Nie wierze w to, co zrobil Liverpool... po prostu nie wierze. Nie dosc, ze klops Gerrarda z tragiczna czelsi, to teraz to... łubmatS.
A Barca sama sobie winna, traci gola w doliczonym czasie. W przeciwienstwie do Realu, ktory w doliczonym czasie gola strzela. Do tego przepieknego i robi to lider zespolu. Ot, roznica podejscia.
Ja chce Luisa Enrique. Patrzyliscie na inne nazwiska na rynku? Valverde, Villas-Boas i reszta no name'ow jak Tata. Lucho ma jaja, zna Barcę, w Romie juz mial do czynienia z rozkapryszonymi gwiazdkami, ktorych nie bal sie posadzic na lawce. Celta w lidze jest na 9 miejscu, wystarczy spojrzec gdzie byla rok temu. Klopp jest nie do wyjecia, poza tym wyjac chce go niemal kazdy, kto rozwaza zmiane trenera, Simeone podobnie, Pep podobnie, Lucho jest najlepszym wyborem z calej reszty. Dac mu za asystenta Puyola, mocno przewietrzyc szatnie, wydac kase na transfery, bo zakaz jest tylko wstrzymany i moze byc tak, ze za rok bedzie w mocy. Jestem dobrej mysli, tylko boli az takie frajerstwo w La Liga. Ale tez nie ma co sie oszukiwac, wygrac z atletico w ostatniej kolejce byloby potwornie ciezko.
A Barca sama sobie winna, traci gola w doliczonym czasie. W przeciwienstwie do Realu, ktory w doliczonym czasie gola strzela. Do tego przepieknego i robi to lider zespolu. Ot, roznica podejscia.
Ja chce Luisa Enrique. Patrzyliscie na inne nazwiska na rynku? Valverde, Villas-Boas i reszta no name'ow jak Tata. Lucho ma jaja, zna Barcę, w Romie juz mial do czynienia z rozkapryszonymi gwiazdkami, ktorych nie bal sie posadzic na lawce. Celta w lidze jest na 9 miejscu, wystarczy spojrzec gdzie byla rok temu. Klopp jest nie do wyjecia, poza tym wyjac chce go niemal kazdy, kto rozwaza zmiane trenera, Simeone podobnie, Pep podobnie, Lucho jest najlepszym wyborem z calej reszty. Dac mu za asystenta Puyola, mocno przewietrzyc szatnie, wydac kase na transfery, bo zakaz jest tylko wstrzymany i moze byc tak, ze za rok bedzie w mocy. Jestem dobrej mysli, tylko boli az takie frajerstwo w La Liga. Ale tez nie ma co sie oszukiwac, wygrac z atletico w ostatniej kolejce byloby potwornie ciezko.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Atletico dostaje pomału zadyszki, a poza tym wtedy byłoby o co grać. A tak mają dwa wyjścia - albo się podłożą Atletico, żeby nie dać majstra Realowi, albo Real zgarnie mistrzostwo. w inne rozwiązania już jakoś zwyczajnie nie wierzę... I pomyśleć, że o takim scenariuszu decyduje bramka stracona w doliczonym czasie gry w sposób wołający o pomstę do nieba... Czemu nie grał Mascherano
Luis Enrique będzie bardziej ich kolegą niż trenerem, nie wierzę, że taki układ cokolwiek lepszego przyniesie. Oni potrzebują kogoś, kto ich weźmie za mordę i dla kogo będą mieli szacun...
Luis Enrique będzie bardziej ich kolegą niż trenerem, nie wierzę, że taki układ cokolwiek lepszego przyniesie. Oni potrzebują kogoś, kto ich weźmie za mordę i dla kogo będą mieli szacun...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Myślę, że dopiero przyszły sezon zweryfikuje, czy Smudzie uda się coś zrobić z tą Wisłą, oni są na zupełnie innym etapie niż Legia... A ten cały Duda to zawsze jest taki beznadziejny, czy tylko wczoraj?
Lewy ale brameczka dobra z wolnego!